Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
[quote=Bodzio]Dzisiaj skusiłem się na włoskie. Gówno, siki i szczyny. Mało gazu - prawie nic, piana nie rośnie, w smaku - popłuczyny.
Procentowo 5,1 % obj.
Normalnie [b]NIE polecam[/b], szkoda Waszej 5-tki.[/quote]
Pamiętam jak będąc we Włoszech w końcu udało mi się znaleźć piwo i właśnie to był ten "trunek" Słońce grzało, zimna butelka ,uśmiech na twarzy. Ale tylko do czasu pierwszego łyku ;) Czar chwili prysł ;)
Jedyne włoskie piwo jakie nadaje się do picie to birra morenti (z mnichem na etykiecie). Będąc w Italli kupowało się tylko "zagramaniczne" czyli heineken ;]
we Włoszech to się wino pije i koniec ;-)
koźlak z ambera to jest to :D
@svL - zaiste słusznie waćpan prawisz. W Italii wino tańsze od wody ;) a i bardzo dobre ;))
Ale bym sie napił czerwonego półsłodkiego wina własnej roboty... Bo i po tym fajnie się mamrocze WaćPanowie :]
[quote=svL]we Włoszech to się wino pije i koniec ;-)
koźlak z ambera to jest to :D[/quote]
To oczywiste, ale oni tam w knajpach kawę pili zamiast jak w każdym "cywilizowanym" kraju piwa ;)
W ogóle dobrze prawisz bo przypomniałem sobie że posiadam butelkę czerwonego, to coś się może i pomamrocze ;)
Ostatnio edytowany przez yossarian (2011-05-26 19:18:18)
Polecam:
- Amber Koźlak
- Amber Żywe Niepasteryzowane
- Czarnków Noteckie Eire
Nie polecam:
- Tyskie
- Żywiec
- Harnaś
Zauważyliście ? - coraz więcej ludziów NIE poleca żywca. A za komuny to eksportowy towar był. Łapówki takim piwem kupionym w Baltonie i wszystko załatwiłeś :)
Bo kiedyś piwo było piwem, a teraz trzeba szukać w małych browarach.
Całkiem dobre (cena też dobra) jest Lubuskie. Browar Kormoran też ma kilka fajnych piwek.
[quote=yossarian]Bo kiedyś piwo było piwem, a teraz trzeba szukać w małych browarach.
Całkiem dobre (cena też dobra) jest Lubuskie. Browar Kormoran też ma kilka fajnych piwek.[/quote]
O tak, kiedyś pamiętam czasy "EB" które mi smakowało i pamiętam że ojciec z Niemiec ściągał FAXE - ale to było piwo a nie to co dziś.
Lubuskie też polecam, właśnie popijam ;)
[b]azhag:[/b]
Skosztuję tego które polecasz i będę miał porównanie
Pozdro
Ostatnio edytowany przez BlackEvo (2011-05-26 20:33:20)
ja lubuje się w mocnych piwach. Dębowe mocne -> a pochodzi z browaru tyskiego
Ostatnio rozpijam się Perłą - dobre, polskie bez konserwantów.
Z zagranicznych: Carlsberg, Grolsch (ale jest cholernie drogi w Polsce) i Pilsner
perełka jest miodzio ;)
a ja właśnie zakupiłem m.in łomże niepasteryzowaną i export - fotki jak wrócę do domu :P
Miałeś napisać o piwach z Bardejova
oj zapomniałem :)
Poza keltem to tylko mnicha wypiłem (reszta o zgrozo! jeszcze jest w domu w lodówce).
Mniszek dobry był, delikatny w smaku, delikatnie gazowany, taki "inny" ;)
Dobre jest jeszcze Łomża, Perła niepasteryzowana też w pytę.
ostatnio dorwałem na stacji paliw "amber naturalny", niepasteryzowany - jakaś nowość. taniocha, bo niecałe 3 złocisze, dobre geste piwko. niestety widziałem tylko w puszkach.
Obok Amber Naturalne jest jeszcze Amber Natur (tylko w Netto) - kosztuje 2 złocisze i jest imho lepsze niż Kasztelan. Amber dobre piwo leje - jak to się mówi, po byku.
Specjala czasami sobie żłopie.
Dzisiaj degustowałem niemieckie piwo - Lobkowicz.
Dobry, głęboki smak, cena - 95 eurocentów, więc niezbyt wygórowana.
http://giegiel.com/zdjecia/bro.JPG
Zimny heineken też jest dobry ;D
Po roku czasu nie picia piwa Tyskiego dostałem dzis obstrukcji wypiłem tylko dwa (przejbane teraz mam )
Okoćim Mocne Rules
[b]Ryszard[/b] Ty jesteś hardcore po prostu
Na urodziny Debiana ja popijam Perełke
Łyknąłem dziś Kasztelanka.
Z odkryć - piwko o nazwie Rycerz z małego browaru Gorciszewo (koło Malborka). Przyjemny, delikatny smak, mało gazowane.
Z tego co piszą z Gorciszewa można też dostać w butelkach jęczmienne, niefiltrowane. Z ciekawości bym łyknął :)
Nie polecam Leżajsk Niepasteryzowane (chyba tylko etykietki z pasteryzowanego przekleili bo smak ten sam)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00012 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00093 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.142.98.153' WHERE u.id=1 |
0.00092 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.142.98.153', 1730416819) |
0.00038 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1730416519 |
0.00079 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=179225 |
0.00008 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=3159 ORDER BY posted |
0.00056 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=3159 AND t.moved_to IS NULL |
0.00008 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.01887 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=3159 ORDER BY p.id LIMIT 200,25 |
0.00116 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=3159 |
Total query time: 0.02394 s |