Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
I znowus sie zaczelo wg nich
http://news.pasjagsm.pl/tp-zwieksza-bezpieczenstwo-neostrady-przez-blokade-irc-5234.html
ciekawe jakie oni widza zagrozenia
jesli czlowiek otrzymuje usluge dostepu do internetu to powinna być kompletna i to niewaze czy jest to neostrada czy ATM :P
A co jakby ircowcy poblokowali serwery tepsie?
Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie.
Ta tepsa to jacyś dziwni ludzie są.
Ostatnio edytowany przez Trin (2008-12-30 21:21:11)
[quote=Trin]Ta tepsa to jacyś dziwni ludzie są.[/quote]
nie tyle dziwni, co popierdoleni
Ja czegoś nie rozumiem. Może botnetem nie kieruję, ale jaka różnica przez co się komunikują? równie dobrze mogą wysyłać pakiety przez serwery gg i co, tepsa bloknie neostradziarzom gg? Ktoś tutaj se chyba robi międzyroczne jajo.
[quote=lis6502]równie dobrze mogą wysyłać pakiety przez serwery gg i co, tepsa bloknie neostradziarzom gg?[/quote]
w imię mojej miłości do tej sieci, wchodzę w ten biznes :)
Ostatnio edytowany przez azhag (2008-12-30 22:19:13)
[b]rychu:[/b]no nie chciałam tak dosadnie ale myślimy w jednym kierunku:)
[quote=Trin]A co jakby ircowcy poblokowali serwery tepsie?[/quote]
To bym nie miał Internetu i by Ci przykro było :)
[quote=azhag][quote=lis6502]równie dobrze mogą wysyłać pakiety przez serwery gg i co, tepsa bloknie neostradziarzom gg?[/quote]
w imię mojej miłości do tej sieci, wchodzę w ten biznes :)[/quote]
Możemy zorganizować międzynarodowy dzień wysyłania wszystkiego co popadnie przez porty gg. Powinni je po takiej akcji zablokować.
To może napiszemy opensource'owego wirusa, bakterię czy inne robactwo? Bo skoro p. Linus napisał pokraczny klon minix'a a ja dzisiaj tego używam jak pełnoprawnego systemu, to taki robak wyewoluuje w czerwia-(tego z Diuny)-winshit killer'a:) Avast-buster, NAV-killer?
Oczywiście wykorzystujemy ip-91-197-13-11.ga:8074.
azhag: ojj to juz sie zaczynam migrowac na stale na Jabber'a, i wezme sie za misje nawracanie przed koniec swiata generacji GG, natchnales mnie o guru Jabbera, wielko adminie-lajzo..
Ja przeszedłem do czynów. Najpierw kulturalnie zapytałem: [url]http://kayo.jogger.pl/2008/12/30/wyslalem-maila-do-tepeesa/[/url]
Ostatnio mnie zaczęła zastanawiać znikomo ilość spamu w koszu na koncie z neostrady. Myślałem, że roboty wolne sobie wzięły na święta i sylwestra :D
Na gimp.org faktycznie nie mogę się dostać?
fnmirk: tak nie mozna wejsc, testy spod neo.. mam propozycje: sprowokujmy ich, moznaby zrobic serwery IRC'a a na kompie z neo, wtedy jak blokna go na 24h mozna rzadac odszkodowania, ja na to ide ;D serwer niedlugo..
edit: z totalnego glupa postawiony serwer na org.dyn.pl port 6667, poki co configi domagaja sie zmian
Ostatnio edytowany przez paoolo (2008-12-31 09:12:33)
dla zainteresowanych do IRCnetu mozna wejść przez serwer ircnet.eversible.com
droga [b]owco[/b]: Mam nadzieję że nadejdą czasy kiedy net z tpsa będzie uznawany za przeżytek i wioche.
Ukamieniować mnie:)
[b]kayo:[/b] no pojechałeś im dość kulturalnie.Daj chociaż znać co odpowiedzą.
[b]paoolo[/b]: Ty naprawdę jesteś szalony...
Ostatnio edytowany przez Trin (2008-12-31 13:09:53)
Trin: sylwester idzie :D a w sumie pomysl dobry na prowokacje: laczyc kilka takich kompow, i jakby TPSA chciala zablokowac je, to bym musiala wieksza czesc puli adresow zablokowac, a przeciez z neostrady korzystaj tez 'niewinni' userzy, ktorzy nie wiedziec czemu jada po portach jak opetani i w dodatku zapuszczaja ssh zombie by sie zalogowac, nie mowiac juz o szerzacej sie pladze wirusow etc, wiec gdzie jest wieksze zagrozenie.. kto jeszcze stawia serwer? :DD
Hm,ja bym na to poszła,ale musze mieć gwarancje że to będzie zadzior z tepsą tak na dłuższą mete. I żebedą z tego duuuuuże "fajerwerki" :]
[b]paoolo:[/b] nie myślałeś o jakiejś zbiorowej,szerszej akcji? Mała dywersja potrafi uczynić wielkim. Zwłaszcza w sieci:)
SUCHAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Juz dawno mowilem o tym na ircu.
A swoja droga ma ktos liste zablokowanych adresow IP?
qluk, ty gadasz dość chaotycznie więc mogło nam umknąć. ;)
Trin: ja gadam na IRCu o cycakch, piwie, albo o rzeczach waznych jak ta i o niczym wiecej... a no i jeszcze Ciebie podrywam ;)
okej, jak padnie monopol tepsy to się z tobą umówie.*
Pisze serio bo (tu ubolewam) jest mało prawdopodobne ze padnie.Złego diabli (nawet kryzys) nie biorą.
*-na jakimś zlocie urwiemy sie na piwo.
Ostatnio edytowany przez Trin (2008-12-31 22:44:23)
Ja widzę że cała tepsa dostała szału macicy. Chciałem teraz pokazać mojej najmilejszej #quizowo na ircu i dupa. Nie dodzwonię się. Mogę się jakoś przydać w dywersji? Nie dysponuję wielkim łączem i mam wewnętrzne IP, ale chętnie wstąpię w szeregi jakiegoś botnetu na rzecz DDoS tepsy, DNSów czy czego tam będziecie chcieli:/ Petycję też podpiszę.
Hmmm góglóje i nie widze listy IP zeby ktos podal tylko ze ircnet tna i gimp.org, nie bede przeca ciagnal calej bazy DNS ze swiata zeby sprawdzic :]
A w piatek dzwonie do 3s zeby wziac od nich lacze i pewnie w weekend albo po nim ide do "pomaranczowego punktu" zerwac umowe ze wzgledu na nie wywiazanie sie z jej postanowien i nieuzasadnione odciecie od uslugi. Oby tylko w 3s dostac lacze za podobna cene co w TP bo inaczej kiepsko bedzie i bede zwijak APeki, switche i cala "miedź".
Trin: juz szykuje odpowiednich rozmiarow bombke dla TP ;]
Hehe, ja stawiam i trzymam za slowo ze bedziesz na zlocie :)
-----
A co do dywersji to wystarczy zeby zaczely plynac skargi, wymowienia umow i sami zrezygnuja poronionego pomysl na gwalt usczesliwiania. Czy w samochodzie montuja kotwice ktora wystrzeliwuje powyzej predkosci 30km/h zeby bylo bezpieczniej? Albo moze zamkniemy GDDKiA zamknie droghi do Warszawy, w koncu tam jest duzo wypadkow.
Mozna by jeszcze duzo "swietnych" pomyslow prewencyjnych wymslic.... hmm nawet pasy cnoty :D
Ostatnio edytowany przez qluk (2008-12-31 23:33:26)
lis6502@Nexus:~/programy/openarena-0.8.1$ ping -f tp.pl PING tp.pl (217.97.216.10) 56(84) bytes of data. ping: cannot flood; minimal interval, allowed for user, is 200ms
:(
Time (s) | Query |
---|---|
0.00014 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00157 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.217.161.27' WHERE u.id=1 |
0.00081 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.217.161.27', 1732428936) |
0.00047 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732428636 |
0.00031 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=106873 |
0.00029 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=13071 ORDER BY posted |
0.00080 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=13071 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00144 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=13071 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00101 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=13071 |
Total query time: 0.00694 s |