Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Wcześniej, żeby mieć tego segmenta to troche namieszalem bo ten folder co on tworzy nie ma uprawnien do zapisu... Wiec mu dodałem i odpaliłem na nowo... Wtedy się pojawił...
Zgubiłem się. ;) Odpalasz sysresccd, bo na Debianie ten program z bliżej nieznanych mi przyczyn nie działa i wywala naruszenie ochrony pamięci (segfault). Montujesz jakąś partycję, na której masz miejsce (ale nie tą z której chcesz odzyskiwać) i przechodzisz do katalogu w którym ją zamontowałeś. Jedziesz z extundelete tak jak wcześniej i odzyskane pliki pojawiają się w utworzonym w lokalizacji w której się znajdujesz katalogu RECOVERED_FILES.
Ale co ty teraz piszesz... To co powinienem czy to co domniemywasz ze ja robie?? Bo ja narazie walczylem tylko z grml no ale napisalem ze jest ten blad i nie dziala... Narazie sciagam sysrescd i zobacze z tym, choc szczerze powiem ze nie mam pojecia co to za cudo...
Ostatnio edytowany przez P@blo (2011-12-26 17:28:21)
Napisałem jak powinieneś zrobić. Jeżeli zadziała, to znaczy że na Grml ten program jest tak samo uwalony jak i w czystym Debianie.
[quote=P@blo]Narazie sciagam sysrescd i zobacze z tym, choc szczerze powiem ze nie mam pojecia co to za cudo...[/quote]
IMO to jedna z lepszych, jeśli nie najlepsza, dystrybucji ratunkowych.
Do wywalenia
Ostatnio edytowany przez P@blo (2011-12-26 17:50:11)
Odpalasz extundelete z poziomu sysresccd, ponieważ extundelete odpalony z poziomu debiana/grml nie działa.
Jest jeden problem... W tym sysresccd nie ma extundelete? Trzeba zainstalować czy jak? Tam jest dużo opcji do wyborów i w sumie nie wiem którą wybrać...
Jest OOTB. :)
No to w moim nie ma... systemrescuecd-x86-2.4.1.iso taki pobrałem... A którą pozycje mam wybrać?? Z x'sami bez?
Ostatnio edytowany przez P@blo (2011-12-26 18:57:42)
Też mam ten sam i na 100% jest — używałem dzisiaj. Po czym stwierdzasz, że nie ma?
[quote=P@blo]A którą pozycje mam wybrać?? Z x'sami bez?[/quote]
Którą Ci pasuje, te pozycje można dodatkowo edytować, np. odpalić na jaju 64-bit z opcją „docache”.
Wpisuje ext, tabuje i nie ma... :(
A jak wpiszesz:
extundelete -v
?
Co do X-ów, to przy każdej pozycji można je potem podnieść.
No Arn no nie ma... /bin/sh mówi, że nie ma takiego czegoś... Wybieram opcję pierwszą defaultową.
Jest. Mogę sprawdzić jeszcze raz, ale nie mam najmniejszych wątpliwości, że jest, ponieważ dzisiaj używałem.
Pojawia mi się niebieski ekran (ale nie w $hita) i jest 6 pozycji SystemRescueCd potem od A do F no i co mam wybrać??
[b]EDIT:[/b]
Tzn on na początku próbuje montować dyski ale mu chyba nie wychodzi:
Attempting to mont device: /dev/sda* Cannot find /sysrcd.dat on devices
Tak teraz sobie myślę, bo odpalam to z usb który był tworzony na shicie... Być może lepiej wypalić na płytę to iso?? Aż tak shit nie lubi linuxa???
Ostatnio edytowany przez P@blo (2011-12-26 19:19:12)
Może być choćby i pierwsza. Sprawdziłem jeszcze raz — wybieram pierwszą pozycję, zestaw znaków „pl” i… No i tyle, jest extundelete. ;)
Dobra sory... Ale to mogę zwalić na shita... Frajer tak mi zrobił pena 'bootowalnego' ze nic się nie dało zrobić. Nagrałem na płytę i już wszystko działa i funga jak należy... Sory, za problem i dzięki wielkie za pomoc :)
http://www.securitum.pl/baza-wiedzy/publikacje/odzyskiwanie-skasowanych-danych
Time (s) | Query |
---|---|
0.00014 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00092 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.224.73.124' WHERE u.id=1 |
0.00066 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.224.73.124', 1732703797) |
0.00043 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732703497 |
0.00049 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=188799 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=13926 ORDER BY posted |
0.00049 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=13926 AND t.moved_to IS NULL |
0.00007 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00119 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=13926 ORDER BY p.id LIMIT 25,25 |
0.00083 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=13926 |
Total query time: 0.00531 s |