Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: ◀ 1 … 7 8 9 10 11 … 14 ▶
Wątek Zamknięty
i roczny zapas piwa dla mnie =]
Prosiłbym o przyznanie shella.
Konto będzie używane do irc, czasem do pokazania jakiegoś małego jpg-a.
I mam takie pytanie czy była by możliwość postawienia serwera gry np GTA SA tylko dla góra 3 osób ? ( brak zewnętrznego ip) i to tak sporadycznie.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez xomrk (2011-04-15 11:34:37)
Prosiłbym o przyznanie shella.
Konto będzie używane do ircowania, trzymania plików i spojrzenie konfiguracji różnych usług.
Pozdrawiam
Towarzysz Torrentow
[quote=xomrk]I mam takie pytanie czy była by możliwość postawienia serwera gry np GTA SA tylko dla góra 3 osób ? ( brak zewnętrznego ip) i to tak sporadycznie.[/quote]
Nie da sie
[b]miilyges[/b] podziękował :D
Treści nie chce mi się pisać, po więcej to zajrzyj do PW. Oczywiście potwierdzam tą decyzje.
Nie obrażaj się, bo za takie błahostki naprawdę nie warto.
Ja też bym bardzo prosił o takie konto.
login: pablo
powód: do trzymania małych pliczków i głownie do nauki i poszerzania wiedzy o linux'sie... Czasami może się przydać takie konto :)
Pozdrawiam
Jeżeli temat nadal aktualny to też prosiłbym o konto, przydało by się jako przechowywalnia niektórych moich projektów OS :].
login:Huk
Z góry dzięki.
Pozdro
Ale to tak działa? Ostatnio pamiętam, że nieźle człowiek musiał się narobić, by dostać to konto. ;)
edit: 39 do 1111 ;)
Ostatnio edytowany przez paoolo (2011-06-27 22:17:45)
Milages dzięki wielkie ;]
Jednakże jak pozwolicie to jeszcze dwa pytanka bym miał:
1.W jaki sposób można wrzucić coś na shell aby było dostępne przez http? Wrzuciłem sobie dwa pliczki do folderu "alsa" i niby próbowałem się dostać na zasadzie:
http://huk.sh.dug.net.pl/alsa/alsa-softmixer.tar.gz
ale mam błędzik 404, zaś do samego http://huk.sh.dug.net.pl "permission denied", wszelkie sugestie mile widziane :)
2.Da się jakoś ustawić własne hasło? "passwd huk" żąda hasła roota więc raczej nie tędy droga chyba?
Ponownie dzięki za info i sorry za trucie ;]
Pozdro.
P.S
Jeżeli na moje pytania jest już gdzieś odpowiedź w wątku to sorry, trochę się to rozrosło...
[b]Huk[/b], 1. musisz w katalogu zrobić pliczek:
torrentow@piaskownica ~/public_html/1 $ cat .htaccess Options +Indexes
Ad.2 wystarczy samo passwd. ;) tak jak napisałeś to tylko jak chcesz zmienić innego użytkownika z np. roota.
Pozdrawiam,
Towarzysz Torrentow
OK już wszystko śmiga dzięki za info ;]
Huk, 5,40 $ się należy ;-)
@torrentow:
Skąd taka dziwna kwota ;p? Teraz to jak już coś to we "francach" panie bo "dular" nic nie wart niedługo będzie.
Swoją drogą takich tekstów na forum lepiej nie pisać bo w końcu przyjdzie skarbówka z tekstem "a podateczek opłacony?" i będzie "buba" ;] . No chyba że chcesz torrentow nową komisję śledczą robić ;] a potem szokujący raport pod tytułem "Państwo polskie traci miliony na nielegalnych usługach świadczonych na forach internetowych, na niektórych użytkownicy aby sprawniej oszukiwać skarbówkę organizują się w specjalne GANGI", a potem oczywiście w TV usłyszymy "Po szokującym raporcie komisji, policja informuje że udało się jej rozbić niejaki "Debian Users Gang" ;].
Sorry za off-top, się powstrzymać nie mogłem ;] .
Pozdro.
5,40 to jak pamiętam milyges wymyślił :)
W sprawie 5,40 jedna uwaga.
Co prawda nie wiem, jak pomysłowy jest US w Gorlicach, ale radziłbym dyskusje typu 5,40+VAT przenieść na IRC, tudzież PW.
Bo zastosowanie obowiązujących przepisów z kilku ustaw mogłoby być ciężkim doświadczeniem......
A na Urzędowe poczucie humoru nie liczyłbym zbytnio.....
:P
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2011-07-05 01:35:22)
Źle Bodzio pamiętasz, rozpropagowałem to ja, a pochodzi to jeszcze z mojego liceum.
A pełna formuła brzmi: 5.40 + VAT, faktura przyjdzie pocztą.
[quote=Jacekalex]W sprawie 5,40 jedna uwaga.
Co prawda nie wiem, jak pomysłowy jest US w Gorlicach, ale radzilbym dyskusje typu 5,40+VAT przeniesć na IRC, tudzież PW.
Bo zastosowanie obowiązujących przepisów z kilku ustaw mogłoby być ciężkim doświadczeniem......
A na Urzędowe poczucie humoru nie liczyłbym zbytnio.....
:P[/quote]
spokojnie, do 6,60 zł nie pobiera się opłat, kar i odsetek :D - tak wynika z ordynacji podatkowej - a 5,40 22% lub 23% VAT to i tak mniej niż 6,60
W drugim przypadku 6,642 zaokrągla się w dół :)
=========================
[quote=azhag]Źle Bodzio pamiętasz, rozpropagowałem to ja, a pochodzi to jeszcze z mojego liceum.
A pełna formuła brzmi: 5.40 + VAT, faktura przyjdzie pocztą.[/quote]
ano :)
Witam Serdecznie i jeśli to możliwe to poprosił bym o konto, dlaczego hmm najłatwiej napisać - bo konkurencja nie daje rady. Do czego - do wszystkiego co legalne.
login bormarek
Nie jest to możliwe. Przynajmniej jeszcze nie.
Usłyszałem słowo-klucz:
[quote=mati75]..regulamin..[/quote]
Istnieje taki tutaj? Chyba jedynie w tej kwestii i składający się z jedno punktu :)
Wątek Zamknięty
Strony: ◀ 1 … 7 8 9 10 11 … 14 ▶
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00151 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.188.28.135' WHERE u.id=1 |
0.00088 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.188.28.135', 1731268105) |
0.00036 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1731267805 |
0.00088 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=183836 |
0.00011 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=11359 ORDER BY posted |
0.00126 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=11359 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.02576 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=11359 ORDER BY p.id LIMIT 200,25 |
0.00124 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=11359 |
Total query time: 0.03219 s |