Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Ponieważ Type pilot mi nie działa na Linuksie (Ubuntu) więc szukałam jakiejś alternatywy programu który za pomocą skrótu klawiaturowego wpisałby mi od razu jakąś wcześniej zdefiniowaną frazę.
Znalazłam program Typertask http://www.portablefreeware.com/?id=1854 ale też mi nie działa. :(
Ponieważ jak widzę jest to prosty program składający się z 3 plików to może dałoby się go jakoś zmusić do pracy :)
Te 3 pliki to typertask.exe w którym, niestety nie wiem co się znajduje (instalka) na 51,5 kb drugi plik to typertask.ini z którym próbowałam kombinować i zmieniłam z
[TyperTask Settings] file=C:\Documents and Settings\kiki\Moje dokumenty\typertask.txt window_start=minimized font=Courier New,10 activation_count=0
na
[TyperTask Settings] file=/home/kiki/typertask.txt window_start=normal font=Courier New,10 activation_count=0
ale nic to nie dało a trzeci plik to typertask.txt w którym między innymi znajdują się zdefiniowane frazy
; TyperTask will automate your keyboard when a "signal" is typed. ; For example, when you type "hth", it will auto type "Hope this helps!" ; The format of this file is: ; ; Trigger=Type This Text (one per line) ; ; Below are some simple entries to get you started. ; NOTE: Please see the HELP menu for more samples. Good luck! hth=Hope this helps! pp=to jest próbny tekst mysig=Best Regards,{enter}-Bob Smith {Control}{Shift}{Alt}G=RUN: http://www.google.com {Control}{Shift}{Alt}N=RUN: notepad.exe{delay=1500}Delayed 1.5 seconds...{home}
Może dałoby się coś wykombinować bo brakuje mi takiego programu w Linuksie.
Ostatnio edytowany przez figa (2011-09-14 12:20:09)
ja bym tam sprobowal uzyc jakiegokolwiek menagera skrotow i [tt][deb]xdotool[/deb] type "napis"[/tt]
Programy sobie podepniesz w ustawieniach menedżera okien (KWin, Fluxbox, Compiz etc.).
Wprowadzenie tekstu możesz załatwić przy pomocy [url=http://dug.net.pl/tekst/151/wprowadzanie_znakow_niedostepnych_na_klawiaturze/]klawisza Compose[/url].
Nie ma coś bardziej prostego z Gui :) :( bo czytam i nic nie pojmuję :( tym bardziej że nie znam angielskiego a jedynie domyślam się co pisze :)
zatem pytanie jakiego srodowiska graficznego / menagera okien uzywasz?
Gnome z Compiz i Emeraldem.
Strony: 1
Time (s) | Query |
---|---|
0.00014 | SET CHARSET latin2 |
0.00006 | SET NAMES latin2 |
0.00163 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.145.91.111' WHERE u.id=1 |
0.00119 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.145.91.111', 1732700159) |
0.00053 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732699859 |
0.00104 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='54.36.149.48' |
0.00056 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=181279 |
0.00120 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=19701 ORDER BY posted |
0.00083 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=19701 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00107 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=19701 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00103 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=19701 |
Total query time: 0.00934 s |