Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Można też w ~/.xinitrc ustawić domyślnym twm albo aby nie być takim minimalistą fluxboksa i wyjdzie na tym samym.
Raz jeszcze dzięki za wszystkie rady.
Gra przednia, zmęczyłem wczoraj to demo i chyba sobie kupię :) Trzeba wspierać przemysł linuksowy ;)
[quote=ippo76]Raz jeszcze dzięki za wszystkie rady.
Gra przednia, zmęczyłem wczoraj to demo i chyba sobie kupię :) Trzeba wspierać przemysł linuksowy ;)[/quote]
To polecam quakelive gram od marca kiedy pokazała się pierwsza beta w wersji dla Linuksa i chyba się od tej gry nie oderwę ;-)))
[quote=Huk].... Swoją drogą wydaje mis ie że gdybyś grał w tej samej rozdzielce jaką ma twój pulpit to nie powinno ci go "rozwalać".
...)[/quote]
Święte słowa, zmieniłem grę z bodajże 800x600 na 1024x768 i jest miód. BTW - u mnie xrandr -s 6 :)
[quote=ippo76]A we freedooma/prbooma z repo ktoś gra(ł)? Utknąłem na 10 planszy i ni chu-chu...[/quote]
Nie, ale ostatnio skompilowałem sobie Duke Nukem 3D. [i]Come get some[/i] ;)
u mnie xrandr -s 6[/quote]
a nie można po prostu [tt]xrandr -s 1024x768[/tt]? ;)
Błogosławieni, którzy czynią FAQ.
[url=http://www.opencaching.pl]opencaching[/url] :: [url=http://dug.net.pl/sources.list]debian sources.list[/url] :: [url=http://www.linuxportal.pl/blogi/azhag/wpisy]coś jakby blog[/url] :: [url=http://dug.net.pl/]polski portal debiana[/url] :: linux user #403712
@azhag: zobacz sobie tego dooma3, jest podlinkowana stronka z demo. Niezła jatka, dla mnie wypas, może dlatego, że ostatnia rzecz tego typu w jaką grałem to był Max Payne, gdy był nowością :)
Ściągam sobie jeszcze demo Enemy Territory, już jest 72% :)
Ostatnio edytowany przez ippo76 (2009-12-28 18:47:05)
[quote=ippo76]jest podlinkowana stronka z demo.[/quote]
E tam, demo... Duke'a masz źródełka dostępne. Zresztą ja nigdy FPS nie lubiłem, tylko do Duke Nukem mam sentyment ze szczenięcych lat.
Ktoś reflektuje instrukcję kompilacji?
@azhag: zapodaj namiary na Duke`a, braciszek przyjeżdża, to zrobimy sobie wieczorek sentymentalny. No i może będzie częściej logował się na ubuntu na swoim lapku :)
Edzia:
Doom3-demo skończony, Freedoom - zapętliłem się, to teraz testujemy ET.
Czuwaj
Ostatnio edytowany przez ippo76 (2009-12-28 18:55:38)
http://dug.net.pl/tekst/83/kompilacja_duke_nukem_3d
Dobra, ostatnie pytania, tylko się nie śmiejcie, bo nie instalowałem za wiele binarek :)
1) Pliki *.run odinstalowujemy deinstalatorem, jeśli jest, jeśli nie - po prostu usuwamy folder z binarką?
2) Przy okazji -pliki sh - jak odinstalować?
[quote=ippo76]Dobra, ostatnie pytania, tylko się nie śmiejcie, bo nie instalowałem za wiele binarek :)
1) Pliki *.run odinstalowujemy deinstalatorem, jeśli jest, jeśli nie - po prostu usuwamy folder z binarką?
2) Przy okazji -pliki sh - jak odinstalować?[/quote]
Ad 1. [tt]*.run[/tt] to był instalator czy od razu dany program?
Ad 2. [tt]rm[/tt] ;)
[quote=azhag]Ad 1. [tt]*.run[/tt] to był instalator czy od razu dany program?[/quote]
Program,
doom3-linux-1.1.1286-demo.x86.run
Ad 2. [tt]rm[/tt] ;)[/quote]
Aż tak łatwo? ;)
ippo76@jid.dug.net.pl
Moja składka do ZUS = 2/3, moja składka do OFE = 1/3;
Stan mojego konta w ZUS = 2XYZ, stan konta w OFE = 3XYZ.
[quote=ippo76][quote=azhag]Ad 1. [tt]*.run[/tt] to był instalator czy od razu dany program?[/quote]
Program,
doom3-linux-1.1.1286-demo.x86.run
[/quote]
No to [tt]rm[/tt]. Jakby to był instalator, to mógłby mieć opcję [tt]--uninstall[/tt] lub podobną.
To jeszcze uściślę:
1. Doom uruchamiam z konsoli przez
doom3-demo
2. Enemy Territory ma podobną instalkę:
ETQW-demo2-client-full.r1.x86.run
ale uruchamia się przez odpalenie pliku etqw za pomocą
sh etqw
W obu przypadkach uruchomienie instalki nie daje możliwości wyboru między instalacją, a deinstalacją. Po prostu znowu uruchamia proces instalacji.
Czyli [b]rm[/b]
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00115 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.144.122.20' WHERE u.id=1 |
0.00067 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.144.122.20', 1732214062) |
0.00041 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732213762 |
0.00073 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=137340 |
0.00191 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=15802 ORDER BY posted |
0.00085 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=15802 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00151 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=15802 ORDER BY p.id LIMIT 25,25 |
0.00080 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=15802 |
Total query time: 0.00821 s |