Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
No właśnie jesteście tajemniczymi użytkownikami Debiana. Chodzicie po rozdrożach polski mijając jak szpiedzy użytkowników windowsa niekiedy śmiejecie się z nich że mają nielegalne oprogramowanie a wy dumnie unosicie się linuxowcy... Ale tak prawdę kim jesteście w zwykłym życiu?? Bo debian jak sama nazwa wskazuje może mieć każdy biznesmen, budowlaniec, tokarz, piekarz, dziecko, policjant. Ja jeszcze tak poważnej pracy nie mam teraz do czerwca walczę o tytuł technika informatyka a później gdzieś na studia a teraz dorabiam w restauracji ale w lutym się zwalniam bo mam już właśnie sieci kłaść :P .... I'm Loving It..
Hmmm szczerze mowiąc te informacje są ściśle tajne :>
Co do użyszkodników Winzgrozy
Mieszkam na takim zadu...iu że Windziarze uważają mnie za jakiegoś oszołoma ;) ale ja się nie martwię :)
Uczeń gimnazjum
Zbooj nie bój się na moim zadupiu jest ta samo ;)
Student IV roku informatyki na Politechnice Częstochowskiej,
dorabiam jak programista i administrator.
Technik elektronik, technik informatyk, student fizyki na wydziale fizyki i techniki jądrowej AGH :-). Moja pipidówka to Kraków, a na zadupiastych osiedlu ludzie siedza na winzgrozach i marudzą jak to sieć do kitu chodzi, jak to znowu reinstalowli system po robalach i innych wynalazkach (łacznie z ich uzytkownikami) - a ja sie z tego smieje :]. Na szczęście na uczelni nie musze oglądać obskurnych okien tylko zakręcone logo debiana :D
pozdro
Ja na swojej uczelni w jednym instytucie mam winshity a w drugim debianki :), wiadomo gdzie wole miec zajecia :)
Inż. ekonomista-spec. od rolnictwa (AR Kraków, obecnie uzupełniający wykształcenie i szukający stałej roboty), kiedyś mieszczuch (Częstochowa), obecnie wieśniak (zadupie w okolicach Oświęcimia w Małopolsce zachodniej), chrześcijanin - NIEkatolik, lubiący P.A. Kropotkina, Rote Armee Fraktion, ALF, Włochatego i Debian GNU/Linux, przeciwnik wszelkich totalitarnych zboczeń z demokratycznym gnojem włącznie.
P.S.1 Czy jestem jedyny nie z branży informatycznej na tym forum??? :(
P.S.2 Zastanawiam się nad studiami podyplomowymi z informatyki w Krakowie na AGH, ale nie wiem, czy to jest dobry pomysł. II - semestralne są. Dobry to pomysł, czy nie bardzo? Chciałbym się czegoś nauczyć a nie dostać tylko papierek. Doradzicie, bo nie chcę wyrzucać kasy w błoto?
Hehe, Dandeb, nie jesteś jedyny nie z "branży". Ja mam średnie ogólne ale zdążyłem już parę latek popracować jako technolog w branży budowlanej, głownie jako chyba informatyk, ale nie tylko. :). Obecnie zastanawiam się nad sensem życia, ale chyba czas na bardziej pragmatyczne podejście. Debian ma dla mnie sens. :D
Pozdrawiam.
Lorenzo na jakiej to uczelni jedziecie na debianie w Kraku?
Temat juz był podobny kiedyś ale co tam:)
1) Technik elektronik jak z koziej dupy trąbka :]
2) IV rok inzynierii srodowiska :/
Anonimek - kosmita z planety Alwernia , który mysli o założeniu
agencji towarzyskiej przeznaczonej dla niewiast ...
i musi sie spieszyc , bo za 15 lat straci zdolność
do wykonywania zawodu :)
Zdravim :)
ps . To jest joke oczywiście :)
Lorenzo na jakiej to uczelni jedziecie na debianie w Kraku?
[/quote]
Na Akademii Górniczo-Hutniczej :]
Wszystkie zajęcia z komputrami (2 godziny programowania raz w tygodniu) mamy na debianiku. Infa stosowana ma tylko na winzgrozie jeden przedmiot w semestrze - "accesowe" bazy danych - każdy tam stwierdza, że ten przedmiot obraża ich inteligencje. Jeszcze fizyka komputerowa gwałci przez jeden semestr AutoCAD'a pod windą. Cała reszta to linux :D
No dobra zdradze co nieco :P
Technik teleinformatyk, zaocznie studiuje informatykę ekonomiczną a na codzień pracuje, już 3 sezon, jako palacz półautomatycznych kotłów centralnego ogrzewania (czytaj: rzucam łopatą).
Łopatą macham w częstochowskiej ciepłowni (oddzial Lubliniec, dwa piece Jubam Eko Plus 200 kW każdy) oraz w budynku urzędu miasta gdzie ogrzewam Poczte, Policje, jakiś Bank i samorządowców (koksowy KZ-5 130 kW i miałowy NONAME podobno 90 kW).
A co do informatyki to czasami naprawiam znajomym kompy z winzgrozom. Oczywiscie przy pomocy linuxa - wzbudza strach ;)
Coś tam piszę w VBA pod Excelem i czasami grzebie w sprzęcie.
Fascynują mnie: niebieskooka, Debian, dyski twarde i koksowy KZ-5 :)
To teraz moja kolej.
Nazywam sie Daniel mam 22 lata prawie. Jestem po Ogólniaku teraz jestem w studium stroicieli pianin i fortepianów w Krakowie ale mnie to wcale jakoś nie kręci. Szukam stałej roboty w branży informatycznej. Zajmuje sie Linuxem i sieciami to znaczy ucze sie tego usilnie na własnych stworzonych warunkach sieciowych. Po mimo niepełnosprytności (ponizej 7% tego co widzi zdrowy człowiek) jakoś to mi idzie. Nawet z laptopem na kiblu siedze :)
To tyle .... nie uracze was fotką narazie :P
chyba znikl post bedzie czas wpisz sie :)
Jam jest Kwachu, jam jest Filozof!!!(no prawie), jeszcze rok:)
Kraków 13 lat 6 klasa SP
starczy? jak ktoś z krakowa mniej-więcej w moim wieków to pisać na PW :-)
Zły jak zwierz administrator sieci - technik-informatyk , obecnie student ...
mieszka tu: http://www.frappr.com/?a=myfrappr&id=44940
Ichtiolog. Pracuję w Instytucie Rybactwa Śródlądowego w Olsztynie, ale pochodzę ze Złotowa w Wielkopolsce. Z branżą nie mam nic wspólnego oprócz tego, że muszę tłumaczyć kuplom, którzy siedzą na windach, że ich systemy padają, a mój nie ;-)
Niedoszły dziennikarz, niespełniony artysta, byly student. Życiowy nieudacznik.
Obecnie (wmawiam sobie, ze przejściowo) pracuję w transporcie międzynarodowym.
Rocznik '85.
Życiowy nieudacznik. [/quote] Hehe, to jest nas już dwóch, tyle że ja nieco starszy wiekiem i stażem nieudacznik. ;P
BiExi pracuje jako adminstrator sieci i studiuje na PWSZ na kierunku Sieciowe Systemy Informatyczne
hobbistycznie zajmuje sie linuxowaniem ludzi i firm :]
Rocznik 1974, magister polonistyki, podyplomowa informatyka dla nauczycieli, były nauczyciel, były instruktor kulturalno-oświatowy, były bracownik administracji niższego szczebla, były pracownik w hipermarkecie, były zbieracz wszelkich owoców, co tam jeszcze było? tam, pracownik biurowy głównie.
Jak winda jest odcięta od netu i służy tylko do tego, do czego została stworzona, czyli do grania, to fajny OS.
Mieszkam w miejscu, gdzie d..pą podpatruje się gwiazdy, są prostetuty ( bo krzywych zabrakło już), w mieście, gdzie juzer MAndrivy jest wielkim guru, czyli w Płocku.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00094 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.222.164.176' WHERE u.id=1 |
0.00073 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.222.164.176', 1732315400) |
0.00044 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732315100 |
0.00055 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=2662 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00207 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=2662 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00089 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=2662 |
Total query time: 0.00582 s |