Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
ktory bedzie najlepszy. prosilbym o nazwe lub link do paczki deb.
Wazne zeby dzialal pod KDE
Możliwe, że jest jakiś aplet plasmy do tego.. a jak nie to wbar ?
znalazlem jakis tuxbar. jednakze przy probie odpalenia tegoz apletu karamby dostaje taki komunikat
SuperKaramba cannot continue to run this theme.One or more of the required components of the Kross scripting architecture is not installed. Please consult this theme's documentation and install the necessary Kross components.
czego mi brakuje?
Czego brakuje to powinno pisać tam skąd to ściągnąłeś.
Przeważnie jest opisane co jest potrzebne do poprawnego działania
Ilin to jest aplet karamby. I jest tylko ten komunikat ze brakuje jakiego Kross scripting. A sciagalem po prostu karamba -> dodaj widgety
Znajdź sobie ten motyw i poczytaj o nim
http://www.kde-look.org/index.php?xcontentmode=38&PHPSESSID=80885d0a0b402a5e802e18cb37217f1c
My nawet nie wiemy jak on się nazywa.
Nikt nie potrafi tutaj jasnowidzić :)
Tak daisy to jest to o co mi chodzi. Jednakże przy probie instalacji tego apletu mam taki komunikat
Rozpakowanie plasma-widget-daisy (z plasma-widget-daisy_0.0.4.21~karmic~ppa1_i386.deb) ... dpkg: problemy z zależnościami uniemożliwiają skonfigurowanie plasma-widget-daisy: plasma-widget-daisy zależy od kdebase-workspace-libs4+5 (>= 4:4.3.2); jednakże: Pakiet kdebase-workspace-libs4+5 nie jest zainstalowany. dpkg: błąd przetwarzania plasma-widget-daisy (--install): problemy z zależnościami - pozostawiony nieskonfigurowany
Zeby nie bylo ze jestem leniwy wklepuje apt-get install kdebase-workspace-libs4+5
i dostaje komunikat
Pakiet kdebase-workspace-libs4+5 nie ma dostępnej wersji, ale odnosi się do niego inny pakiet. Zazwyczaj oznacza to, że pakietu brakuje, został zastąpiony przez inny pakiet lub nie jest dostępny przy pomocy obecnie ustawionych źródeł. Jednak następujące pakiety go zastępują: libweather-ion4 libtaskmanager4 libsolidcontrolifaces4 libsolidcontrol4 libprocessui4 libprocesscore4 libplasmaclock4 libplasma-geolocation-interface4 libplasma-applet-system-monitor4 libnepomukqueryclient4 libnepomukquery4 liblsofui4 libkworkspace4 libksgrd4 libkscreensaver5 libkfontinst4 libkephal4 kdebase-workspace-bin E: Pakiet kdebase-workspace-libs4+5 nie ma kandydata do instalacji
ktory teraz z powyzszych wybrac?
cairo-dock - działa z włączonym compizem.
http://packages.debian.org/unstable/x11/cairo-dock
Wygląda tek:
http://images.google.pl/images?hl=pl&source=hp&q=cairo-dock&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w&gbv=2&aq=f&oq=
Ja mam Gnome - ale z tego co wiem - pod KDE też pójdzie.
Pozdrawiam
nie chce czego co dziala tylko z compizem bo nie zawsze mam wlaczony. Kurde w poprzednich wydaniach siduxa robilem dodatkowy panel i przeciagalem tam aplikacje. A teraz moge tylko widgety. Tak to bym w ogole nie myslal o doinstalowywaniu ale potrzebuje miec troche apletow na pasku a nie w menu
Wbar się dobrze sprawdza i jest lekki, a do konfiguracji onego wbarconf.
To może ja się podepnę, szukam takiego paska pod gnome ale z animacją jak na tym filmiku [url]http://www.youtube.com/watch?v=xC5uEe5OzNQ&feature=fvst[/url] ok 3:07. Wie ktoś jak to osiągnąć na gnome?
wbar tylko trza pokombinowac z tlem paska i pulpitu (zeby bylo ciekawie) przynajmniej u mnie tak mam.
maly off-top a nie wiecie przypadkiem jak w fluxie zrobic aby okna sie ustawialy rowno kolo siebie po wykonaniu jakiejs akcji
np: jak w win 7 sprowadzam okno do krawedzi to sie pulpit dzieli na dwa i jedno ustawia sie obok drugiego dokladnie w polowie.
Ostatnio edytowany przez pink (2010-02-02 14:44:36)
[quote=pink]np: jak w win 7 sprowadzam okno do krawedzi to sie pulpit dzieli na dwa i jedno ustawia sie obok drugiego dokladnie w polowie.[/quote]
Trzeba zainstalować dwm, xnomad albo wmii :) Fluks może pozostać :)
A na trzeźwo: gdyby interesowała Cię taka funkcjonalność, to warto pobawić się kafelkowymi managerami okien - są fajną opcją na laptopa, gdy nie ma możliwości podpięcia myszy - wszystkim steruje się z klawiatury, okna same dzielą się pulpitem. Ja używam dwm, jak biorę lapka do pociągu, bo w domu gnome króluje.
A zaraz zapewne pojawi się azhag i napisze, że w fluksie też się da :)
Jeszcze filmik z użyciem awesome - też kafelkowy manager: [url]http://www.youtube.com/watch?v=XU00PA6-FE0&feature=related[/url]
Nie wiem, czy o to Ci chodziło ale wiesz, dobra akwizycja nie jest zła :)
Ostatnio edytowany przez ippo76 (2010-02-02 15:40:36)
[quote=ippo76]A zaraz zapewne pojawi się azhag i napisze, że w fluksie też się da :)[/quote]
;)
Fragment [tt]~/.fluxbox/keys[/tt] z Wiedźmy
! Arrange windows ! Meta + Enter Mod4 Return :ArrangeWindows
Time (s) | Query |
---|---|
0.00012 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00104 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.141.7.165' WHERE u.id=1 |
0.00082 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.141.7.165', 1732319176) |
0.00039 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732318876 |
0.00073 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.118.37.85' |
0.00065 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.144.106.207' |
0.00072 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='85.208.96.212' |
0.00079 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=137629 |
0.00004 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=15849 ORDER BY posted |
0.00063 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=15849 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00119 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=15849 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00079 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=15849 |
Total query time: 0.00801 s |