Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Wątek Zamknięty
milyges , a wiec ja również poprosił bym o takie konto shell-a.
powód - jak znany irc . jak wiesz wielu kolegów z dug-a jest poza granicami polski , a wiec też maja problem z połączeniem a takie konto shell ułatwia życie w komunikacji , jak również pozwala na edukacje i śledzenia rozwoju dug-a .
pozdrawiam jak , również prośba o pozytywne rozpatrzenie sprawy przez społeczność dug-a
Społeczność nie rozpatruje - tu na shellu ojcem chrzestnym, matką przełożoną i Bogiem jest Milyges. No i ja - czasami jak się wkurzę to kabelek wyciągnę :)
[quote=Kamyk_^]Czy juz ten serwer dziala?[/quote]
poczytaj wcześniejsze posty
[b]Bodzio[/b], jak ktoś ma jakieś "ale" to konta nie ma, w innym wypadku zakładam, zgodnie z założeniami w 1 poście ;)
W takim razie poprosze o konto kamyk :)
Pozdrawiam,
[quote=Bodzio]Społeczność nie rozpatruje - tu na shellu ojcem chrzestnym, matką przełożoną i Bogiem jest Milyges. No i ja - czasami jak się wkurzę to kabelek wyciągnę :)[/quote]
witam , Bodzio a często się wkurzasz :) bo jesli tak no to mamy problem. no ale jesli raz na jakiś czas to przeboleje :)
pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez sebastianGC (2008-12-04 13:47:56)
Ej,o ile mnie pamięć nie myli shella nie daje się tylko na potrzeby ircowania?
Ja jestem niespotykanie spokojny człowiek. Kurcze, chyba człowiek ??
[quote=Bodzio](...) Kurcze, chyba człowiek ??[/quote]
Bodzio - The Squirrelman... brzmi dumnie:)
[quote=radziojedi]The Squirrelman[/quote]
facet z orzechami? :d
bodzio by wiewiórki nie skrzywdził;D
Proszę nie odchodzić od tematu!
[i]//Zawsze chciałem to napisać :)[/i]
hehe :) Nie napisalem w zasadzie dlaczego potrzebuje tego shella ... wiec od razu sie poprawiam.
- irssi
- trzymanie pliczkow
- do spr. swoich stron i dns-ow - dig/host/telnet/tcptraceroute
Z gory dziekuje ....
Ja mam pytanko.
Jak ktoś wciśnie wam dobry bajer, i dostanie shella,to sprawdzacie w jaki sposób wykorzystuje swoje konto na nim?
Tzn.Co by nie dawać tylko do ircowania lub niecnych zamiarów...
wiecie,ten i ten,korzysta z zycia,programuje itp. wiec sheel mu sie przydaje,ten haczy to go za łeb na zbity pysk,a ten wcale nie używa wiec wynocha.
?
a sami se w domu nie postawicie shell'a? dlugi czas tak robiilem. komp z netem i domenka na neostradzie i dziala 24h na dobe przez caly rok.. ostatnio jednak wylaczylem ssh na zewnatrz, gdyz ataki co 3 sekundy mimo wylaczonych ICMP oraz to ze nie daj boze sie zalogje po pijaku i wpisze slawetne "rm-rf /"
ale moze wykminie jakis system zdalnego czasowego uruchamiania portu ssh na zadanie przez telefon (modem albo ISDN na linii ktorej numeru nikt nie zna), nawet nad laczeniem via ISDN robilem przez stare Siemens'y (maja wbudowane modemy ISDN) tylko cos nie chcialo sie laczyc.. taki sposob authoryzacji uzytkownika, cos jak kod sms na przelew ;D
[quote=paoolo]a sami se w domu nie postawicie shell'a?[/quote]
niestety zewnętrzne IP piechotą nie chodzi
ej!koniec offtopa.ja chce odpowiedź.
a co? chcesz wiedzieć, czy możesz sobie bezkarnie pohakierować? :>
Czy ja też mógłbym prosić o shella?
Powód: stosowałbym go do ekg2 (gdy nie ma mnie w domu :) ), a także backupu najważniejszych plików konfiguracyjnych mojego systemu.
a także backupu najważniejszych plików konfiguracyjnych mojego systemu.[/quote]
tych to nawet lepiej nie wypuszczac poza powierzchnie dysku, najlepiej miec zapasowa partycje i tam je zasotawiac, ale gdzie na obcym serwerze ;/ a co do IP'a to racja :)
łajzo,cóż..jedno i drugie.//Masz taką odpowiedź jakiej chciałeś.
A najbliższe prawdzie jest to że chce sprawdzić czy jak wcisnę wam dobry bajer to dostane bezkarnie shella.
Trin: lajzo to do mnie bylo?
/* o przepraszam, łajzą jestem ja, Jarzą... azhag */
Ostatnio edytowany przez azhag (2008-12-06 21:34:02)
Wątek Zamknięty
Time (s) | Query |
---|---|
0.00012 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00144 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.16.137.229' WHERE u.id=1 |
0.00074 | UPDATE punbb_online SET logged=1732197547 WHERE ident='3.16.137.229' |
0.00038 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732197247 |
0.00063 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='52.14.110.171' |
0.00036 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=105187 |
0.00014 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=11359 ORDER BY posted |
0.00059 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=11359 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00124 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=11359 ORDER BY p.id LIMIT 75,25 |
0.00077 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=11359 |
Total query time: 0.00651 s |