Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jak pomagacie swoim psiakom przetrwać sylwestrowe fajerwerki ?
Moja już jest prawie głucha i chyba nie słyszy tych fajerwerków jak są okna zamknięte. Ale wcześniej musiała wydygać swoje. Najlepszy sposób to pozamykać okna i zasłony, przytulać, głaskać itp. A czy farmaceutyki jakieś podawać to nie wiem. Trzeba by było z psim lekarzem porozmawiać. Jak pies ma problemy z sercem i nie jest głuchy to można to rozważyć.
Są uspokajające tablety ale zwierzaków ale z tego co wiem nasz fafik dostał raz i wyglądał jak ogłupiały ;/ Tata jako weterynarz stwierdził że więcej pies tego nie dostanie więc musi wycierpieć. Najlepiej jak jest ktoś w domu żeby psa pilnować wtedy można zwierza uspokoić ;) Może są jakieś ciekawe domowe sposoby ziółka czy coś ale ja ich nie znam ;)
Tatuś mówi że połówka 2mg Relanium działa cuda. Na psa OFC xD
żona mówi, że te dragi dla psów to jakieś benzodwuazepiny, co to ludzie łykają na sen. "pobudzają przekaźnictwo hamujące w mózgu", cytuję
To może tak po połowie z psem i taaakaaa będzie impreza. ;)
raczej nie, to się stosuje jako leki zamulająco-usypiające. na imprezę to morfinę czy cuś - ja tam nie wiem, co tam teraz młodzież łyka, ale doszło do mnie coś o "kruszeniu grudy" albo "zeżarciu papiera"
Tak sobie palnąłem, aczkolwiek problem jest poważny. Ja generalnie jestem przeciwko chemii jeśli nie jest to konieczne.
[b]lis6502:[/b]to milo,owczarek niemiecki taty wpieprzył koło 20 tabletek relanium i biedny nie spał dwie doby.
Ewenement?;)
moj pies pewnie nie usłyszy nic prócz własnego chrapania.
Ostatnio edytowany przez Trin (2008-12-30 22:40:45)
Możliwe że w małej dawce zadziała jak należy, sposób ponoć sprawdzony.
Jak koledzy upalili kota to zachowywał się jak należy, tzn zawsze spadał na grzbiet.
Mój znajomy zawsze przed sylwkiem chodzi po jakieś prochy do weterynarza, ponoć niezłe ( ;] tak mówił... ).
Pozdrawiam! ;)
Ostatnio edytowany przez qbsiu (2008-12-30 22:55:31)
qbsiu: a jakie, masz nazwe :D probowal?
Kiedys pisali by podac delikatne srodki uspokajające... a najlepiej szczelnie pozamykac okna zaslonic sztorami (by wytlumic jak najbardziej) i wlączyć glosniej radio
to ja mam chyba chorego umyslowo psa, bo moj sie nie boi a wrecz przeciwnie atakuje szczegolnie takie strzelajace ognie greckie. jedyne czego sie boi to odkurzacz ale tot ak ze sie trzesie jak osika doslownie panik a pelna ale co ciekawe nie boi sie samego odkurzacza tylko weza od odkurzacza
A cóż to za bojowa rasa ;P
Najlepiej po prostu nie wychodzić na ulicę z pupilami w sylwestrowy wieczór, w domku zapewnić komfort, jak będzie źle znosił 'próby generalne' to jakaś tableteczka czy coś.
[b]giegiel:[/b]mój psiak też nie "kocha" zbytnio odkurzacza,szczeka na niego, drabiny też nie. Za to jak miałam kota to zawsze musiałam go oblecieć tą końcówką od odkurzacza, kładł sie przy tym taki wygodniś cwany. A jak mu ogon wcięło do środka to gapił sie jak idiota na swój tyłek. Luzik ;)
Ostatnio edytowany przez Trin (2008-12-31 13:17:23)
Raz swojemu psu dałem 1/2 tabletki od weterynarza to dochodził do siebie ponad tydzień po sylwestrze, cały był oklapnięty, oczy aż same się mu zapadały a na zabawy(które uwielbia, cały dzień można by było go drapać gdzie normalny pies by rękę odgryzł :D) nie miał nawet chęci. Bardzo się męczył aż szkoda go było, nigdy więcej tabletek! Już wolę aby darł morde, że w bębenkach się dźwięk odbija niż ma się tak męczyć.
Ostatnio edytowany przez sp3cu (2008-12-31 13:33:19)
Ja bym dała szampana:D najszybciej zmuli i pies padnie chrapać.
[quote=Trin]Ja bym dała szampana:D najszybciej zmuli i pies padnie chrapać.[/quote]
Nie wypije abstynent :]
sp3cu,może twoj bo mój na pewno nie.Ona pije wszystko.
Jak narazie schowała sie do łazienki.Żal mi psa.
Ostatnio edytowany przez Trin (2008-12-31 14:57:17)
Zaprosić pieska pod kołderkę i samemu iść spać. To pomaga.
A tak w ogóle to zalecam spacer o 22:00 i ograniczenie dostaw wody przed 22:00. Jak się przestraszy to może się zesikać... Już to miałem parę dni temu.... Najlepiej załatwić pieskowi grubą puchatą kołderkę. Niech się w niej sam zakopie i po problemie.
Mój się tego nie boi, jest cholernie przez to pobudzony i szczeka. Też że go gardło od tego nie rozboli :D
No to ja powiem co robi mój królik Myrdek - nic się nie boi. Błyskawice, grzmoty, petardy, sztuczne ognie - nic dziada nie rusza. A przecież to królik - z natury powinien być tchórzem podszyty.
Za to boi się odkurzacza
Twoja krew Bodzio :)
Hardy futrzak.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00015 | SET CHARSET latin2 |
0.00008 | SET NAMES latin2 |
0.00134 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.219.15.112' WHERE u.id=1 |
0.00080 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.219.15.112', 1732441008) |
0.00078 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732440708 |
0.00050 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=106849 |
0.00006 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=13072 ORDER BY posted |
0.00061 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=13072 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00110 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=13072 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00083 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=13072 |
Total query time: 0.00631 s |