Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
a jednak.. age of empires 2 z dodatkiem + patch 1.0c/e, tak na multiplayer
wiec tak mam taka wersje moznaby powiedziec bez potrzeby instalacji, oczywiscie jest plik do robienia wpisow w rejestrze, by bylo widac ze jest jakbym potrzebowal patche, ale denerwuje mnie jedno, wlaczy sie jest okey, ale przyjdzie zrobic cos na multiplayerze to sie wysypuje bilioteka dpnhpast.dll. nie wiem czy to wina braku directa x czy tez innych smieci, albo brak pewnych wpisow w rejestrze czy cos, ale probowalem zalatwic nowa i nadal to samo.
hmm czy jednak zdobyc tego directx'a?
wine nie obsluguje direct x.. przykro:) sprobuj cedega lub
winecfg
i zmien emulacje na win98
witkacy :)
też sobie ostatnio zaistalowałem tą grę
jeśli chodzi o ustawienia multiplayer to zajrzyj tu:
[url=http://appdb.winehq.org/appview.php?iVersionId=4184]link[/url]
tam jest [url=http://www.thehandofagony.com/alex/dll/dplaydlls-win98se.tar.bz2] link do ściągnięcia dll[/url], który powinien rozwiązać twój problem, też jest napisane, co zrobić z tymi bibliotekami
btw - tobie tez rwie się aoe?
bo mi strasznie wolno i rwąco chodzi (rtcw natomiast leci jak marzenie)
pozdrowienia
miłosz
Lacer: a odpalasz przy pomocy nice?
Lacer: a odpalasz przy pomocy nice?[/quote]
niee..
a mógłbyś może mnie trochę oświecić..?
jak to zrobić, by się tak nie rwała w sensie iż
"Myśl i nie ufaj, decyduj sam za siebie
Nie pozwól nigdy by kierowali tobą
Popatrz czy już nie jesteś w stadzie
Bo nie obudzisz się już nigdy sobą..." Post Regiment - Stado
cd ~/.wine/drive_c/reszte_uzupelnij_sobie_sam
nastepnie:
nice -n 19 wine aoe2.exe
powinno pomoc:)
oczywiscie wczesniej aptitude install nice
Ale na cededze miodek chodzi ;D bo sam gram hehe
Time (s) | Query |
---|---|
0.00013 | SET CHARSET latin2 |
0.00007 | SET NAMES latin2 |
0.00119 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.223.195.127' WHERE u.id=1 |
0.00126 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.223.195.127', 1732357418) |
0.00067 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732357118 |
0.00061 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=9205 AND t.moved_to IS NULL |
0.00047 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00196 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=9205 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00139 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=9205 |
Total query time: 0.00775 s |