Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witajcie!
nie wiem czy dobrze umieszczę temat, mam dwa problemy do rozwiązania, szukam bardzo prostego uploadu plików przez www (może być z timeoutem), to raz i dwa to chciał bym zarządzać plikami przez www by można było usuwać pliki i żeby był dostępny podgląd (miniaturki plików graficznych)
Pierwsze co mi przyszło na myśl: owncloud, jeśli chcesz coś w sieci to może mega, dropbox, copy , jest tego więcej, a wybór jest szeroki, ale jakbyś choć umiał opisać czego potrzebujesz, to może dałoby się coś wskazać celniej
wszystko ok, ale owncloud jest za wymagający,
kiedyś miałem prosty upload skrypt przez www , bez logowania z tajną nazwą po /,
upload taki plik jaki się chciało..
Aplikację ftp da się zmusić do działania bez potrzeby nękania użytkownika. Problem polega na tym, że w skrypcie musi być podane hasło w postaci jawnej do do konta FTP (o takich rzeczach jak serwer i user nie wspominam nawet)
lampik, pisz pan po Polsku ;) Poza tym czy ty czasem nie chcesz żeby ktoś ci odrobił zadania domowego? bo tak to brzmi, szukasz skryptu który pod tajną nazwą (?) czekałby na to żebyś podał mu plik który od razu zląduje na serwerze bez loginu i hasła, bo na moje ty chcesz cały jeden formularz ze skryptem który zapiszę plik, pliki do podglądu poda ci sam apache, ale nie pozwoli ci ich wywalać
Możesz w sumie skorzystać z net2ftp który w sumie będzie robił to co chcesz, a nawet trochę więcej
[quote=thalcave]Aplikację ftp da się zmusić do działania bez potrzeby nękania użytkownika. Problem polega na tym, że w skrypcie musi być [b]podane hasło w postaci jawnej do do konta FTP[/b] (o takich rzeczach jak serwer i user nie wspominam nawet)[/quote]
To już zależy od używanych bibliotek i stosowanego języka programowania.
W przypadku Perla czy Pythona wcale hasła w cleartext trzymać w skrypcie nie trzeba.
Sznurki z przykładami:
http://search.cpan.org/~mekk/Passwd-Keyring-Gnome-0.3001/lib/Passwd/Keyring/Gnome.pm
https://github.com/kparal/gkeyring
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2015-12-29 03:34:34)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00011 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00118 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.22.70.169' WHERE u.id=1 |
0.00089 | UPDATE punbb_online SET logged=1732508898 WHERE ident='3.22.70.169' |
0.00048 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732508598 |
0.00064 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.118.227.199' |
0.00071 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.119.141.115' |
0.00052 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=28032 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00141 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=28032 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00115 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=28032 |
Total query time: 0.00719 s |