Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
Ostatnio szukam jakiegoś sprzętu CB... Mam [url=http://www.zercustoms.com/news/images/Seat/SEAT-Ibiza-SC-2.jpg]nową Ibize SC[/url] i chce do tego kupić zestawik... Radyjko, które mam na oku to [url=http://cb-radio-allegro.pl/wp-content/thumbnails/cb-radio-midland-75-822-jak-alan-42-na-prezent.jpg]Midland Alan 42[/url]. Miałem już kiedyś to radio i cenie go za wszechstronność i małe gabaryty... Mam problem jednak z anteną... Nie chce brać magnesówki, bo naczytałem się że można je łatwo ukraść, a co gorsza, przy większym wietrze może się przesunąć rysując lakier... Nie wiem czy to mity czy na serio... Myślę, że dobrym rozwiązaniem będzie przypięcie w [url=http://tomberry.org/subaru/UchwytCB2.jpg]TEN[/url] oto sposób, ale nie wiem jak taka antena się zachowuje w tedy... W końcu, z lekcji fizyki pamiętam że taka antena powinna mieć tzw mase na dachu czy coś takie...
Miał ktoś doświadczenia jakieś z takimi antenami?? Najlepiej jak ktoś coś poleci.... Będę bardzo wdzięczny... Jakoś mam zaufanie do dug-a dlatego tu piszę :)
Pozdrawiam
P.S.
Aha... No raczej jeżdżę po mieście (wrocław) ale czasem jadę do domu (A4). Czasem 120km, czasem 450km, ale to rzadko... Więc raczej antenka taka uniwersalna. :)
Może kogoś zadziwię ale ja swoją antenę zawinołem wewnątrz bagaznika (magnes i obawa prsed kradzierzą i rysowaniem lakieru). Fakt nie miałem rewelacyjnego (20km) zasięgu ale na trasę jak najbardziej w porządeczku. Zawsze wiedziałem co się wokół dzieje.
Pozdro
Paciocha
<lol> :D
Ciekawe... A może ktoś ma super floride?? Jest taka malutka i ciekawi mnie jak się sprawuje...
Ja mam lemma at 1200 (1,4m) montowanego w miejscu spryskiwacza szyby tylnej i zbiera bardzo dobrze, z kolegą który mieszka jakieś 10km w lini prostej (wieś) bez problemu możemy rozmawiać.
A co do zbierania... u mnie nie raz jak odkręcę antenę i mam tylko mocowanie na dachu puste a zapomnę radia wyłączyć i tak często mobilki po mieście (Kraków) słychać ;)
I na koniec o kradziejach. Kolega ma magnesówke, 2 rok pod blokiem stoi, nie ściąga i nikt sie nie popatrzy na antenę. Ja swojej mocowanej na stałe też nie odkręcam i odpukać 2 rok nic się z nią nie stało ;)
Pozdro
Ja obecnie śmigam na zestawie Alan 1001z ( odpowiednik 109 ) z anteną Lemm AT71 . Jak dla mnie rewelacja - z takim zestawem zmieścisz się w 300PLN. Odbiór jak i nadawanie SUPER. Na allegro dostaniesz fajniusie uchwyty na rynienkę/reling/klape. Magnesówki faktycznie rysują dach, miałem magnesówkę i nie polecam.
Co do radyjka ... jest malutkie, leciutkie i poręczne, mikrofon świetnie leży w ręce.
[img]http://www.alan.pl/img/artykuly/Image/cb_radio_alan_109_d.jpg[/img]
Tutaj masz link jak chodzi alan 109 z magnesówką sirio ml145
http://www.youtube.com/watch?v=DAHYON0WkXw
Pamiętaj, że 70% sukcesu to zestrojenie anteny z radiem i autkiem :-)
Dzięki chłopaki za info :)
Jak ktoś ma jeszcze jakieś rady to proszę pisać :)
Szerokości i przyczepności :D
Ja od 3 lat jezdze z President JOHNNY II ASC + WILSON LITTLE WILL i zlego slowa o tym zestawie nie powiem. Antena magesowka, trzyma sie jak diabel soltysa i nawet przy 200km/h ani nie drgnela. Ladnie zbiera, radyjko jak sie zestroi to pieknie nadaje i odczytuje a zasieg czasami w linii prostej dochodzi do 15 km. Na trasie to 5-7 spokojnie
Ostatnio edytowany przez BlackEvo (2011-03-24 20:24:31)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00011 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00089 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.118.140.78' WHERE u.id=1 |
0.00063 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.118.140.78', 1732834370) |
0.00054 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732834070 |
0.00050 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=169237 |
0.00054 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=18574 ORDER BY posted |
0.00053 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=18574 AND t.moved_to IS NULL |
0.00007 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00084 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=18574 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00088 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=18574 |
Total query time: 0.00557 s |