Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
[img]http://rumi.dug.net.pl/dug/11-07-09/12.JPG[/img]
heh, mam lekarstwo na Twoją muchę :D odmiana dzbaneczników, takich kwiatków do których wlatują bzykacze i tam są pożerane, hehehe :)
[img]http://bodzio.dug.net.pl/galeria/galleries/kwiatki/p6270875.jpg[/img]
Bodzio: ale tak z wiewiórą nie zrobisz :)
http://www.youtube.com/watch?v=MGw18CG2dUk
o ja pierdziele :) - nie ma szans abym to zrobił :D
Gorlickie wiewióry nie lubią lodów. Moja żona patrzyła i patrzyła i uwierzyć nie mogła - nasz królik (też gryzoń) za lodami nie przepada, co innego czekolada. Wszystko by zeżarł :)
może to lody z orzeszkami były ;)
Mój gryzoń (Koszatniczka.. -tak, prócz psa mam jeszcze gryzonia) upodobał sobie picie herbaty. Jak mu nieraz dam na łyżeczce to trzyma za nią łapkami i się cwaniak mały odczepić nie chce.
Z gryzoniami już tak bywa chyba ;) Mieliśmy z kumplem króliki to czekolady i kakao nie odmawiały, a pies to nawet chrzan wpieprza, tylko zapachu pasty do zębów nie lubi ;)
z herbatą to masz rację - mój czarnuch też ją uwielbia
Dla wielu zwierząt czekolada i kakao są śmiertelnie niebezpieczne. Oba produkty zawierają teobrominę której metabolizm zwierząt (szczególnie psów) nie jest w stanie strawić.
Warto o tym wiedzieć, zanim coś słodkiego poda się futrzakom.
Psy to wiem. A co do króliczycy to mówiłam o tym fakcie weterynarzowi- nie był specjalnie zdziwiony.
Bodzio, mój pije earl greya :D Zielona mu nie pasuje.
A najciekawsze jest to że mojego Myrdka to od piwa odrzuca. Moi znajomi to piwem częstują swojego Yorka i hehe i jest najpierw wesoły, a potem śpi jak bobo :)
Coś go nie wychowałeś jak trzeba dziadku ;P Mnie też od piwa odrzuca.
[quote=Bodzio]A najciekawsze jest to że mojego Myrdka to od piwa odrzuca. Moi znajomi to piwem częstują swojego Yorka i hehe i jest najpierw wesoły, a potem śpi jak bobo :)[/quote]
Znajomy miał szczura. Nie można było w jego obecności napić się piwa lub wina, jak tylko wyczuł, że ktoś w pokoju pił, to się dopominał.
Jak się napił tyle co w kapslu, to najpierw był pobudzony (nie chodził, tylko wręcz skakał), potem szedł spać, jak się obudził, to go suszyło i ogólnie miał kaca.
Najśmieszniejsze jest to, że opisany proces trwał jakieś 15-20 mnut. :)
[quote=azhag]Jak się napił tyle co w kapslu, to najpierw był pobudzony (nie chodził, tylko wręcz skakał), potem szedł spać, jak się obudził, to go suszyło i ogólnie miał kaca.
Najśmieszniejsze jest to, że opisany proces trwał jakieś 15-20 mnut. :)[/quote]
i potem znowu domagał się alkoholu? hehe
[quote=Trin]Coś go nie wychowałeś jak trzeba dziadku ;P Mnie też od piwa odrzuca.[/quote]
pewnie na studiach Ci się zmieni... moja koleżanka na 1 roku tylko piła wina, ale też rzadko... teraz na każdym spotkaniu siedzi przy piwku
te Eneloopy ładować po rozładowaniu czy można nei zwracać uwagi na jej poziom ? .. i jeszcze pytanie o dyfuzor a mianowicie czy nei wystarczy zwykłą chusteczka higieniczna ?
Prowizorka rólez!
;]
To zależy ile punktów lansu chcesz jednorazowka daje Ci okolo 10, ale jesli to bedzie jednorazowka po uzyciu i wyparaniu to masz +100 ;] Oraz oczywiscie ogolnie +0.5 do ocen zdjec :D
Raczej nie powinno sie doladowywac ogniw w tej technologii, oczywiscie mozna w sytuacjach typu, jutro slub aku nie sa gotowe do ladowania.
zamiast sie hihrotać bys doradził coś urlop już prawie a nei wiem co mi sie przyda :P
Rumi - ja wziąłem trzy komplety aku do lampy, z tego wykorzystałem jeden w 1/3 na urodzinach malucha. W kościołach i katedrach wystarczał mi sam aparat bez lampy - dawałem ISO od 800 do 1250 i było spoko.
Wracając - jak robiłem zdjęcia maluchowi i na tej roczkowej imprezie to reflektor dawałem w sufit, z lampy wyciągnięta biała wizytówka jako sztuczny sufit i to wystarczało.
Niedługo jadę do kopalni i do jaskiń i zwłaszcza w kopalni będę walił lampą na wprost. W jaskiniach warto mieć kilka dodatkowych lamp uruchamianych radiowo lub fotocelą i rozstawionych w kilku miejscach jaskini. Jest to tzw. malowanie światłem - daje super efekty. No ale ja jadę zwiedzać, a nie robić foty do folderu. Poza tym w niektórych jaskiniach (w Łokietku na pewno) nie wolno używać flesza.
ja po 800 w skali iso mam dopiero 1600 a tu już piach konkretny .. mnie za dwa dni czeka czaskanie w winiarniach a tam sufity różne jedne wyżej drugie niżej narazie gromadze informacje na ten temat bo tam pewnei nei będe miał dostępu do neta żeby się przygotować na kolejny dzień .. a u nas nei ma jakiegoś sklepu zeby dyfuzor kupic ? bo już zamówić nie zdąże (alem sie uparł na ten dyfuzor ;P) :]
zostaje Ci biała skarpetka, ewentualnie uszyj sobie coś z białego czegoś :) dopasuj kubek, mydelniczkę bo ja wiem co jeszcze ...
No to i doradzam...
Po pierwsze palnik ustawisz pod katem i z tylu dajesz biala karte, druga opcja to wlasnie jakis "zmiekczacz", mozna sobie fajny zrobic z półprzezroczystej folii do wydruków/wyplotów. Tylko ze zazwyczaj mocowanie jest na tasme, chyba ze sie postarasz i albo z tej samej folii albo czegos sztywnego zrobi sie koszyk.
Folia musi byc w łuku i byc ciut wyzsza niz palnik, ale z ksztaltem mozna eksperymentowac bo czasem lepszy efekt da zmiekczenie taka folia bedaca rownolegle do palnika, a czasem mocna wygietym.
Cwiczyc, cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc :)
Rumi, trza mi zrobić zdjęcie w koszulce. Moja żona nie umie :P
[quote=Bodzio]Rumi, trza mi zrobić zdjęcie w koszulce. Moja żona nie umie :P[/quote]
Ja wakacjuje poza krajem .. dawaj do sąsiada :P
[img]http://azhag.fluxboxpl.org/duperele/DSCN3252.JPG[/img]
pewnie oset. Kłapouchy o nim wspominal :)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00007 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00079 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.190.253.224' WHERE u.id=1 |
0.00063 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.190.253.224', 1736758465) |
0.00044 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1736758165 |
0.00040 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=124200 |
0.00071 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=10723 ORDER BY posted |
0.00052 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=10723 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.01498 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=10723 ORDER BY p.id LIMIT 1825,25 |
0.00088 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=10723 |
Total query time: 0.01952 s |