Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam,
z pewnych wzgledow w biurze nie mam jak rozlozyc kabli wiec stanelo na podlaczniu kompow przez Wifi.
Pomysl jest taki:
jeden APek (z wyjsciem do sieci szkieletowej) Point - to - multipoint i do niego radiowo podlaczane Apeki point to point a do tych APekow kablem podlaczne komputery. Apekow z podlaczonymi komputerami bedzie w sumie 4-6. Wszystko sie dzieje na przestrzeni malego biura i mam watpliwosci czy te Apeki nie beda sie nawzajem zaklocac.... To pytanie jest wlasnie takie czy te APeki beda sie nawzajem zaklocac???
ok. teraz napisze (dla wnikliwych) dlaczego tak sobie to komplikuje zamiast podlaczyc kompy bezposrednio komp =>siecowka_wifi => AP). Otoz musze podlaczyc telefony VOIP a telefony voip mozna podlaczyc tylko przez kabel wiec podlacze je do Apekow.
przepraszam za brak PL znaczkow (to dla purystow) ale niestety siedze na WIN i nie mam tu takiej opcji pod reka (ostal mi sie chwilowo tylko win).
uff. mam nadzieje ze jest to zrozumiale, bo juz pozno strasznie...
pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez mort (2007-11-28 02:21:54)
po 1 primo nie mozesz wszystkiego na kablu zrobic ?
po 2 primo muszisz uwazac na kanaly. najlepiej bedzie jak zrobisz wszystko na 5 ghz. wiecej kanalow. wiecej mozliwosci.
zastosowanie anten panelowych w biurze odpada wiec problem z polaryzacja odpada. (na to tez trzeba uwazac jesli sie strzela kilkoma antenami w jednym kierunku)
Strony: 1
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00096 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.226.17.210' WHERE u.id=1 |
0.00068 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.226.17.210', 1732282494) |
0.00040 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732282194 |
0.00059 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=9856 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00165 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=9856 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00079 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=9856 |
Total query time: 0.00526 s |