Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
hej!
posatwilem sobie serwer pocztowy wg. [url]http://workaround.org/articles/ispmail-sarge/[/url]
wszystko dziala ladnie. zadnych errorow w logach
ALE
poczta odbierana jest tylko od uzytkownikow mojego serwera
uzytkownicy w mojej domenie niecka.pl nie moga otrzymywac poczty ze swiata tzn. z innych kont pocztowych w innych domenach. poczte wysylac moge bez problemu na inne domeny
przy uzyciu telnetu wszystko dziala ok tzn jak spot telnetu polacze sie inna domena np workaround.org i spod niej wysle emaila na niecka.pl to mail dochodzi bez problemu.
czytalem w necie i najprawdopodobniej brakuje mi wpisu MX w moich ustawieniach DNS?
@ IN MX 10 mail.example.net
aby okreslic serwer do odbierania poczty tak? dobrze to rozumiem?
gdzie ten wpis dodac? ja nie mam serwera DNS, czy ten wpis ma byc dodany na serwerach DNS mojego ISP?
prosze o pomoc!
Ustaw w konfigu zmienna relay_domains. Możesz wpisać domeny z których serwer będzie przyjmował poczte lub zrobić plik z nimi i wskazać ścieżke.
nie wiem czy sie dobrze zrozumielismy.
domeny ktore obsluguje moj serwer pocztowy sa zdefiniowane jako domeny wirtualne. i jako domene wirtualna mam swoja domene niecka.pl
email wyslany z interia.pl nie dochodzi na niecka.pl
i chodzi mi o to aby emaile wsyalne z jakiegokolwiek adresu email przez kogokolwiek docieraly do skrzynek pocztowych w domenie niecka.pl
na razie docieraja emaile wyslene tylko z domeny wlasnej.
no ja bym chcial aby serwer pocztowy przyjmowal emaile ze wszystkich domen z calego swiata :)
no zeby dostawal poczte np. z poczta.onet.pl, interia.pl i z kazdej domeny na swiecie:)
to co mam do tego pliku relay_domains dopisac?
dobrze to rozumuje?
Time (s) | Query |
---|---|
0.00015 | SET CHARSET latin2 |
0.00007 | SET NAMES latin2 |
0.00141 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.191.107.181' WHERE u.id=1 |
0.00152 | UPDATE punbb_online SET logged=1732830428 WHERE ident='18.191.107.181' |
0.00103 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732830128 |
0.00114 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.190.219.178' |
0.00127 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=3932 AND t.moved_to IS NULL |
0.00023 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00183 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=3932 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00111 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=3932 |
Total query time: 0.00976 s |