Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Gdy siedze na linie i kolor biał lub mu pochodny zajmuje gdzieś 40% ekranu obraz skacze, przy czym na windzie wszystko jest ok
stery nvidi najnowsze
pld
riva tnt2
philips 105mb
A rozdzielczosc?
odświeżanie sobie zwiększ
Jesli to nie złe odswierzanie przy zbyt duzej rozdzielczosci to problem moze byc z elektronika monitora.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?from=viewforum&topic=2611
Niektore wersje Rivy TNT2 maja tez to do siebie ze bywaja wadliwe.
Mnie to wygląda na kłopoty ze sprzętem. To nic że pod windą chodzi - monitory pod windą pracują na trochę innych częstotliwościach (miałem taki monitor - i dopiero serwis pomógł)
Ja bym ustawił trochę niższe wszystkie parametry - odświerzanie, H i V głębię kolorów
zeszłem z 24 do 16 bitów i wszystko narazie ok
ale mam jeszcze jeden problem
otóż pewnego dnia powoli obraz rozjechał mi się na boki
na początku można było wyregulować to ale skończyła się skala
w tym momencie nie rozjerzdza mi sie obraz ale pewna jego cześc znajduej się
a zresztą dam screena
[url=http://img226.imageshack.us/my.php?image=scree8ye.jpg]Link[/url]
na monitorze obraz widze tylko do tych czeronych lini
to samo w windzie linie i podczas startu kompa zanim dojdzie do uruchomienia gruba
i już po rebocie nie jest ok
Czy kliknałeś na moj link? Twoj problem wyglada podobnie jak na tym forum?
nikt nie ma innych propozycji to jest bardzo uciążliwe
no akurat teraz obraz mi nie ksacze ale monitor piszczy ale nie długo obraz zacznie skjakać i będe musiał przejśc na windę
Obstawiam, że jest to wina monitora. Miałem podobny problem, ale u mnie obraz nie rozjeżdżał się, tylko zwężał. Po prostu powstały u mnie zimne luty. Naprawiłem sobie sam.
zmieniłem rozdzielczość z 1024x768 na 1152x864 i jest gut
Tak to wina monitora dałęm rozdzielczośc 1152x864 i to samo
ktoś ma instrukcje jak naprawić sam czy lepiej do dać do jakiegoś serwisu
monitor 6 lat :)
Jeszcze kilka lat i się wypali :/ Serwis wezmie jak nic z 50 do 100 zł.
Ja bym kupił nowy. CRT teraz sa strasznie tanie za ok 350 zł masz wypasionego Filipa albo niegorszego Samszuma
dokładnie, ceny banieczek teraz lecą na pysk, jak dobrze oblukasz to za 6 stówek możesz 19'' dostać, a najtańsze 17'' już od 250 zeta chodzą w sklepach na wyprzedaży.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00018 | SET CHARSET latin2 |
0.00006 | SET NAMES latin2 |
0.00149 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.117.10.173' WHERE u.id=1 |
0.00072 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.117.10.173', 1738304092) |
0.00077 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1738303792 |
0.00278 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.219.192.133' |
0.00076 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='34.199.252.22' |
0.00049 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=13470 |
0.00022 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=1471 ORDER BY posted |
0.00062 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=1471 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00107 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=1471 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00108 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=1471 |
Total query time: 0.01029 s |