Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Podobno nie można kląć na forum. Dysk mi zrobił put put kaplica. Straciłem 2 linuxy, ale to pryszcz. 40 GB filmów i to najnowszych - to jest ból.
:) Bodzio ty piracie jeden, ale przepaska na oko i papuga sie ostała :>
Co to byl za dysk ja mialam WD80 8 MB Cache serbrna obudowa i padla miw nim elektronika teraz dyskow WD nie che widziec na oczy...
ja wtedy jakes 4 miechy temu sracilam wszystkie projekty ktore pisalam duzooooo dokumntacji i duzooo fajnych zeczy najbardziej mi bylo szkoda tych programow i wogule tego co napisalam....
O kurcze. Wyrazy współczucia. Nie chciałbym żeby mnie to spotkało. Chyba skocze do kumpla z dyskiem zrobić backup na dvd :) Filmy to jeszcze można przeżyć, linuxy też da sie od nowa postawić, ale szkoda własnych programów.
Biexi - miałaś rację WD. Właśnie się wyputkałem na nowy dysk, a miałem kupić grafike.
Ela - masz configi do IceWM te co Ci podesłałem ?
Oj też miałem podobną sytuacje dawniej... teraz również robie kopie na CD ważnych dokumentów bądź filmów.. a co do papugi.. miała babcia kiedyś - i dobrze że zdechła... wredne ptaszysko tylko się darło i nic więcej..
No, podłączyłem ten spaprany dysk. Okazało się że 1,5 GB pierwszych sektorów poleciało, reszta jest ok. Będzie awaryjny. Sektory wycięte - dysk śmiga.
Bodzio, stary, to jest pikunio. jak ostatnio podpinałem kabel ide w płyte to nie zauważyłem (siora mnie zagadała), że ten kurwiszon telewizyjny w trakcie wtykania wtyczki się odpalił, no i czipset wyfrunął... zwyczajnie nie pstryknąłem przełącznikiem na zasilaczu, kurrrwa, to była jatka. w sumie płyta made in china z chipem ali - był pies, zdechł pies, jebał go pies.
no i musiałem się zaporzyczyć i kupić nowy sprzęt, 6 stów wywaliłem na płytę, proca, wentyl i ddr-y.
a WDka mam, też 80-kę... skusiło mnie to 2MB cache, ale żeś mi teraz obaw narobił... jednak jak człowiek zabuli za sigejta to przynajmniej śpi spokojnie.
nb ten dysk to na gwarancji? zawsze możesz spróbować pójść do sklepu i kleić głupa, że się zepsuł ot tak, sam z siebie...
To ja ci powiem lepszy numer. Dysk po wymianie, stawiam neostrade. Sam przepis na DUG-u pisałem. Jedna wersja, druga...... kurwa nic.
Doszedłem do takiej perfekcji że nie ma najmniejszego problemu z zainstalowaniem neostrady. Co z tego jak ma napisze instalacion succesfoul jak po odpaleniu eagleconfig wywala mi z systemu firmaware modemu. Moduł eagle-usb normalnie sobie siedzi w jądrze, natomiast ładowanie DSP - ERROR. Później wejde na system to wrzuce tu logi. Szlag by to...
znaczy wymienili ci ten twardysk? no to gicior, szybki jesteś :) sprawna firma jakaś... moja kobieta kiedyś kupiła w mediamarkt wd i czekała chyba 6 tygodni, aż jej posrańcy, kurwa, wymienią.
ale fajny wątek, można przeklinać :) chyba się tu zadomowię.
nb to trochę zaczyna pasować do 'nasze wpadki', hehe
To ja ci powiem lepszy numer. Dysk po wymianie, stawiam neostrade. Sam przepis na DUG-u pisałem. Jedna wersja, druga...... kurwa nic. [/quote]
polecam Thomson-a :)
nb to trochę zaczyna pasować do 'nasze wpadki', hehe[/quote]
bardziej wpadki producentow hardware
Zarejestrowany użytkownik Linuksa #361563Offline
bardziej wpadki producentow hardware[/quote]a propos, ktoś tu niedawno wspominał o plusteku... czekam niecierpliwie na człowieka z drukarką lexmark, hehe. ależ ze mnie wredny drań ;>
aha, i proszę nie mówić nic o chipsetach ali, bo będę mordował ;)
linux regd. user #248790
a skoro już jesteśmy przy wpadkach producentów...
no kto jak kto, ale żeby wielki PHILIPS ?!
taka sprawa: nagrywarka filipa dvdrw824k/40. jeżeli jest płyta dvd+rw w napędzie, to bios stoi jak głupi - po prostu zwis. jak się ją wyjmie, to idzie. dziwne to... aha i to nie jest sprawka płyty głównej chyba, bo na innej (też asusa) trochę zamulała - nargywara wieszała się przy prubie włączenia dma. a może asus i filip tak sobie świnie podkładają, cholera ich...
Z tym dyskiem to nie tak hehehe, nie moge na forum, Rychu napisze Ci na priva. Ale wreszcie mam neta, właśnie "kurwa" pierdolona literówka w fstab, aż wstyd pisać - do nasze wpadki by się nadawało
Bodzio pozwolilem sobie zmienic temat postu
P.s
Bodzio lacze sie z Toba w tej sytuacji, wyrazam moj bol i zal z powodu tej straty :)
Ale kurcze to był taki fajny temat postu - widziałęś jakie ilości użytkownikow to czyta ło ????
no no widownia jak w przypadku tego perzota rocznik 1985 czy jakoś tak :]
hmm ... jak wpadki producentów hardware to i oczywiście są wpadki tych co soft klepią.
Zachciało mi sie pobawic grubem i se go zapodałem a ten ch...... bez pytania zainstalował sie na drugim dysku i mi RAID rozpier.....ił - myślałem że sobie wszystkie włosy ze złości powyrywam !!!
... teraz dyskow WD nie che widziec na oczy...
[/quote]
Zawsze miałem WD i inne też, ale WD pracowały OK a inne padały :)
Registered Linux User #383763
[url=http://dug.net.pl/][img]http://voti.dug.net.pl/dug_mini.png[/img][/url]
[url=http://www.upr.org.pl/][img]http://www.upr.org.pl/main/grafika/mala_flaga.png[/img][/url]
ta, każdy ma swego czarnego konia ;)
sigejt rlz
Time (s) | Query |
---|---|
0.00014 | SET CHARSET latin2 |
0.00007 | SET NAMES latin2 |
0.00134 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.220.222.188' WHERE u.id=1 |
0.00095 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.220.222.188', 1738291820) |
0.00092 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1738291520 |
0.00111 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.118.10.21' |
0.00114 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='185.191.171.18' |
0.00090 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=12556 |
0.00172 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=424 ORDER BY posted |
0.00094 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=424 AND t.moved_to IS NULL |
0.00008 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00129 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=424 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00104 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=424 |
Total query time: 0.01164 s |