Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Siemka
W końcu powrót na fluxa i tu zonk. Zainstalowałem pcmanfm (jak zawsze) i chciałem sobie poustawiać preferowane programy do odpalania odpowiednich plików z odpowiednimi rozszerzeniami.
No i zonk. PcManFm nie zapamiętuje tego.. a na dodatek każdy plik, czy to avi/txt/rmvb/doc etc. wszystkie są jako typ unknown. I nie da rady tego zmienić.
Próbowałem Otwórz w -> wybrałem program i dupa.. ciągle to samo..
O co chodzi ?
Pcmanfm, gamin, libgamin0 z sida.
Ostatnio edytowany przez kodzik (2009-10-10 17:10:00)
Sprobuj dany typ pliku
Prawym myszy -> Otwórz w -> Otwórz innym programem i w tej rubryce wpisać ręcznie ściezkę do programu.
Tak właśnie robiłem.. nic.. Ciągle widnieje jako typ unknown (mimo iż odpalę np film w ten sposób.. ale żeby drugi raz odpalić muszę powtórzyć całą czynność).
Spróbuj z palca config napisać
adam@debian% cat '/home/adam/.pcmanfm/mime_info' [MIME Cache] application/vnd.rn-realmedia=uxterm -e mplayer;xterm -e mplayer;mplayer.desktop;vlc.desktop; video/x-msvideo=uxterm -e mplayer;xterm -e mplayer;mplayer.desktop;vlc.desktop;xine.desktop; video/x-ms-wmv=xterm -e mplayer; application/pgp-encrypted=leafpad; application/zip=swiftweasel; video/mpeg=uxterm -e mplayer;xine.desktop;avidemux-gtk.desktop;mplayer.desktop; application/x-trash=leafpad; text/plain=leafpad
Ostatnio edytowany przez ilin (2009-10-10 18:09:07)
Hmmm ja nie mam nawet takiego katalogu..
To go utwórz :)
Robisz tak: PPM -> Właściwości (lub alt+enter po zaznaczeniu pliku) i w okienku masz: Otwórz w ... Zmieniasz program, który ma być domyślny.
Ostatnio edytowany przez jerryS (2009-10-10 19:01:14)
Misiu ~/.config/pcmanfm jest :)
Dobra spróbuję tam wrzucić config ilina.. we'll see...
//edit: dupa dupa dupa cycki... heh:|
Thunar dobrze zapamiętuje.. shit..;(
//edit2: Po cofnięciu paczki shared-mime-info z sida do testinga wszystko bangla.. coś nie tak chyba wersja 0.70 z sida lubi się z pcmanem..
//edit3:
Due to some limitations and unresolved bugs of the original PCManFM included in LXDE, its author, 洪任諭 (Hong Jen Yee), decided to totally redesign and rewrite the whole program. Currently there is already some visible progress. So unless there are critical bugs or security problems, the original PCManFM 0.5.1 won't be updated recently. Nor will bug reports or feature requests be handled now. So hold your breath, stay tunned, and give us some time.
If everything goes smoothly, the next generation PCManFM should be ready for release at the end of 2009 or Q1 of 2010.[/quote]
Źródło => tgR (a skąd on to wziął to już nie chce wiedzieć bo się wkurzyłem..:))Ostatnio edytowany przez kodzik (2009-10-11 12:40:23)
...software is like sex
it's better when it's free..
W sidzie była aktualizacja wczoraj rano
I tak jak mówisz działa z nowym shared-mime-info ;)
[quote=kodzik]W sidzie była aktualizacja wczoraj rano
I tak jak mówisz działa z nowym shared-mime-info ;)[/quote]
A po dzisiejszej aktualizacji shared-mime-info w testingu problem pojawił się u mnie. Pewnie rozwiąże go aktualizacja pcmanfm.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00011 | SET CHARSET latin2 |
0.00007 | SET NAMES latin2 |
0.00136 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.117.107.78' WHERE u.id=1 |
0.00114 | UPDATE punbb_online SET logged=1732435777 WHERE ident='18.117.107.78' |
0.00033 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732435477 |
0.00091 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=132232 |
0.00008 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=15170 ORDER BY posted |
0.00058 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=15170 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00202 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=15170 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00110 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=15170 |
Total query time: 0.00776 s |