Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Wiam. poszukuje repozytorium kerneli ekspeymentalnych. Znalazlem w necie takie
deb http://kernel-archive.buildserver.net/debian-kernel/ trunk main
ale nie dziala. Macie namiery na jakies inne repozytoria z kernelami? Ogolnie potrzebuje zainstalowac sobie kernel 2.6.33-rc5 ale nie moge znalezc. Probowałem recznie kompilować ale sypie bledami. pozdrawiam
Powyższe jest niedostępne od czasu awarii ups-a kilka miesięcy temu i raczej nie zapowiada się na jego powrót. Czasem kernele oznaczone jako trunk lądują teraz w unstable/experimental, ale tak świeżego na pewno tam nie znajdziesz.
[quote=marian6]Probowałem recznie kompilować ale sypie bledami.[/quote]
To znaczy? Możesz skompilować na konfigu dystrybucyjnym, ale przy wersjach rc też nie ma gwarancji, że wszystko działać.
Kompilowałem na konfigu podanego przez Ciebie kernela liuorix. Bład dotyczyl modułu r600. Nie mam zbyt dduzego doswiadczenia w kompilacji wiec pomyslalem ze jakies repo znajde.
Konfig z Liqurixa nie nadaje się do waniliowych źródeł. Skompiluj na najnowszym dla Twojej architektury z tych => http://merkel.debian.org/~jurij/
[b]Edit:[/b]
A po co Ci właściwie tak świeży kernel?
Ostatnio edytowany przez ArnVaker (2010-01-23 14:46:00)
ok ARNVaker mam juz konfiga i bede probował. dzieki za info, napisze jak poszlo:)
Kernel mi potrzebny bo zainspirowalem sie tym artykulem http://linuxnews.pl/co-nas-czeka-w-nowych-wydaniach-mesy/ i tym komentarzem
Aaaaaah! Wersja deweloperska mesy 7.8 na gitowym sterowniczku xf86-video-ati i jadrze 2.6.33 rc4 działa na moim radeonie hd 4850 po prostu świetnie! Nie myślałem nawet że linux potrafi tak szybko działać . Windows 7 – który jednak szybko rysuje okna – ląduje w śmietniku, tuż obok własnościowego sterownika AMD.
Sam posiadam karte mobility radeon 9700
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV350 [Mobility Radeon 9600 M10]
a moja karta korzysta z tego modulu r300
platform radeon_cp.0: firmware: requesting radeon/R300_cp.bin
Jeśli sie myle to mnie popraw :) Chcialem zobaczyc jak bedzie to działało...
Ostatnio edytowany przez marian6 (2010-01-23 15:02:52)
[quote=marian6]ARNVaker[/quote]
*ArnVaker
[b]Edit:[/b]
[quote=marian6]Jeśli sie myle to mnie popraw :)[/quote]
Nie wiem... Nie mam, nie miałem (i nie zamierzam mieć) karty ATI. Mogę tylko nadmienić, że samo nowsze jądro raczej nic nie zmieni.
Ostatnio edytowany przez ArnVaker (2010-01-23 15:20:23)
no niestety. Na konfigu pod moja architekture tez nie poszlo. 3 godziny na marne. KIedy można spodziewać sie wydania stailnego 2.6.33?
[quote=marian6]KIedy można spodziewać sie wydania stailnego 2.6.33?[/quote]
Kernel wychodzi mniej więcej co trzy miesiące, czyli stabilny 2.6.33 powinien być w marcu.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00013 | SET CHARSET latin2 |
0.00007 | SET NAMES latin2 |
0.00157 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.128.226.124' WHERE u.id=1 |
0.00087 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.128.226.124', 1731715426) |
0.00051 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1731715126 |
0.00102 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=139181 |
0.00320 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=15985 ORDER BY posted |
0.00104 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=15985 AND t.moved_to IS NULL |
0.00010 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00129 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=15985 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00207 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=15985 |
Total query time: 0.01187 s |