Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam mały problem powodujący lekkie zamieszanie u współużytkowników mojego komputera. Po włożeniu płyty do napędu CD na pulpicie pojawia sie ikona zamontowanego napędu CD oraz wyświetlane jest okno nautilusa prezentujące zawartości płyty.
Niestety inaczej jest w przypadku stacji dyskietek. Ikona na pulpicie się pojawia jednak okno prezentuje zawartość katalogu głównego /
co powoduje pewną konsternację użytkowników.
a w
/etc/fstab
jest wpis??
Przepraszam nie wiem jak to sie stało:P
OMG, jesli już, to w /etc/fstab.
Nie wprowadzaj ludzi w błąd.
[color=blue]/* wyluzuj, każdemu może się zdarzyć pomyłka — azhag */[/color]
:)
/dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto 0 0
czyli standardowy
Jeszcze słowo wyjaśnienie. Po kliknięciu ikony podmontowanej stacji dyskietek wyświetla się okno z zawartością dyskietki. Wprowadzające w błąd jest okno Nautilusa prezentujące zawartość /
Do autora tematu: zły dział.
Automontowanie napędów w GNOME wg. Ciebie nadaje się do, którego z działów?
/mnt/floppy supermount ja np mam taki wpis i z tego ta pomyłka:P
W takim razie, [b]@quentin[/b], powiedz mi co ma wspólnego "Montowanie stacji dyskietek" ze środowiskami graficznymi ?
[color=blue]/* zabawię się w adwokata: choćby to, że robi to nie przez [i]mount /mnt/floppy[/i], tylko automagicznie w środowisku graficznym */[/color]
Ja bym to wrzucił do działu software, myśle że większość forumowiczów zgodziłaby się ze mną.
[color=blue]/* pasuje równie dobrze tutaj, w software, jak i w hardware. autor zdecydował się w tym dziale i niech już tu zostanie. a teraz zamiast roztrząsać prawidlowe umiejscowienie tematu zajmijmy się nim samym — azhag */[/color]
niech wam bedzie... wygraliscie... :P z mojej strony EOT
@lordvader20
Wydaje mi sie, że wyskakujące okno Nautilusa prezentujące katalog główny po zamontowaniu stacji dyskietek odnosi się do środowiska graficznego. Mogę się mylić. Nie wiem jak przenieść cały wątek do działu Software więc jeżeli administracji przeszkadza tutaj to proszę go przenieść.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00131 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.118.2.111' WHERE u.id=1 |
0.00068 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.118.2.111', 1731267820) |
0.00042 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1731267520 |
0.00058 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=9054 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00101 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=9054 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00082 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=9054 |
Total query time: 0.00501 s |