Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: ◀ 1 … 3 4 5 6 7 … 18 ▶
Fluxbox od dłuższego czasu.
Zaczynałem z KDE (na OpenSUSE), po przejściu na Ubuntu zmieniłem DE na Gnome. Gnome nie był dla mnie za ciężki, ale nie widziałem sensu 3mania programów, których nigdy nie użyję, Więc zmieniłem na Fluksa.
Testowałem też XFCE i Openboksa ale ich nie polubiłem.
A ja lubię bzdety trzymać. Zdarza się, że potrzebuję jakiegoś programu. Chcę odpalić i ... o zainstalowany, jak fajnie. :)
W końcu po to mam duży dysk. :)
[b]Gnome[/b] ale instalowane samodzielnie na systemie bazowym. Mniej pakietów, mniej zależności.
Pozdrowienia
IceWM + programy z innych ;p
Fluxbox.
Ja lubię i KDE, i Gnome. Nie mogę się zdecydować, który dla mnie lepszy. Obecnie siedzę na KDE 3.5.10 i szybkość jest identyczna jak Gnome - oba sprawnie śmigają. Byle tylko nie instalować w pełnych wersjalch, ale gnome-core i kde-core - wtedy jest idealnie :)
Gnome, Xfce; a KDE po prostu niecierpię! :)
ja zaczynałem od KDE 3.5.X ale gdy weszło KDE4.1 miałem z nim problem i stwierdziłem że jest przeładowane i przerzuciłem się na fluxboxa i tak mi zostało, normalnie cud i miodzio no i super śmiga :D
Ja podobnie jak Cosik ale na XFCE się przerzuciłem :) i tak tkwię :P
Xfce4 nieco przyciężkawy jest.
[quote=czadman]Xfce4 nieco przyciężkawy jest.[/quote]
Taa i to bardzo Moge polećić Lxde
EDitssssssss
http://www.lxde.org/image_galleries/screenshots prosze
Ostatnio edytowany przez Ryszard (2009-02-17 16:00:00)
kurcze nie widzę nic ciężkiego w XFCE :P ale skoro tak mówicie ;) muszę tego fluxa obadać :) kilka razy go włączałem ale bardzo i to bardzo mi się nie podobał :P hehe chyba się zaprę :P
giegiel... bez konfiguracji Flux nie jest zbyt atrakcyjny, ale przy odrobieniu konfiguracji jest bardzo przyjemny, ładny i do tego bardzo lekki (zaraz po uruchomieniu mam zżarte około 60MB RAMu) :)
zresztą sam zobacz http://forum.fluxboxpl.org/viewtopic.php?id=7&p=1
Ostatnio edytowany przez thalcave (2009-02-17 20:19:35)
Ostatnio po dosc dlugim uzywaniu fluxboksa przerzuciłem sie na LXDE, narazie całkiem fajnie sie tego uzywa i dzieki openboksowi jest równie szybkie, chociaż niewykluczam powrotu do fluxa :)
Ja siedzę na KDE 3.5. Rękami i nogami będę się bronił przed aktualizacją do 4.2. ;) Chyba zmienię wpisy w sources.list z "testing" na "lenny".
ja uzywam KDE 3.5.9 jak narazie nie planuje 4.x a jak juz 3,5 wycofaja to trza bedzie szukac innego srodowiska gradicznego :/ na Qt oczywiscie bo gt mi sie za basz nie podoba :P
[quote=Kruk]Ja siedzę na KDE 3.5. Rękami i nogami będę się bronił przed aktualizacją do 4.2. ;) Chyba zmienię wpisy w sources.list z "testing" na "lenny".[/quote]
a to niby czemu? sadze ze kde3 nie wywala jak cos ;)
[quote=Bober]a to niby czemu? sadze ze kde3 nie wywala jak cos ;)[/quote]
obiło mi się o oczy, że wywalą
Ja ostatnio pomalutku przekonuje sie do fluksboxa, ale z powodu braku czasu nie mam kiedy go troche podresowac, upiekszyc :(
[quote=azhag]obiło mi się o oczy, że wywalą[/quote]
Co? Dodac 4 to rozumiem, ale po co wywalac? BiExi mam nadzieje ze jednak za szybko to nie bedzie.
[quote=Bober]Co? Dodac 4 to rozumiem, ale po co wywalac?[/quote]
raczej ciężko odpowiedzialnie wspierać coś, co deweloperzy upstreamu porzucili (ZTCW od jakiegoś czasu kbluetooth w kde 3.x nie działa, bo deweloperzy olewali zapowiadane od wielu miesięcy (sic!) zmiany w API blueza)
http://lists.debian.org/debian-qt-kde/2009/02/msg00131.html
hehe jak mam 2Gb ram to dla mnie XFCE jest lekkie ;) Jak mi się znudzi XFCE to będę się fluxem bawił. Bo do KDE na pewno nie wrócę.
Strony: ◀ 1 … 3 4 5 6 7 … 18 ▶
Time (s) | Query |
---|---|
0.00012 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00114 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.226.200.93' WHERE u.id=1 |
0.00091 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.226.200.93', 1732362630) |
0.00047 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732362330 |
0.00095 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=111487 |
0.00014 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=8144 ORDER BY posted |
0.00056 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=8144 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.01227 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=8144 ORDER BY p.id LIMIT 100,25 |
0.00122 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=8144 |
Total query time: 0.01789 s |