Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
W jaki sposob przyznaje sie ip zewnętrzne człowiekowi w sieci ale w sposób taki zeby na routerze nie robic maskowania czyli tak jakby ten kolo nie miał wewnętrznego ipka tylko zeby mial zewnętrzny ale net docierał do nie po tych samych kablach co do innych ików wewnętrznych?Czy tez się tak nie da?
Zauwazylem ze u mnie w sieci występuja połączenia ip zewnętrznego z ip zewnętrznym pochodzących z jakiegoś tam bliskiego zakresu czyli nap 65.65.65.102 i 65.65.65.105 na porcie 137 i 138 czy cos z tego można wykminić?
Rozumem ze chodzi o drugączęsć a jezeli tak to takie pytanie:
i tak co do ustawienia iterfejsu eth1 na serwerze dla twojej1/32 klasy C
jesli dostales pule adresowa
x.x.x.0 - x.x.x.12 to twoje ustawienia sa nastepujace
ip -x.x.x.1
netmask 255.255.255.248
brodcast x.x.x.7[/quote]
Dlaczego ucinamy zakres na x.x.x.7 zamiast wykorzystać wszstkie ipki?
I tak ponad programowo jak ettercap wycził to u mnie te zewnetrzne ipki przecierz to (niewiem cy dobrze powiem)nie jest moja siec logiczna czy jakos tak:)
Pozatym do dzis nie wiem jak wyczaja MAC'ki wszystkich ipków z sieci przy zablokowanym protokole arp :/
Baaaa:) nawet jak zapodam go z opcją promisc mode po zapodaniu ifconfig interfejs wcale nie pracuje w tym trybie przynajmniej tak wynika z tego co wypluwa ifconfig
Pozdrawiam
jeszce napisz ile masz tych ipkow do wykorzystania>?
co do tego unicniania sprawa jest prosta 1 adres z puli jest adresem sieci a ostatni brodcastem czyli 2 ipki opdadaja :]
Co do przelaczania karty w tryb nasluchu to jak to robisz ?
jeszce napisz ile masz tych ipkow do wykorzystania>?
[/quote]
Biexi przecież wiesz ze ich nie mam:] ja tylko pytam :]co do tego unicniania sprawa jest prosta 1 adres z puli jest adresem sieci a ostatni brodcastem czyli 2 ipki opdadaja :] [/quote]
No tak ale przy tej masce 255.255.255.248 chyba ze źle licze zapodając sieć x.x.x.0 i broadcast x.x.x7 masz wykorzystania ipiki x.x.x.1-serwer, dla hostów 2,3,4,5,6 i broadcast 7 a co z 8,9,10,11 i 12 ?
Z ogolnej rozkminy wynikaloby mi ze lepiej maskować i iptablesem przydzielaś zewnetrzne ipki bo sie nie traci na braadcast????????Co do przelaczania karty w tryb nasluchu to jak to robisz ?[/quote]
Kod:
Ettercap -Cw Options zaznaczone jest dwazdką promisc mode potem z menu sniff >>Unified sniffing potem z menu Start>>Start sniffing
PozdrawiamOffline
Oki rozumiem.
A ztym ettercap rozkminiłas?
Oraz czy to:
Z ogolnej rozkminy wynikaloby mi ze lepiej maskować i iptablesem przydzielaś zewnetrzne ipki bo sie nie traci na braadcast???????? [/quote]
jest prawda?
Pozdrawiam
tak tylko przy 2 ipkach to edzie wmiare dzialac ale przy wikeszej ilosci skonczy sie to np tym ze bedzie mulilo....
co do takiego rozwiazania to tak przenatowane Ip na iptables nie jest w peni wartosciowe, mianowce dlatego ze klijent ma nadal wpisane ip lokalne na kompie np jesli postawil by sobie server apache to nie moze robic dla tego IP vhostow no i duzo wecje jest takich przykladow
ok dziex.
A jeżeli mam tylko jedno zew IP które posiada eth0 (serwer) i rozdzielam net na 3 kompy (eth1 , eth2 , eth3) i chce by eth1 zamiast IP 192.168.1.2 miało zew IP to jak to moge zrobić??
Time (s) | Query |
---|---|
0.00011 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00096 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.218.99.80' WHERE u.id=1 |
0.00065 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.218.99.80', 1732631478) |
0.00054 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732631178 |
0.00047 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=19514 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=2388 ORDER BY posted |
0.00061 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=2388 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00087 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=2388 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00089 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=2388 |
Total query time: 0.00525 s |