Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam, mam zainstalowanego Debian 40r5 i przekompilowanego.
linux-2.6.26.6:
- imq, esfq, wrr, rtsp, chaostables, layer7, zph, routes, TARPIT, ACCOUNT, IPMARK, IPV4OPTSSTRIP, ROUTE, condition, geoip, ipp2p, account, ipv4options, set, weburl
iptables-1.4.1.1:
- imq, chaostables, layer7, TARPIT, ACCOUNT, IPMARK, IPV4OPTSSTRIP, ROUTE, condition, geoip, ipp2p, account, ipv4options, set, weburl
iproute2-2.6.26:
-esfq, wrr, srr
próbuję zainstalować HTB i konfigurować wg opisu [url]http://endemic.org/htb/[/url] - uważam, że jeden z najlepszych opisów jaki znalazłem
ale mam problem nigdzie nie moge znależć w moim debianie katalogu rc.d.
zamiast rc.d mam rc0.d rc.1.d itd. do rc.6.d i jest jeszcze rcS.d
Widziałem, gdzieś raz opiskę, że mogę sobie utworzyć rc.d ale nie mogę teraz się tego doszukać.
Więc, jeśli mogę to jak, jeśli nie to gdzie muszę skopiować (z opiski gotowe)
rc.htb
rc.firewall
PS. jeśli chodzi o katalog /etc/init.d to istnieje a nie mam /etc/rc.d
prosił bym o szybką odpowiedz.
Ostatnio edytowany przez tmq (2008-11-28 18:14:47)
[quote=urug]wrzuć sobie do /etc/init.d/
i podlinkuj do /etc/rc2.d :)[/quote]
Proszę jaśniej :) jak mam to sobie podlinkować
ln -s /etc/init.d/rc.firewall /etc/rc2.d/SXXfirewall
ln -s /etc/init.d/rc.htb /etc/rc2.d/SXXhtb
W miejsce XX wstaw sobie jakąś liczbę, która będzie odpowiadała za priorytet (jak wyświetlisz zawartość katalogu /etc/rc2.d to będziesz wiedział o co chodzi)
[quote=urug]ln -s /etc/init.d/rc.firewall /etc/rc2.d/SXXfirewall
ln -s /etc/init.d/rc.htb /etc/rc2.d/SXXhtb
W miejsce XX wstaw sobie jakąś liczbę, która będzie odpowiadała za priorytet (jak wyświetlisz zawartość katalogu /etc/rc2.d to będziesz wiedział o co chodzi)[/quote]
Jaką mam wstawić najlepiej?
najlepiej poczytaj o [url=http://www.debianusers.pl/articles/63]skryptach startowych debiana[/url], update-rc.d i invoke-rc.d. Pokrótce to wrzucasz skrypt do
/etc/init.d
i wydajesz polecenie
update-rc.d nazwa_skryptu defaults poziom_uruchaminia
Ostatnio edytowany przez siarka2107 (2008-12-01 09:48:53)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00012 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00132 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.17.154.65' WHERE u.id=1 |
0.00081 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.17.154.65', 1731733292) |
0.00085 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1731732992 |
0.00099 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=104971 |
0.00136 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=12854 ORDER BY posted |
0.00103 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=12854 AND t.moved_to IS NULL |
0.00007 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00110 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=12854 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00128 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=12854 |
Total query time: 0.00898 s |