Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam, mam taki problem.
potrzebuję wyciągnąć z pliku mail.log konkretne logi ( dla np danego adresu e-mailowego ).
w pliku mam masę wpisów wszystkich adresów np od 01.02 do dzisiaj... i porzebowałbym
wyciągnąć wszystkie logi np. dla kowalski@deomena.pl
Ma ktoś może jakiś pomysł? Debianowy lub niekoniecznie...
:)
grep + awk?
Pytanie..czy to wyciągnie cały log..czy tylko konkretne wiersze...?
Zależy co konkretnie chcesz (jakiś przykład na żywym organizmie).
Można jeszcze sed zaprząc do pracy.
Nie na żywym. Mam plik mail.log.
Ale potrzebuję wyciągnąć wszystkie informacje z niego dla jednego adresu mailowego.
Ten żywy organizm to miałem na myśli przykładową zawartość pliku mail.log i wskazanie, który zakres ma być wyciągnięty.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00097 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.117.12.181' WHERE u.id=1 |
0.00071 | UPDATE punbb_online SET logged=1732487875 WHERE ident='18.117.12.181' |
0.00041 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732487575 |
0.00074 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=29363 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00495 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=29363 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00102 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=29363 |
Total query time: 0.00898 s |