Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Tak wiec mam taki maly problem. Mam karte Planet wl-8303 i do zainstalowania jej w debianie etch uzylem sterownikow opensource'owych rtl8180-sa2400 (mozna latwo znalezc na sourceforge.net). Skompilowalem sterowniki tak jak to zwykle byla make itd. Nastepnym punktem bylo zaladowanie ich poprzez plik ktory tam sie znajduje o nazwie "module_load". Zeby zaladowac sterownik musialem jeszcze zmienic w naglowku sciezke do env. Tak tez zrobilem, a po zaladowaniu sterownik okazal sie byc sprawny. Wszystko ladnie pieknie, ale wystarczy ze uruchomie komputer ponownie i sterownik przepada. Malo tego, myslalem ze starczy znowu uzyc module_load ale okazalo sie ze przy uruchamianiu go wystapil blad ze skompilowanymi plikami i teraz za kazdym razem gdy proboje uruchomic sterownik to musze go najpierw od nowa kompilowac (uzyc make ;p ). Tak wiec zwracam sie z prosba aby ktos mi doradzil co mam zrobic zeby sterownik ladowal sie odrazu po uruchomieniu komputera. Prosze tylko o wyrozumialosc i wmiare proste wytlumaczenie poniewaz jestem bardzo poczatkujacym uzytkownikiem debiana (zreszta jak kazdego innego linuxa) ale zdazylem sie juz sporo nauczyc.
Jeszcze tak przy okazji jak ktos by mogl to prosze niech mi ktos podpowie jak zmusic kompa zeby pobieral IP z DHCP, bo ja za kazdym razem wpisuje je recznie.
Z góry dziękuje za pomoc i proszę o szybką odpowiedź :D
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00003 | SET NAMES latin2 |
0.00099 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.217.204.60' WHERE u.id=1 |
0.00068 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.217.204.60', 1738421710) |
0.00059 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1738421410 |
0.00076 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='54.210.155.69' |
0.00053 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=8203 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00095 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=8203 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00081 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=8203 |
Total query time: 0.00549 s |