Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
hej!
Czy ktoś z was zamawiał oneplus'a, albo widział ogółem ten telefon :)?
Telefon ma całkiem fajne parametry jak za tą cenę (po przeliczniku paypal 1300zł) tylko system zaproszeń jest trochę dziwny - ale cóż taki mają model biznesowy
Udało mi się dorwać invitkę i na razie tkwię w limbo processing od 2 dni
http://oneplus.net/one
Po co te zaproszenia? Taniej można wtedy kupić? Bo na [url=http://www.ebay.pl/itm/OnePlus-One-5-5-Zoll-Quadcore-2-5-Ghz-3-GB-Ram-64-GB-13-MP-weiss-white-NEU-/131264410041?pt=DE_Handy_s&hash=item1e8ff7f1b9]aukcjach internetowych[/url] widzę już normalnie go sprzedają. Wersja 64GB za ok 2000zł A parametry fakt ładne... co prawda o 1GB więcej niż najmocniejsze chińskie telefony oblegające polskie aukcje internetowe ale zawsze ten dodatkowy GB może się przydać :] Te telefony są beznadziejne jeśli chodzi o wytrzymałość. Znajomy kupił jakiegoś chińczyka z 64GB pamięci wewętrznej i 2GB RAM oraz 8 rdzeniowym prockiem? dał za tego cudaka też prawie 2000 ale po tygodniu zwrócił bo ekran wariował bo jakieś paski latały po ekranie jakby taśma się uszkodziła. Ja tam osobiście wolę moją ostatnią oryginalną Nokię z sygnaturą "Made in Finland" czyli model 808 PV. Solidna konstrukcja a odbiornik GPS działa nawet w grubych murach budynków i podziemiach a o jakości zdjęć i filmów nie wspomnę... (czego nie można powiedzieć o beznadziejnych chińszczyznach).
Ostatnio edytowany przez neo86 (2014-08-09 11:20:32)
Neo ja mam lenovo a820 i w sumie jestem zadowolony, nie oczekuje nic więcej od telefonu niż to co mam w dłoni, a przecież do flagowcow mu daleko, co do wytrzymałości, to zależy co twój znajomy miał. Ja moje lenovo uważam za lepiej wykonane od każdego Samsunga którego miałem e dłoni (mowie o średniej półce), tak samo oklaski zbierają konstrukcje xiaomi czy oppo wiec wiesz, Nokii z dobrych czasów nie dogonić juz poza nią samą raczej nikt, ale skoro są chińczyki wykonane prawie tak dobrze lub tak dobrze jak to co oferuje np Samsung czy LG albo inne htc , albo i nawet lepiej w niektórych przypadkach, to czemu mam płacić tylko za to, że sprzęt jest sygnowany logiem jakiegoś korpo? :)
Rzecz jasna mój wywód nie dotyczy sprzętu typu goclever, czy kruger&matz albo Manta, to jest zupełnie inna kategoria Chińczyków
Wiesz Nokia którą ja mam to jest właśnie z tych klasyków. Plastiki najwyższej jakości, obiektyw Carl Zeiss F2.4 szklany z powłokami, mikrofon stereo z redukcją szumu wiatru nagrywający w technologii Dolby Digital. Z resztą tylko ta nokia nagrywa dźwięk na koncercie równie jak mikrofony firmy Zoom H-series. Sprawdź sam :http://www.youtube.com/watch?v=buOB75EloZU Ja ten telefon akurat wygrałem w konkursie fotograficznym ale tego bym oczekiwał od telefonu. Doskonała jakość rozmów telefonicznych (nawet we wietrzny dzień każdy dobrze mnie słyszy gdyż system redukcji szumu wiatru kompensuje szumy i słychać czystą mowę) a funkcje multimedialne? Hmmm Jakość czasem śmiało dorównuje lustrzance cyfrowej z kitem (miałem Canon 300D z kitowym szkłem to wiem co mówię). A na zwieńczenie dzieła system Symbian OS może i podstarzały (wersja Belle Refresh wygląda trochu jak Android) ale na telefonie z 1,3GHz Prockiem i 512MB RAM Symbian po prostu jest jak torpeda! Solidność konstrukcji telefonu mówi sama za siebie skoro bramki do wykrywania metali w urzędach i sądach na mój telefon reagują tak samo jak na broń palną... A te wszystkie chińczyki z wielkimi ekranami wyglądające jak dachówki to raz upadnie i po telefonie lub sam z siebie po jakimś czasie kaputt. Jak ten telefon się zestarzeje to będę w kropce bo nie wiem czym zastąpić tą Nokię. To najlepszy telefon pod słońcem! Miałem w ręku też najnowszy Sony Ericsson Xperia Z2 i nie dorasta mojej Nokii do pięt! Jakośc rozmów z Z2 jest taka sobie... w budynku GPS już nie działa itp... Tak samo pewnie jest z tym całym Oneplus One. Ładne parametry ale z racji, że to składak z części innych producentów (widziałem w specyfikacji, że aparat pochodzi od Sony) to taki składak pozostawia wiele do życzenia...
Ostatnio edytowany przez neo86 (2014-08-09 12:14:33)
@neo86: Pomyśl nad zimnymi okładami na głowę.
zaproszenia są 'ponieważ nie wiemy czy telefon będzie się sprzedawał i nie chcemy ich zrobić za dużo'
przy czym jest taki hype na ten telefon, że ludzie się o to zabijają ;)
Gdyby się zabijali o ten napompowany telefon to by go kupowali a jak widzę na aukcji od dzisiaj rana nikt ani jednej sztuki nie Kupił a mamy weekend więc można się niby zabijać :D Ludzie wolą bardziej te całe "ajfony" i "szajsungi" niż coś co nie znają... Ja odbiegam od standardu i nie lubię w telefonach ani iOS ani Androida ani też Windowsa... Symbian stary ale rządzi głównie za sprawą mniejszego zapotrzebowania na prąd z baterii. Jakiś rok mam ten telefon intensywnie używam a nadal przy robieniu ot tak na spacerze jakieś 30 zdjęć dziennie (z czego i tak ponad 3/4 kasuję), częstemu użytkowaniu GPS (nadal dobrze Nysy nie znam) to telefon śmiało mi trzyma jakieś 5 dni na jednym naładowaniu. Przy Androidzie (a nawet CyanogenModzie), Windowsie czy też iOSie nawet dnia by nie przetrwał!
Ostatnio edytowany przez neo86 (2014-08-09 13:13:08)
@neo86
[url=http://janbrzechwa.w.interia.pl/stobajek/niepieprzpietrze.html]Coś dla Ciebie[/url].
@All
Ludzie generalnie wolą kupować takie rzeczy, które mają realną gwarancję i serwis, i o których można usłyszeć jakieś konkretne opinie od znajomych czy na necie.
Nie każdy pakuje pół albo cała wypłatę, żeby spróbować, co się jakimś anonimowym Chińczykom udało ulepić, zwłaszcza, jak nie wiadomo, z jakiej "plasteliny" lepili.
Na tym forum też była dyskusja, np jaką latarkę najlepiej kupić,
choć latarka to jest maks 30 zł, a nie 1000 zł.
Pozdro
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2014-08-09 13:57:52)
Te telefony na allegro, 'chińskie' tak właściwie są od tego samego producenta ale:
+ można je kupić bez zaproszenia
+ maja praktycznie identyczna platformę sprzętową (nizej)
+ można je kupić od polskiego sprzedawcy i od niego domagać się serwisu
+ można sflashować dowolny rom (w tym CM11s)
- przeważnie są droższe
- sprzętowo różnią się tylko obsługiwanymi przez radio częstotliwościami, brakuje jednej na rynek amerykański w europie jest ok
- są napędzane przez ColorOS
- jak sprzedawca się wypnie to nie zrealizujemy sami gwarancji
- brakuje loga CM na tylniej obudowie
- jak kupisz azjatyckie OPO na allegro z wysyłką z Chin to możesz jeszcze dopłacić do tego cło
nie znajdziesz oryginalnego OPO w wersji międzynarodowej bo ostatni rzut telefonów był około 1-2 tygodnie temu i wszystkie się sprzedały
razem ze sprowadzeniem (jak masz aaproszenie) kosztuje to około 1400złz
na allegeo są rozrywane za 1800, nawet używane
Ostatnio edytowany przez urbinek (2014-08-09 15:38:37)
Do czego telefon potrzebujesz?
Fervi
Time (s) | Query |
---|---|
0.00011 | SET CHARSET latin2 |
0.00008 | SET NAMES latin2 |
0.00171 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.23.92.64' WHERE u.id=1 |
0.00158 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.23.92.64', 1732410718) |
0.00034 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732410418 |
0.00110 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=26235 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00356 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=26235 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00132 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=26235 |
Total query time: 0.00986 s |