Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam wszystkich. Korzystam z YouTube i pewnie również innych denerwuje kiedy wiele filmów jest niedostępnych dla użytkowników z Polski. Rozumiem, że jest to związane ze skalą piractwa ale ja akurat nic pirackiego nie używam i czuję się po prostu dyskryminowany. Zna ktoś jakiś program, który to umożliwia bez mieszania w całym systemie?
konto shell + polipo lub vpn w tym kraju :P
@torrentow:
A jakieś proxy czasem nie starczy?
[b]Huk[/b] a ping timeout, podsłuchiwanie pakietów?
Nie zakumałem czaczy, bo takim userem standardowym jestem, co do proxy to te reklamy są nie do zniesienia, no chyba, że jest jakiś proxy bez reklam.
tor+privoxy - tylko krew Cię zaleje jak będziesz chciał YT przeglądać ;]
Albo całkiem przyjemny on-line proxy:
[url=http://zend2.com]zend2com[/url]
Ostatnio edytowany przez winnetou (2011-05-06 09:46:23)
Ja korzystam z [url]http://www.hideipvpn.com/free-vpn/[/url]. Serwis płatny, rozdają też czasami darmowe konta, ale trzeba być szybkim.
Te darmowe są do niczego, a karty kredytowej nie mam zatem nic nie kupię. Gdyby ktoś przez normalne przelewy np. mbank coś takiego zaoferował wiele osób by z tego skorzystało. W każdym razie z tego co widzę programowo tego się nie da przeskoczyć.
Darmowe do niczego? Prawie 10Mb/s na youtuba spokojnie starczy. Sam używam darmowego. A paypal nie wymaga posiadania karty.
Tutaj z darmowych podany był jeden link i jak potem znalazłem się za jego pomocą na YouTube nic nie mogłem zobaczyć. Wyskakuje mi błąd i wcale nie widzę miniatur filmów. Co do PayPal jeszcze nie używałem ale skoro można płacić przelewami dałbym radę. Ale komu mam zapłacić i ile to kosztuje np. za miesiąc.
Ja pisałem o tym linku co podałem, a nie tych proxy wyżej. Z płaceniem to nie wiem, bo jak już pisałem udało mi się zdobyć konto darmowe.
Może jakieś polskie serwisy oferują vpn i IP z USA (nie wiem czy takie są).
[url]http://anonymizer.nntime.com/[/url] Wklejasz tam link zaznaczasz usa i oglądaj.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00015 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00104 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.117.105.40' WHERE u.id=1 |
0.00063 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.117.105.40', 1732833200) |
0.00042 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732832900 |
0.00060 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='13.59.205.182' |
0.00076 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.227.114.218' |
0.00467 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='85.208.96.202' |
0.00080 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='85.208.96.209' |
0.00049 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=172724 |
0.00098 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=18920 ORDER BY posted |
0.00065 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=18920 AND t.moved_to IS NULL |
0.00007 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00095 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=18920 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00207 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=18920 |
Total query time: 0.01433 s |