Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Da się coś takiego zrobić? Chodzi mi o to, żeby już podczas wpisywania hasła odpalał się "w tle" Cinnamon, żebym nie musiał czekać tych 10 sekund po kliknięciu enter tylko załóżmy 6.
Zdaje mi się (ale możliwe że tylko zdaje) że o czymś takim czytałem kiedyś, może nawet na DUGu...
[url=http://osworld.pl/drastyczne-przyspieszenie-linuksa-dzieki-preload-oraz-prelink/]Preload[/url]?
Dysk SSD?
Preload znam ale nie mam, dzięki za przypomnienie. W każdym razie to nie było to. Z tego co pamiętałem trzeba było coś namieszać w kolejności uruchamiania programów przy starcie systemu, coś takiego. Niewiele pamiętam :D
Dysk SSD myślę że byłby OK, ale już jego cena nie jest OK, przynajmniej nie na moją kieszeń.
e4rat może? Tzn. to o czym czytałeś.
Świetnie, napisałem długi post po czym padł mi internet, więc post zamiast się wysłać na forum się skasował.
Po poczytaniu trochę o e4rat i Preload coś mi w głowie zaświtało i takie cos znalazłem https://wiki.debian.org/BootProcessSpeedup#Parallelizing_init.d_scripts http://www.debian-administration.org/article/629/Concurrent_boot_sequence . Nie mam siły już dziś sprawdzać jak to się spisuje, ale może w weekend się uda. Mocno mi się wydaje że to było właśnie to :)
Tylko za chiny nie mogę znaleźć polskiego poradnika gdzie to było ładnie opisane...
Pamiętam mniej-więcej taki fragment: "No więc osiągnęliśmy to o co nam chodziło, czyli GDM wystartował, a już w momencie wpisywania przez nas hasła startuje GNOME, więc zaoszczędzimy tyle czasu ile trwa wpisywanie hasła". Może nie dosłownie, ale o to chodziło :)
Dobranoc.
Strony: 1
Time (s) | Query |
---|---|
0.00013 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00121 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.145.110.99' WHERE u.id=1 |
0.00074 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.145.110.99', 1732223146) |
0.00042 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732222846 |
0.00093 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='57.141.0.22' |
0.00065 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=27690 AND t.moved_to IS NULL |
0.00007 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00130 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=27690 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00092 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=27690 |
Total query time: 0.00642 s |