Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
To tak na marginesie bo ostatnio robiłem porządek z moja lubą w głowie skarbonce i zauważyłem ze promocja w KRK jest w KFC.
Za 400gr w monetach 1 i 2gr można dostać dowolny zestaw :) byliśmy i faktycznie to działa i skarbonka prawie pusta się zrobiła ale smacznie i niedrogo :)
Offline
smacznie w KFC? paniera nasączona tłuszczem? ratuj się kto może...
dziękuję bardzo :d
Offline
[quote=rychu]smacznie w KFC? paniera nasączona tłuszczem? ratuj się kto może...
dziękuję bardzo :d[/quote]
No niewiedzieć czemu KFC mi smakuje :)próbowałem sam powtórzyc ich kurczaki ale nigdy mi nie wyszły tak jak od nich.
Offline
Mi najbardziej smakuje golonka w sosie piwno-miodowo-cytrynowym
oczywiście pół kostki smalcu to minimum do sosu ;-)
Mięcho w nasyconym tłuszczu to najzdrowszy posiłek
Offline
heee ja juz od soboty jadłem golonka po bawarsku i chlałem gorzałe boze jak ja teraz zdycham cztery dni rozpusty
chulaj duszo piekła brak ale zato dupny kac
http://www.cosdlaciala.republika.pl/golonka.htm
Ostatnio edytowany przez Ryszard (2007-12-05 08:30:38)
Offline
LongeR jest najlepszy:P
Offline
Re: LONGER w KFC PROMOCJA
LongeR jest najlepszy:P
LongeR rządzi, LongeR radzi, LongeR nigdy cię nie zdradzi!!
KIEDY ZAPROSISZ na PIWO
Offline
A dowód masz:P??
Offline
No właśnie?? Ten Gargamel był fajny:D
Offline
Jako, niezależny i antyglobalista nie jadam w Ku Klux Klanie (KFC kojarzy mi się z Kentucky, które mimo neutralności w wojnie secesyjnej, jest raczej kojarzone z południowymi stanami USA w których do dziś prężnie działa Ku Klux Klan) ani w Makfaku.
Jadam w zielonym barze obok dworca PKP w Tarnowskich Górach. Tam to mają niespotykaną gdzie indziej (nawet w MakFaku) technologie robienia hamburgerów. Ci z Mc się powinni tam szkolić!
Na kłamliwym marketingu się daleko nie zajedzie. W cywilizowanych skandynawskich krajach dzięki akcjom uświadamiania obywateli MakFak i spółka nie mają lekkiego życia :) i chwytają się różnych sposobów, żeby mieć klientów. Brat był niedawno w Norwegii i odwiedził bar "czerwono-żółtego". Był tam tylko dlatego, że mają darmowy hot-spot :P
Ostatnio edytowany przez Zbooj (2007-12-05 22:02:20)
Offline
a moze frytki do tego :P ?
Offline
[quote=Matthew][quote=Zbooj]Tam to mają niespotykaną gdzie indziej (nawet w MakFaku) technologie robienia hamburgerów.[/quote]
Czyli jaką?[/quote]
Na pewno nie hamburgery o grubości 3 mm - w każdej inne budce, chociażby z biegającymi szczurami po podłodze czy karaluchami na suficie, hamburger (czy cokolwiek innego) jest LEPSZY.
IMHO :)
Ostatnio edytowany przez Ventrue (2007-12-07 07:25:32)
Offline
I tak Laguna w koninie na dworcu jest the best... Tam robią hamburgery niespodzianki... za każdym razem inaczej smakują ale... Po takim półmetrowym półksiężycu to każdego pijanego na nogi podnosi... A do MacDonalda mam jakieś 100-150m ale m jakoś tam nigdy hamburdery nie smakowały i smakować nie będzie.
Offline
Czyli jaką?[/quote]
No właśnie dlatego tam jadam :)
Ta technologia polega na bardzo sensownym procesie obróbki cieplnej ;)
W MakFaku grzeją kotlet i wsadzaja w bułe a w innych znanych mi barach hamburger, i wszystko lub prawie wszystko co w nim jest, ląduje w nieśmiertelnej mikrofali.
Tam technologia jest inna.
Wkładają do mikrofali na sekundke bułe z mięsem (żeby podgrzać mieso a dokładniej wodę w kotlecie, bo tak działają mikrofalówki), później mały piekarnik (żeby bułka była mniej więcej w połowie temperatury mięsa i była lekko chrupiąca) a na końcu zimna sałatka (o jeszcze nieustalonym i zajebistym składzie, prawdopodobnie z lekkim dodatkiem pieprzu - lekko czuć na języku po konsumpcji) z sosami o temperaturze pokojowej. Kwestia odpowiedniej temperatury każdego z elementów oraz tej sałatki :). Wszystko to smakuje naprawde bosko :) Nie moge przejść obok i nie wstąpić na to cudo :)
Ehh, choć jeśli ktoś woli nabijać kieszeń amerykanom i przyczyniać się pośrednio do wycinania lasów deszczowych, proszę bardzo.
P.S. Kotlety do kanapek MakFaka sa robione z krów wypasanych na pastwiskach stworzonych po ścieciu drzew lasów deszczowych Ameryki Południowej. Nie wiem jak wy, ale ja wole oddychać czystym powietrzem niż jeść w MakFakuOstatnio edytowany przez Zbooj (2007-12-07 18:49:53)
[url=https://www.youtube.com/watch?v=rNg2Dh6gPkw]Nemo sailing home...[/url]
Offline
hamburgery i inszy fastfood to zło.
Dewianci. Czy z maka, czy z kfc czy z budki hamburger to śmieciowe żarcie. Składniki śmieciowe, smak śmieciowy. Zło.
Ta zdewanciała młodzież.
Offline
[quote=AgayKhan]hamburgery i inszy fastfood to zło.
Dewianci. Czy z maka, czy z kfc czy z budki hamburger to śmieciowe żarcie. Składniki śmieciowe, smak śmieciowy. Zło.[/quote]
Ale to zło jest smaczne:D
Offline
Zbooj, eee no nie przesadzaj z tą pro green :] A niby produkcja CPU jest ekologiczna? ^_^
MC, czy KFC to wszystko fast food na kiepskim tłuszczu robiony. O wiele lepiej na stołówce w uczelni no i ta atmosfera :D
A swoją droga nie ma nic leprzego niz bagietki z L'angolo (chorzów - gałeczki) i kufel piwa :P
Offline
[quote=Zbooj]Ehh, choć jeśli ktoś woli nabijać kieszeń amerykanom i przyczyniać się pośrednio do wycinania lasów deszczowych, proszę bardzo.
P.S. Kotlety do kanapek MakFaka sa robione z krów wypasanych na pastwiskach stworzonych po ścieciu drzew lasów deszczowych Ameryki Południowej. Nie wiem jak wy, ale ja wole oddychać czystym powietrzem niż jeść w MakFaku[/quote]
W tej chwili największym zagrożeniem dla lasów deszczowych, na całym świecie, jest "ekologiczne" paliwo pozyskiwane z oleju palmowego. Pod uprawy palm osusza się (wcina co lepsze drzewa, a resztę wypala) ogromne obszary torfowisk i lasów deszczowych. Wszytko po to by uzyskać "ekologiczne" paliwo. :/ Uprawy soi na karmę dla bydła to przy tym pryszcz.
Offline
fast food --> fast shit ;)
Offline
Czadman jak widać ma świeższe informacje w kwestiach ekologicznych. Każda działalność człowieka niesie szkody w środowisku naturalnym i trzeba pamiętać o czymś takim jak koszt ekologiczny. Jeśli ponosi się koszt to trzeba go minimalizować. Dlatego własnie jadam w lokalnych restauracjach/barach. Zyskuje na tym lokalna gospodarka a i tym samym jest to rozwiązanie wydajniesze ekologiczne (odpadaja koszty transportu, marketingu, ton drewna potrzebnych na te wszystkie Fakdonaldowe opakowania, te opakowania to chyba kosztuja wiecej niż to jedzenie) i społecznie (daje pracę ludziom i wzbogacam lokalnych przedsiębiorców).
Offline
Przyznam, że śledzę to i tamto, np. serwis [url=http://www.mongabay.com/]mongabay.com[/url] :)
Offline
Zbooj, masz u mnie bro za prolokalne podejście :D
Offline
Time (s) | Query |
---|---|
0.00011 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00172 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.138.118.103' WHERE u.id=1 |
0.00132 | UPDATE punbb_online SET logged=1716111503 WHERE ident='3.138.118.103' |
0.00059 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1716111203 |
0.00113 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=9942 AND t.moved_to IS NULL |
0.00011 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00536 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=9942 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00651 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=9942 |
Total query time: 0.01689 s |