Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Póki co dug ma inne priorytety niż koszulki :)
czlowiek odwiedza po dlugim czasie forum i odrazu po nim jada :P
pozdrowienia dla wszystkich :)
[quote=cthulhu]czlowiek odwiedza po dlugim czasie forum i odrazu po nim jada :P
pozdrowienia dla wszystkich :)[/quote]
Odczytuję tą emotkę na końcu jako uśmieszek - przecież nikt po Tobie nie jechał :)
Ja przecież nie mam prawa jazdy... :P
[quote=Bodzio]Odczytuję tą emotkę na końcu jako uśmieszek - przecież nikt po Tobie nie jechał :)[/quote]
tak byl to usmieszek :)
Ostatnio edytowany przez cthulhu (2010-04-07 19:01:11)
dajcie zamówieniu tu i zrobią
http://www.nadruki.pl/
a nie dqajecie sie motać pośrednikom i półprofesjonqalistom!
Ostatnio edytowany przez Yampress (2010-04-08 16:08:57)
Krzątając się po sieci znalazłem to : http://printexpress.pl/ceny_sitodruk_cennik.html
podbijam, odświeżam, odkopuje, może temat odżyje :D, ubuntu sie ogarneło i mają koszulki nie bądźmy ... mniej zorganizowani.
Jako że do polowy lipca jestem w Krk, to mogę się tu przjechać http://www.colomatex.pl/nadruki_na_koszulkach.html
i wszystko załatwić,
PLN do Pana Bodzia na konto, a on jako Ojciec gangu by sie przejechał tylko rachunek zapłacić ;]
( bo rozumiem że wszyscy mieli by pewne opory żeby mi przelewać pieniądze).
Ostatnio edytowany przez gindek (2011-06-04 01:05:53)
Ja jestem za :) Tylko podaj wzór i konto szefa :)
Myślę że najrozsądniej byłoby zrobić wstępną listę zainteresowanych, żeby ustalić wstępny nakład, wybrać czy ma być zachowany poprzedni wzór czy stworzyć nowy. Potem z tymi informacjami udać się do drukarni sitodrukowej (lub kilku, żeby zweryfikować cenę) i ustalić warunki zamówienia. Wtedy już będzie znana cena. Oczywiście będzie wyższa niż takie prasowanki na koszulce z bibuły. Po tym już można podjąć decyzję co dalej, zrobić oficjalne zapisy i zbierać pieniądze jeśli b ędą zainteresowani. Będzie to raczej bardziej profesjonalnie i pewnie niż takie domowe kombinactwa.
Z doświadczenia wiem że końcową cenę można jeszcze potem zbić, bo drukarnie miewają problemy z zachowaniem 100% zgodności ze wzorem (kolor, układ itp). Wiec zawsze się można o coś przyczepić i próbować szukać okazji do zniżenia ceny. Sam materiał koszulki też wypadałoby ustalić na jakiś grubszy i wytrzymalszy, żeby to kilka lat wytrzymało i prezentowało się jakoś na człowieku ;)
Jedyny minus to cena, ale kilka piw sobie można podarować ;)
Ostatnio edytowany przez yossarian (2011-06-04 15:13:01)
Ja byłbym za koszulkami ale to zależy od jakości i wzoru oraz cena.
Ja to bym proponował aby podawać też w tym temacie na jakią cenę można liczyć za koszulkę w danym miejscu. Tak aby wybrać najtańszą pozycję, ale oczywiśćie nie zjeżdzająć z jakości.
Ostatnio edytowany przez diabolic (2011-06-04 19:59:22)
[quote=diabolic]Ja to bym proponował aby podawać też w tym temacie na jakią cenę można liczyć za koszulkę w danym miejscu. Tak aby wybrać najtańszą pozycję, ale oczywiśćie nie zjeżdzająć z jakości.[/quote]
Może jeszcze "Ustawę o Zamówieniach Publicznych" zastosujemy :D
[quote=Bodzio]Może jeszcze "Ustawę o Zamówieniach Publicznych" zastosujemy :D[/quote]
Po wszystkim jeszcze odpowiednia Komisja Śledcza ;)
Te wzory z pierwszego tematu byly by aktualne ? tz. ma ktos wersje tych wzorów tylko nie na koszulkach?
[quote=yossarian][quote=Bodzio]Może jeszcze "Ustawę o Zamówieniach Publicznych" zastosujemy :D[/quote]
Po wszystkim jeszcze odpowiednia Komisja Śledcza ;)[/quote]
I zrzutka na wypłaty dla komisji ;D
jak bumerang co roku zachciewa sie koszulek i nigdy nic z tego nie wychodzi. Dajcie ludzie spokuj z tą centralnie planowana gospodarką i zamiast tego stworzmy baze wzorow sforamtowanych na koszulkę (kto sie zna niech poda parametry) i niech kazdy sobie sam zalatwi jak bedzie chcial
tak :P, już się zaoferowałem, że moge skoczyć i załatwić wszystko :]
[quote=yossarian]Myślę że najrozsądniej byłoby zrobić wstępną listę zainteresowanych, żeby ustalić wstępny nakład, wybrać czy ma być zachowany poprzedni wzór czy stworzyć nowy. Potem z tymi informacjami udać się do drukarni sitodrukowej (lub kilku, żeby zweryfikować cenę) i ustalić warunki zamówienia. Wtedy już będzie znana cena. Oczywiście będzie wyższa niż takie prasowanki na koszulce z bibuły. Po tym już można podjąć decyzję co dalej, zrobić oficjalne zapisy i zbierać pieniądze jeśli b ędą zainteresowani. Będzie to raczej bardziej profesjonalnie i pewnie niż takie domowe kombinactwa.
Z doświadczenia wiem że końcową cenę można jeszcze potem zbić, bo drukarnie miewają problemy z zachowaniem 100% zgodności ze wzorem (kolor, układ itp). Wiec zawsze się można o coś przyczepić i próbować szukać okazji do zniżenia ceny. Sam materiał koszulki też wypadałoby ustalić na jakiś grubszy i wytrzymalszy, żeby to kilka lat wytrzymało i prezentowało się jakoś na człowieku ;)
Jedyny minus to cena, ale kilka piw sobie można podarować ;)[/quote]
mnie mozna traktowac jako zapisanego :) (do 80 pln jestem w stanie wydac na taka koszulke).
pozdrawiam
rzuciłem okiem na allegro
znalazłem typa z krk. więc wypytałem i oto odpowiedź:
Witam,
Koszulki są firmy Fruit Of The Loom (http://www.fruitoftheloom.eu/imprint2010/en/products/mens/t-shirts/61-044-0), Super Premium, 100% bawełny
gramatura następująca:
Kolor(czarna)- 205gm/m²
Białe- 190gm/m²
Nadruk jest wykonany techniką Termo Flex Premium. Jest to Cienka folia wgrzewana prasą w koszulkę. Technologia ta jest bardzo trwała, praktycznie do zniszczenia koszulki. Aby nabrać pewności, zapraszam do zapoznania się z komentarzami na naszym koncie Allegro.
Jedynym minusem technologi którą wykorzystujemy jest to że nie możemy nadrukować zdjęć oraz obrazków z gradientami. Tylko wzory które można przedstawić w formie krzywych. Także proszę podesłać grafikę to odpowiem czy jesteśmy w stanie ją nadrukować.
Przy większym zamówieniu z własną grafiką przygotujemy indywidualną wycenę. Natomiast jeśli chodzi o koszulki z naszymi wzorami oczywiście możemy pomyśleć nad rabatem. Sposobem płatności może być tylko przedpłata. Odbiór osobisty niestety nie będzie już możliwy ze względu na relokację firmy, koszt przesyłki kurierskiej wyniesie 15zł.[/quote]
szukałem firmy z Krk żeby pójść i pomacać towar, no ale tutaj nie bardzo jest jak ;]
http://www.freshthing.pl/#!page:1
http://www.facebook.com/freshthing
no i user allegro
http://allegro.pl/listing.php/user?change_view=1&order=td&us_id=2091478&category=1454&view=gtext
[Edit]
Jak nikt nie wyraża sprzeciwu to bierzemy od tego typa :D.
przy braku wniesienia liberum veto zaloze jutro / po jutrze wieczorem posta z zapisami.
koszty wysyłki to będzie koperta ( w robocie mam dostęp do hurtownii to może uda mi się zamówić ;]) + wysyłka + koszulka.
tak myśląc na dłuższa metę można by wogole jakiegoś typa znaleść na allegro wysłać mu wzór dogadać się co do ceny i sobie indywidualnie zamwiać, plus jest taki że każdy może sobie w każdym terminei zamawiać koszulke ;], a nie czekać aż się w 40 osob zbierzemy.
No ale oczywiście pierwsza opcja tez jest jak najbardziej aktualna, mogę zamówić hurtowo i rozesłać koszulki indywidualnie do każdego.
Co kto powie, wyrażać opinie. Tylko nie rozpisywać przetargów bo przydało by się złożyć zamówienie jakoś w najbliższym terminie zanim temat wyschnie i projekt umrze jeszcze w fazie "projektowania".Ostatnio edytowany przez gindek (2011-06-06 20:15:04)
" Wojny przychodzą i odchodzą, a moi żołnierze są wieczni"
"Zbuduj mały, dziarski router z udostępnionych przez prowadzącego części od Kamaza?"
Whatever! Ja chce koszulke! :D
Chce tylko znac z góry cene no i jak mozna wzór.
No a czy można zapłacić przy odbiorze? To jest dosyć myślę wygodne :)
zależy gdzie odbierasz xd ( jak bym ja zamawiał to możesz tak zapłacić).
No ja we wrocku... Ewentualnie jak znajdziesz wiele ludzi we wrocku to moge ludziom rozdac ale potrzebuje na nich namiary... Nie wiem czy jest sens :/
No dobra... To czekam na dalszy rozwój akcji... :)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00128 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.133.159.49' WHERE u.id=1 |
0.00067 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.133.159.49', 1730419434) |
0.00042 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1730419134 |
0.00067 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=149055 |
0.00008 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=14228 ORDER BY posted |
0.00072 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=14228 AND t.moved_to IS NULL |
0.00008 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.01754 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=14228 ORDER BY p.id LIMIT 200,25 |
0.00098 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=14228 |
Total query time: 0.02258 s |