Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam
[url=http://www.google.pl/search?hl=pl&q=patent+sudo&btnG=Szukaj&lr=]tutaj[/url] znajdziecie trochę na ten temat...
Wie ktoś ile w tym prawdy?
A jeśli to prawda..to czy m$ totalnie już odpier....o? :|
Ciekawe co następne wymyślą..myślałem, że już się przyzwyczaiłem do chorych pomysłów m$..myliłem się.
Następny będzie prompt [;
pzdr.
ja nie widze w tym problemu, po prostu albo sudo zostanie zepchniete do nonfree albo całkowicie wywalone z repo.
a jak tak? to ktos da nieoficjalne repo z sudo. A jak nikt nie da to ja to zrobię :)))))
do Windowsa nic nie mam, kto używa to jego sprawa. ale MS mi ssie lewe jądro i będę walczył z polityką tej firmy. Tak mi dopomóż Linus ..
ja nie widze w tym problemu, po prostu albo sudo zostanie zepchniete do nonfree albo całkowicie wywalone z repo.
a jak tak? to ktos da nieoficjalne repo z sudo. A jak nikt nie da to ja to zrobię :)))))
do Windowsa nic nie mam, kto używa to jego sprawa. ale MS mi ssie lewe jądro i będę walczył z polityką tej firmy. Tak mi dopomóż Linus ..[/quote]
Amen.
pzdr.
[b][color=cadetblue]Lubię słowo [i]indolencja[/i].
Dzięki niemu moje lenistwo wydaje się czymś niezwykle wyrafinowanym.[/color][/b]
[i][b] - Bern Williams[/b][/i]
Prior art.
From /usr/share/doc/sudo/HISTORY:
Sudo was first conceived and implemented by Bob Coggeshall and Cliff Spencer around 1980 at the Department of Computer Science at SUNY/Buffalo. It ran on a VAX-11/750 running 4.1BSD. An updated version, credited to Phil Betchel, Cliff Spencer, Gretchen Phillips, John LoVerso and Don Gworek, was posted to the net.sources newsgroup in December of 1985.
Patent invalid.
Może to Was zainteresuje ;)
[url=http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO1&Sect2=HITOFF&d=PALL&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsrchnum.htm&r=1&f=G&l=50&s1=6775781.PN.&OS=PN/6775781&RS=PN/6775781]Patent[/url]
pzdr.
Filed: July 20, 2000[/quote]
Sudo: 1980
Prior art, kropka.
Poza tym w polsce nie ma patentow na soft. non-us i moga nas pocalowac.
[ /\/\/\ o_0 ----->>> Ascii Art Userbar User ]
"steal and steal and steal some more and give it to all your friends and keep on stealin'"
- Reznor
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00083 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.14.246.52' WHERE u.id=1 |
0.00058 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.14.246.52', 1732431753) |
0.00055 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732431453 |
0.00056 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=7889 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00154 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=7889 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00094 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=7889 |
Total query time: 0.00519 s |