Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Już od dawna mam problem z flashem na WWW. Od co najmniej kilku aktualizacji systemu. Teraz zrobiłem ponowny safe-upgrade i jest to samo. Objawia się to tym, że jak odpalę coś na np youtube, to na innych stronach "odbija" mi się widok z youtube lub obraz jest jakby zamazany, mniej widoczny.
Wygląda to np tak: http://pokazywarka.pl/urhfh5/ (tutaj może mało widoczne objawy, ale napis Strona internetowa jest niedostępna wyraźnie widać, że nie jest ok)
To co mam zainstalowane:
# aptitude search flash p flashbake - automated snapshots with git v flashblock - v flashgot - p flashplayer-mozilla - Macromedia Flash Player. i flashplugin-nonfree - Adobe Flash Player - browser plugin i flashplugin-nonfree-extrasound - Adobe Flash Player platform support library for Esound and OSS p flashrom - Identify, read, write, erase, and verify BIOS/ROM/flash chips p flashybrid - automates use of a flash disk as the root filesystem p get-flash-videos - video downloader for various Flash-based video hosting sites v iceape-flashgot - v icedove-flashgot - v iceweasel-flashblock - v iceweasel-flashgot - p kde-config-flash-player - Configuration tool for Macromedia Flash Player. p libdancer-plugin-flashmessage-perl - Dancer plugin to display temporary, so called "flash messages" p m16c-flash - Flash programmer for Renesas M16C and R8C microcontrollers p python-webflash - Portable flash messages for Python WSGI applications p tvflash - Narzędzie do aktualizacji firmware Mellanox p vrflash - Narzędzie wgrywania obrazu jądra i dysków ROM do komputera Agenda VR p xul-ext-flashblock - mozilla extension to block Adobe Flash content p xul-ext-flashgot - Extension to handle downloads with external download managers
Wersja flasha:
ii flashplugin-nonfree 1:2.8.3 Adobe Flash Player - browser plugin
Objawy występują zarówno na chromium jak i iceweasel.
Ostatnio edytowany przez kondzio14 (2012-01-07 00:59:28)
[quote=kondzio14]Wersja flasha:[/quote]
To jest tylko wersja pakietu [deb]flashplugin-nonfree[/deb].
Żeby zaktualizować za jego pomocą flasha, trzeba puścić:
update-flashplugin-nonfree --install
Wątpię żeby to rozwiązało Twój problem, ale dobre na początek.
@kondzio14:
U mnie to "przebijanie" miało miejsce jak wymusiłem sobie sprzętowe dekodowanie we flashplayerze, więc jak też wymuszasz to albo wyłącz albo zaktualizuj flasha - bo w nowej wersji Adobe całkowicie wycięło sprzętowe wsparcie pod Linuksem :/ więc zapewne "pomo[b]ż[/b]e".
Pozdro.
Ostatnio edytowany przez Huk (2012-01-07 11:46:31)
Miałem to samo, pomogło wyłączenie akceleracji vdpau we flashu.
Można prawoklikiem wejść w ustawienia flasha, albo ręcznie w [b]/etc/adobe/mms.cfg[/b]
[quote=ArnVaker]Żeby zaktualizować za jego pomocą flasha, trzeba puścić:
update-flashplugin-nonfree --install
Wątpię żeby to rozwiązało Twój problem, ale dobre na początek.[/quote]
Pomogło. Ale szczerze mówiąc pierwszy raz spotykam się z takim sposobem aktualizacji. Tak się ma sprawa tylko w przypadku tego pakietu czy wszystkich pozostałych też? To po co ja robię aptitude safe-upgrade?
[quote=kondzio14]Ale szczerze mówiąc pierwszy raz spotykam się z takim sposobem aktualizacji. Tak się ma sprawa tylko w przypadku tego pakietu czy wszystkich pozostałych też?[/quote]
Bo to nie jest spaczkowany flash tylko skrypt ,który pobiera flasha ze strony adobe.
Trzeba było go od nowa uruchomić.
Tylko ten pakiet tak ma AFAIK, tutaj już narzekałem w tej sprawie: [url]http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?pid=180244#p180244[/url]. ;) Osobiście używam flashplayer-mozilla z repo debian-multimedia, ten aktualizuje się normalnie i flash jest zawsze aktualny.
Z tym, że moją główną przeglądarką jest chromium, czy z nim współpracuje flashplayer-mozilla?
Tak, to dokładnie ten sam zamknięty flash, po prostu pakiet się tak nazywa.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00134 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='52.15.68.97' WHERE u.id=1 |
0.00081 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '52.15.68.97', 1732489502) |
0.00027 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732489202 |
0.00081 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.133.128.227' |
0.00052 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=189642 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=20351 ORDER BY posted |
0.00091 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=20351 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00176 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=20351 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00088 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=20351 |
Total query time: 0.00753 s |