Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
co mi watek zamykasz chce wiedziec co ludzie mysla.
zazwyczaj jak chodzi o porównania sprzetu, to wybuchają wojenki systemowe.
qluk na zimne dmuchał.
Tego wątku nikt nie zamknie, ale będę patrzył :)
ps. od zawsze używałem amd
@Bodzio:
Oj tam - nie przesadzajmy - na DUG'u i tak do jakiegoś chamstwa - jak na niektórych innych forach - nie dochodzi ;]
Co do tematu to raczej nie ma co pytać na forach które lepsze, tylko patrzeć w testy - akurat testy procków są dość miarodajne. Zasada od pewnego czasu jest prosta: AMD, taniej ale nieco wolniej i goręcej, Intel - drożej ale nieco szybciej i zimniej, a wybierasz to co bardziej Ci pasuje (i na co Cię stać), ja korzystał[b]em[/b] zarówno z AMD (Am5x86,Duron 1200 a obecnie Athlon64 X2 w lapku) jak i intela (PII, Celeron, PIII a obecnie C2D w stacjonarce) i powiem że w stacjonarce wielkich różnic nie uświadczysz - o ile weźmiesz procki które w testach są blisko siebie.
Jednakże muszę dodać - w wypadku lapka jest nieco inaczej - tutaj Intel niestety (bądź "stety" - w zależności kto co lubi ;] ) rządzi - zarówno w wydajności (choć wielkich różnic nie ma) jak i (co w zasadzie ważniejsze) w żywotności baterii (tutaj różnice mogą być spore - zwłaszcza w najtańszych modelach procków, przykładowo mój Athlon X2 zjada baterię w przeciągu półtorej godziny - zaś porównywalny wydajnościowo C2D potrafi na podobnym sprzęcie trzymać nawet kilka godzin dużej - oczywiście to jest skrajność ale raczej zawsze Intel wypada lepiej niż AMD pod względem zużycia prądu).
Ostatnio edytowany przez Huk (2010-12-05 08:57:42)
[quote=Huk]ja korzystał[b]a[/b]m[/quote]
Bodzio czy azhag Cię dorwał? :D
szacun Bodzio, jakis lapek mnie do grafiki interesuje obrobka zdjec gimp inkscape duze pliki, mac book bylby idealny ale kasa, wiec pomyslalem ze moze cos na AMD.
[quote=ArnVaker][quote=Huk]ja korzystał[b]a[/b]m[/quote]
Bodzio czy azhag Cię dorwał? :D[/quote]
pierogi mu oferowałem, a On NIC. Znaczy nie dorwał :)
oj tam, mały flame od czasu do czasu jest dobry, bo można sobie przypomnieć o argumentach drugiej strony. a tak jakby mnie ktoś zapytał: "dlaczego zawsze kupuję amd", to oprócz argumentu ekonomicznego nie potrafię nic na obecną chwilę przytoczyć ;P
Jak to NIC?
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?pid=159857#p159857
o wow, wygasła mi sesja :( i nie zobaczyłem.
No więc moja żona robi najlepsze na świecie pierogi z grzybami i kapustą. Sam zjadam tak ze 60 szt na jedno posiedzenie.
Potem można się zes.....rać ale są zbyt dobre :)
Jak będziesz w Gorlicach z wnusią to masz gwarantowane (i wnusia). Inni uczestnicy zlotu raczej nie, z powodu, hmmm braku :D
Sami zeżremy wszystko
to ja w weekend będę na pierożkach :P
LOL... miał być flame, a wyszedł wątek o pierogach ;)
[quote=ArnVaker]LOL... miał być flame, a wyszedł wątek o pierogach ;)[/quote]
To może flame o pierogach? ;)
Pierogi z kapustą i grzybami ponad wszelkie inne! Z miesęm są do kitu! Ruskie takoż!
na dokładkę grzyby prawdziwe, nie pieczarki :P
Ze szpinakiem lubo też wigilijne ze śliwkami!
[quote=Bodzio][quote=ArnVaker][quote=Huk]ja korzystał[b]a[/b]m[/quote]
Bodzio czy azhag Cię dorwał? :D[/quote]
pierogi mu oferowałem, a On NIC. Znaczy nie dorwał :)[/quote]
Kurcze, teraz dopiero załapałem... To było pytanie do Huka, bo najwyraźniej ktoś mu płeć zmienił :)
[quote=azhag]Pierogi z kapustą i grzybami ponad wszelkie inne![/quote]
Popieram... A odnośnie wątku to powiem tak... Nie miałem nigdy amd... Ale mialem itela core 2 i i5 i jest wieEelka róznica... Np kompilowanie piewnego programu na pierwszy trwało 11min a na i5 3min... Tak więc jeśli chodzi o stare intele to może lipa ale te nowe... :) Polecam :)
Bodzio przestań. pierogi z pieczarkami to jakaś chińska podróba. tylko prawdziwe grzyby! mogą być bez kapusty nawet
[quote=rychu]Bodzio przestań. pierogi z pieczarkami to jakaś chińska podróba. tylko prawdziwe grzyby! mogą być bez kapusty nawet[/quote]
Aaaa, to tylko uszka z barszczem, tylko same prawdziwe grzyby pachnące lasem...
...
Rumi by nas rozdarł za rozmywanie :P
.
Ostatnio edytowany przez mareq (2013-11-14 06:06:18)
[quote=mareq]Jestem tu nowy, ale coraz bardziej DUG podobać się mi :D[/quote]
To tylko podpucha, cisza przed burzą - szykuj się na humory trolli i adminów :)
.
Ostatnio edytowany przez mareq (2013-11-14 06:05:53)
A dostałeś kiedyś w głowe "tak zupełnie przez przypadek" zamrożonym pierogiem? Nie powiedziałbym, że są miękkie :P
hardware między nogami też "czasami" miękkie jest :P
Siedzi chłopak na podłodze w kuchni przy lodówce i próbuje jeść wyjęte z zamrażalnika pierogi. Wchodzi matka, widzi i mówi:
- Synek, podgrzałbyś sobie...
- KTO KURWA NAĆPANY?! JA KURWA NAĆPANY!?!
Ja też nowy... Ale to forum jest najlepsze :D Pod każdym względem :)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00012 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00174 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.129.63.252' WHERE u.id=1 |
0.00071 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.129.63.252', 1733028995) |
0.00065 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1733028695 |
0.00041 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=160046 |
0.00006 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=17873 ORDER BY posted |
0.00055 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=17873 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00089 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=17873 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00085 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=17873 |
Total query time: 0.00607 s |