Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam. Mam pewien problem chciałem ustawić tryb bridge w modemie, żeby działał jako przezroczysty most ale nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. Schemat sieci to
netia----<modem>====<serwer z debianem co rozdziela neta>===<klienci>
[img]http://lim4k.wrzuta.pl/sr/f/4OycVvkcJBo/bridge[/img]
Wrzuciłem okno ustawień i teraz co jak poustawiać ?
src mac - mac sieciowki modemu ?
porty wszystkie
dest mac - mac sieciowki serwera ?
protokol chyba ipv4
w mode jest deny i allow czyli raczej allow
a te na gorze kontrolki ? nie za bardzo rozumiem co one znacza
Jeśli coś powinno być inaczej niż napisałem to krzyczcie i poprawiajcie.
Dlaczego chcesz ustawić bridge? Ta zakładka którą pokazujesz to jeżeli się nie mylę służy do filtrowania pakietów na modemie.
No w sumie to chodzilo mi o to zeby przekierowac wszystkie porty na serwer co chyba jest glupim pomyslem. Lecz teraz gdy do laczenia sie z modemem uzywam statycznego ip nie moge przekierowac zadnego portu wyskakuje ze trzeba dodac klienta lan lecz za zadne skarby nie moge tego zrobic.
[img]http://lim4k.wrzuta.pl/sr/f/3vbDFAtXiTM/lan[/img]
jaki adres ip wpisuje aip serwera
hostname jego nazwe
adres mac maska sieciowki serwera
no i trzeba uzupelnic te glupie pola vpn choc zadnego niemam
to wpisuje byle jakie
haslo i nazwe
route net ip modemu
no i maska to juz totalna tragedia bo nie da sie wpisac maski z 6 czesci bo miesci sie tylko 5 :/ i nawet jak tak uzupelnie to wywala blad juz nie wiem jak to mam zrobic
To okno skolei wygląda jak połączenie do vpn, weź instrukcje obsługi poszukaj pod chaslem dmz(jak chcesz przekierować wszystkie porty), a poza tym to nie jest przypadkiem router z modemem?
w tym sek ze to nie jest orginalny soft wiec nie ma zadnej instrukcji :P tylko nie mowcie zebym powrocil do orginalnego chyba ze bedziecie latac do mnie na strych resetowac go co pare godzin ;]
// tez bym chcial ustawic dmz ale jego brak w tym sofcie
Ostatnio edytowany przez limak (2009-12-23 13:22:08)
to podaj co masz za soft.
modem dlink dsl-320t
firmware stad http://www.akro.pol.pl/_kizarop/index.php?name=News&file=article&sid=5
Time (s) | Query |
---|---|
0.00016 | SET CHARSET latin2 |
0.00006 | SET NAMES latin2 |
0.00097 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.191.132.26' WHERE u.id=1 |
0.00084 | UPDATE punbb_online SET logged=1731722393 WHERE ident='18.191.132.26' |
0.00050 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1731722093 |
0.00061 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=137098 |
0.00110 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=15791 ORDER BY posted |
0.00096 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=15791 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00073 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=15791 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00100 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=15791 |
Total query time: 0.00698 s |