Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Chciabłym zakupić klasyczny telefon nokie 6280 albo nokie e52 albo nokie 6500 Slide co byście polecili z klasyków.
Ostatnio edytowany przez tajwan (2015-11-05 10:13:21)
Z klasyków to polecam:
[img]http://i.imgur.com/ZiEeHLb.jpg[/img]
A tak to nokia 6303c dobrze się sprawuje :)
2353
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:26:48)
Sony Ericsson K810i albo coś z tej serii. A jeśli w grę wchodzi samoobrona to SE Z1010 ;)
[quote=tajwan]Chciabłym zakupić klasyczny telefon nokie 6280 albo nokie e52 albo nokie 6500 Slide co byście polecili z klasyków.[/quote]
[b]Nokia E72[/b]
6500 slide, żona cały czas używa ;) jakiś czas temu wymieniałem w nim tylko mikrofon i głośnik
@Piotr3ks: jak bym dobrze poszukał w piwnicy to bym znalazł ;)
[quote=rychu]@Piotr3ks: jak bym dobrze poszukał w piwnicy to bym znalazł ;)[/quote]
No ja całkiem niedawno odnalazłem w piwnicy czerwonego tulipana. Aż się łezka w oku zakręciła :)
[url=http://www.gumtree.pl/a-inne-meble-zabytkowe/poznan/stary-polski-telefon-rwt-z-1962-63r-+-sprawny/1001303007700910469427609]Ten chyba będzie w sam raz[/url].
A jeśli ma być Nokia to chyba 8800, nadal fajna.
[quote=skullman]A jeśli ma być Nokia to chyba 8800, nadal fajna.[/quote]
ta: https://pl.wikipedia.org/wiki/Nokia_8800 w niej to bateria 8 godzin trzyma, nokia dawała w zestawie 2 i stacje dokującą do ładowania na biurku.
Za to ta: http://www.mgsm.pl/pl/katalog/nokia/8800arte/ długo mi służyła jako drugi telefon, w ściane gipsową wchodzi jak w masło.
ee tam. Nokia 5110. Można po ścianach rzucać.... Zróbcie to ze smartkaczem ]:>
[url=http://postimg.org/image/rt17oxy0b/][img]http://s17.postimg.org/rt17oxy0b/serveimage.jpg[/img][/url]
Za 20 zł można kupić„ taki model na alledrogo.
Czyżby czas smartkaczy powoli zaczyna dobiegać końca???
Przyznam się szczerze -> ale ja będę bronił się tak długo jak tylko można przed smartkaczem. I jeszcze do dziś mam klasyczny tellefonik
powered by sony ericsson ( ma 6 lat i 3 miesiące I sam sobie go rok temu regenerowałem- kupiłem szybke, ramke, obudowe, klawiature, baterie - lączny koszt regebneracji <100zł)
PS. A TAK W OGÓLE TO NIE WIEM CO LUDZIE WIDZĄ W TYCH SMARTKACZACH.. WIELKIE TO TAKIE, BATERIA KRÓTKO TRZYMA, i jest NIEODPORE NA UPADKI (przynajmniej te standardowe modele) NO I CZĘSTO SIĘ PSUJE.
Tak tylko ...
ja gdzie się nie ruszę mam komputer. W pracy komputer w domu komputer i co jeszcze po drodze z/do domu mam mieć w reku przenośny komputer
i "patrzać" w ekranik . Stajemy się niewolnikami nowych technologii.
-> podziękował :P
w tym czasie jestem wylogowany. Nie muszę być cały czas online.
2355
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:26:50)
Mój kolega jest taki tajniakiem, że włącza komórkę tylko wtedy jeśli potrzebuje gdzieś zadzwonić... A zawsze ma wyłączoną przy sobie
:D
"wyloguj się"
Nie każdy chce nosić przy sobie laptopa, to nosi smartfona.
[quote=Yampress]Przyznam się szczerze -> ale ja będę bronił się tak długo jak tylko można przed smartkaczem. I jeszcze do dziś mam klasyczny tellefonik
powered by sony ericsson ( ma 6 lat i 3 miesiące I sam sobie go rok temu regenerowałem- kupiłem szybke, ramke, obudowe, klawiature, baterie - lączny koszt regebneracji <100zł)[/quote]
No szkoda, że nie ma nowych SE. Dobre były :D przeszedłem na dotyka w zeszłym roku, jak mi je**ął kolejny SE. I przeszedłem chyba tylko po to, żeby wrócić na zwykłą Nokie... :D
Ech Panowie, przez ten wątek zacząłem tęsknić za swoim świętej pamięci SE K550i. Przetrwał 5 lat katowania, pomijając przypadłość wszystkich SE - złącze ładowania/słuchawkowe, nie było się o co przyczepić.
Ja tam ogólnie podzielam zdanie Yampressa, komputer w pracy, komputer w domu, nie potrzebuję kolejnego w kieszeni. Stąd też służbowo Samsung Solid, prywatnie Samsung GT-E1200, żaden z nich jak coś majątku nie kosztuje (ten drugi to aktualnie ~50zł) a oba żyją ponad 3 lata i dalej trzymają po 2 tygodnie na jednym ładowaniu ;)
dobra - smarty są diabelskim wynalazkiem, klasyczne nokie są zajeświste, nie nosimy przy sobie komputerów (szczególnie z ekranami) i telefony są od telefonienia, a nie...
zaraz moment wróć komendę.
jestem maniakiem książek (zarówno w wersji audio jak i txt). oprócz tego zdarza mi się wleźć w barze na forum dugu, sprawdzić rozkład jazdy czy nawet wejść na jakąś mapę i zobaczyć gdzie jest ulixa Pizdrykiewicza w Wólce poza Czeremuchaj.
Ergo: mam mieć playera do audiobooków. mam mieć telefon. w momencie kiedy mi dzwoni telefon mam natychmiast wyrwać słuchawki z uszu (i zapamiętać gdzie czytałem). jak wpadnę do baru i będę chciał poczytać sobie książkę to muszę wyciągnąć pocketbooka, do forum tableta, do rozkładu jazdy to już nie wiem co...
smart mi załatwia to wszystko (pb też mam ale nie zawsze używam).
jakieś propozycje?
Nigdzie nie stwierdziłem że smartphony są dziełem czarnego pana, jedynie stwierdziłem że nie potrzebuję ich funkcjonalności stąd preferuję klasyczne słuchawki ;)
[quote=ethanak]dobra - smarty są diabelskim wynalazkiem, klasyczne nokie są zajeświste, nie nosimy przy sobie komputerów (szczególnie z ekranami) i telefony są od telefonienia, a nie...
zaraz moment wróć komendę.
jestem maniakiem książek (zarówno w wersji audio jak i txt). oprócz tego zdarza mi się wleźć w barze na forum dugu, sprawdzić rozkład jazdy czy nawet wejść na jakąś mapę i zobaczyć gdzie jest ulixa Pizdrykiewicza w Wólce poza Czeremuchaj.
Ergo: mam mieć playera do audiobooków. mam mieć telefon. w momencie kiedy mi dzwoni telefon mam natychmiast wyrwać słuchawki z uszu (i zapamiętać gdzie czytałem). jak wpadnę do baru i będę chciał poczytać sobie książkę to muszę wyciągnąć pocketbooka, do forum tableta, do rozkładu jazdy to już nie wiem co...
smart mi załatwia to wszystko (pb też mam ale nie zawsze używam).
jakieś propozycje?[/quote]
Jakaś nowsza i mocniejsza wersja niskonapięciowego Intel Curie z modemem GSM/3G/LTE/BT/Wifi, do tego MicroSD >=64GB i możesz sobie wszczepić bezpośrednio do głowy.
Pewnie już w laboratoriach mają takie zabawki, możesz się pewnie zgłosić do testów.
Wtedy będziesz online do samego końca, nawet, gdyby Ci się zmarło,
to komputerek jeszcze o tym zawiadomi na TT/FB/DUG/gdziekolwiek. :D
A tak w ogóle, dyskusja o wyższości klasycznych fonów czy smartfonów przypomina mi argumenty o wyższości świąt Wielkiej Nocy nad świętami Bożego Narodzenia i vice versa. ;)
Pozdro
;-)
2359
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:26:55)
tak poza tym wielu ludzi oprócz smartkacza ma stary telefon z innym numerem... To tak na wszelki wypadek kiedy smartkaczowi padnie bateryja :P
"More device owners are dumping their dumb phones for smartphones as many have done recently.
Time to Ditch the Dumb Phone for a Smartphone by International Business Times - US ed."
Time (s) | Query |
---|---|
0.00008 | SET CHARSET latin2 |
0.00003 | SET NAMES latin2 |
0.00048 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.147.65.111' WHERE u.id=1 |
0.00080 | UPDATE punbb_online SET logged=1732458103 WHERE ident='3.147.65.111' |
0.00045 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732457803 |
0.00053 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.16.70.99' |
0.00032 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=27868 AND t.moved_to IS NULL |
0.00023 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00167 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=27868 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00071 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=27868 |
Total query time: 0.0053 s |