Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
W jakieś spokój mogę nagrać windowsa 10 na usb.
Czy wyrażając Twoje myśli w bardziej oficjalnej polszczyźnie masz na myśli: w jaki sposób można nagrać windowsa 10 na USB? Czyli co chcesz zrobić? Utworzyć nośnik instalacyjny Win10 na USB czy zainstalować Windowsa na nośniku USB?
Jeżeli masz ma myśli przygotowanie nośnika instalacyjnego z obrazu ISO, to najprościej spod innego Windowsa za pomocą programu Rufus lub Microsoftowego kreatora nośników (jeżeli nie posiadasz obrazu).
Spod Linuxa woeusb (tylko NTFS) lub niekonwencjonalnie: po skopiowaniu zapewnić bootowanie pendrive'a jak, tu:[url=https://onetransistor.blogspot.com/2014/09/make-bootable-windows-usb-from-ubuntu.html]Ciekawy blog [eng][/url]
Jeżeli potrzebujesz zainstalować okrojoną wersję Win10, to polecam Medicat USB.
Ostatnio edytowany przez multim (2018-02-18 21:55:13)
Usunąłem recovery a okrojona wersja przydała by się
Jeśli ma to być zamiast partycji recovery, to wyszukaj w ustawieniach Windows 10 "Kopia zapasowa i przywracanie" powinien znaleźć Kopia zapasowa i przywracanie (Windows 7), potem wybierasz "tworzenie obrazu systemu" wtedy narzędzia windowsowe będę mogły przywracać ten backup.
Jak instalowalem linuxsa to usunąłem wszystkim pratycje i Teraz na dysku mam tylko linux.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00008 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00085 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.141.12.30' WHERE u.id=1 |
0.00072 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.141.12.30', 1732213103) |
0.00055 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732212803 |
0.00064 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=30303 AND t.moved_to IS NULL |
0.00008 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00197 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=30303 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00205 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=30303 |
Total query time: 0.00698 s |