Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: ◀ 1 … 9 10 11 12 13 … 18 ▶
A właśnie - menu w Cinnamon (aplikacje) macie po Polsku? Bo mam kategorie po Polsku, a aplikacje po angielsku (nazwy w menu)
Fervi
[quote=mati75]W 1.6 są po polsku, sam tłumaczyłem.[/quote]
Nazwy programów się z plików odczytuje :)
http://gmclan.org/uploader/6184/Zrzut_ekranu_z_2012_09_22_22_24_.png
Fervi
[quote=fervi][quote=mati75]W 1.6 są po polsku, sam tłumaczyłem.[/quote]
Nazwy programów się z plików odczytuje :)
http://gmclan.org/uploader/6184/Zrzut_ekranu_z_2012_09_22_22_24_.png
Fervi[/quote]
Ja na przekór mam nazwy programów po polsku ale nazwę menu po angielsku, np. zamiast akcesorie mam accessories :)
Ja od wczoraj mam Xfce4.8 . Przez kilka dni używałem Gnome-3, ale nie mogłem się przyzwyczaić, miałem wrażenie, że jest jakiś trudny.
Gnome-3 Gnome-shell jest podobno na tablety z panelem dotykowym.
Kiedyś (wersje 2.xx) było bezsprzecznie najlepsze, a teraz zjada je na śniadanie KDE4. :D
Ja mam dalej Gnome 2.32 i jeszcze trochę pochodzi.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-10-20 00:44:14)
Używam Xfce 4.10. Zdecydowałem się na nie częściowo z powodu słabego sprzętu, niechęci do nowości (Gnome 3) i niechęci do cukierkowego KDE4. Przekonało mnie natomiast swoją niezawodnością i odpowiednim balansem między opcjami konfiguracji a oferowanymi możliwościami.
Ostatnio edytowany przez marcin'82 (2012-10-20 00:34:42)
Mi to średnio obojętne na czym pracuje, ALE środowisko musi być stabilne, wszystko działać - i najlepiej ładne :)
KDE - Nie wszystko działało (gry kłóciły się z efektami Kwin)
Gnome - Czasem się krasznęło, na końcu zezłomowało, polewka :D)
Xfce4 - Wszystko działa OK, chociaż Compiza brak :P
LXDE - Niektóre gry nie wyświetlały poprawnie obrazu, ale cóż :D
Fervi
[quote=fervi]KDE - Nie wszystko działało (gry kłóciły się z efektami Kwin)[/quote]
Od tego są reguły okien oraz skrypty KWin.
Poza tym gdyby gry [url=http://blog.martin-graesslin.com/blog/2012/09/the-relevance-of-game-rendering-performance-benchmarks-to-compositors/]deklarowały potrzebę dostępu do wszystkich zasobów[/url], wszystkim żyłoby się lepiej.
Zaszły zmiany gdyż obecnie to Openbox albo Xfce, reszta jakoś mnie nie przekonuje.
[quote=Minio][quote=fervi]KDE - Nie wszystko działało (gry kłóciły się z efektami Kwin)[/quote]
Od tego są reguły okien oraz skrypty KWin.
Poza tym gdyby gry [url=http://blog.martin-graesslin.com/blog/2012/09/the-relevance-of-game-rendering-performance-benchmarks-to-compositors/]deklarowały potrzebę dostępu do wszystkich zasobów[/url], wszystkim żyłoby się lepiej.[/quote]
Po co jak do gier mam oddzielną kartę graficzną, którą mogą splugawić ile chcą?
Fervi
@fervi:
To, że coś ci nie działa, to nic dziwnego gdy używa się prowizorek z patyków i sznurka.
Kup se normalny komputer, do którego są sterowniki, a potem wygłaszaj swoje, jakże wnikliwe, osądy.
Ostatnio edytowany przez yossarian (2012-10-20 13:25:26)
Ja nie wiem, nigdy problemów nie miałem z grami na NV, ale wy wmawiacie, że są :P To z KDE trzeba się bawić, na żadnym innym środowisko - nie
Fervi
[img]http://bis.org.pl/_media/debian-install-konsola.png[/img]
Coś zrąbałem ... :>
Fervi
PS. Rozumiem, że z konsolą do gier to taki żart? Bo się nie śmieję :D
Ostatnio edytowany przez fervi (2012-10-20 15:48:35)
[quote=mati75]To był sarkazm.[/quote]
Wiem, konsola nadaje się tak do gier, jak mój kalkulator - niby ma gry, ale na dłuższą metę to wstyd :P
Fervi
Pieprzycie. Konsola do gier, jak sama nazwa wskazuje, służy do gier. I ogólnie w tej funkcji sprawuje się znacznie lepiej niż komputery PC (tak, wiem, na konsole nie ma dobrych gier strategicznych).
Za to na pecety nie ma dobrych bijatyk. UFC czy FN to domena konsol.
[quote=Minio]Pieprzycie. Konsola do gier, jak sama nazwa wskazuje, służy do gier. I ogólnie w tej funkcji sprawuje się znacznie lepiej niż komputery PC (tak, wiem, na konsole nie ma dobrych gier strategicznych).[/quote]
Pewnie, szczególnie te "Ta biała plama to Christiano Ronaldo czy Ozil? Nieee, to śnieg jest" :D
Fervi
[quote=fervi]Pewnie, szczególnie te "Ta biała plama to Christiano Ronaldo czy Ozil? Nieee, to śnieg jest" :D
Fervi[/quote]
A gdzie Twoja wyobraźnia? ;)
[quote=yossarian][quote=fervi]Pewnie, szczególnie te "Ta biała plama to Christiano Ronaldo czy Ozil? Nieee, to śnieg jest" :D
Fervi[/quote]
A gdzie Twoja wyobraźnia? ;)[/quote]
Gdybym miał wyobraźnię, to bym na studia nie poszedł :D
Fervi
Od początku przygody z linuksem gnome2 potem MATE, próbowałem lxde ale za windowsowe jak dla mnie. Od niedawna szczęśliwy (jeszcze) posiadacz openboxa. KDE od zawsze na nie bo z niebieskim się kojarzy a niebieskie to pały są i windowsy ;)
Strony: ◀ 1 … 9 10 11 12 13 … 18 ▶
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00109 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.137.219.68' WHERE u.id=1 |
0.00214 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.137.219.68', 1732229572) |
0.00035 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732229272 |
0.00065 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=8144 AND t.moved_to IS NULL |
0.00024 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.02569 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=8144 ORDER BY p.id LIMIT 250,25 |
0.00114 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=8144 |
Total query time: 0.03144 s |