Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam apache2 , mam zainstalowany moduł perla. Jest zlinkowany w mods-enabled, ale mimo to jak odpalam jakiś skrypt *.pl to mi go chce ściągać zamiast odpalić. Próbowałem zmian konfiguracji, które podopwiedziało mi google, ale nic nie pomaga. Dzieki z góry za pomoc.
Nie wiem co jest ale dalej lipa. Leży sobie pliczek awstats.pl (paczka awstats - fajne statystyki www), odpalam go i mi go firefox ściąga zamiast odpalić. Jakaś paranoja? :) Ale jest inny myk :) Teraz popatrzyłe że działa po odpaleniu localhost/cgi-bin/awstats.pl. Chyba trzeba dodać ustawienia katalogu dla CGI w katalogu ze stroną.
No własnie ten katalog na CGI jest zdefiniowany w standardowej konfiguracji, a ja próbowałem odpalać z innego i mi nie działało. Jeszcze sie pobawie, bo ten awstats całkiem fajny jest.
WItajcie.
Mam podobny problem.
Mam katalog na skrypty: /home/skrypty/cgi-bin/
W apache2.conf mam dodane:
AddHandler cgi-script .cgi
No i w /sites-available w pliku default:
ScriptAlias /cgi-bin/ /home/skrypty/cgi-bin/
<Directory "/home/skrypty/cgi-bin">
AllowOverride None
Options ExecCGI
Order allow.deny
Allow from all
</Directory>
No i niedziała :(.
Mam plik jakiś test.cgi w /home/skrypty/cgi-bin/
Jak go wywołam http://10.1.0.1/cgi-bin/test.cgi
To dostaje takie info:
"Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log."
A w error.log mam:
"... (13)Permission denied: exec of '/home/skrypty/cgi-bin/test.cgi' failed
... Premature end of script headers: test.cgi"
Plik test.cgi ma atrybuty na 755
Macie pomysł co zrobić żeby zaczeło to działac??
HEL.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00127 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.117.232.215' WHERE u.id=1 |
0.00095 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.117.232.215', 1732683299) |
0.00055 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732682999 |
0.00058 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=19164 |
0.00082 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=842 ORDER BY posted |
0.00065 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=842 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00081 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=842 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00092 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=842 |
Total query time: 0.00673 s |