Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witajcie, używam pidgina na Debianie testing, na którym mam środowisko mate i gg na pidginie działa normalnie. Używam tego samego pidgina, z tymi samymi komunikatorami na Fedorze - w momencie, kiedy włączam gg, pidgin się zawiesza i trzeba ubić proces. Myślałam, że to problem z Fedorą, ale w tym momencie siedzę na świeżej instalacji Wheezy'ego z Gnomem 3 i znów ten sam problem z gadu-gadu. Odpaliłam pidgina z opcją -d, ale w logach nie było żadnej informacji, sugerującej jakiś błąd.
Spotkaliście się z tym? Da się to jakoś naprawić?
używać gajim + kadu ..
yampress@debian:~$ aptitude search gajim i gajim - Klient Jabbera napisany w PyGTK yampress@debian:~$
http://www.gajim.org
Zależy mi na jednym komunikatorze. No trudno, zostawiam kadu, bo obsługuje wszystkie potrzebne mi protokoły.
Dzięki.
Ciekawy problem. Sam siedzę na G3 z gnome-shell i pidgin nie sprawia żadnych problemów.
enether@harbinger:~$ dpkg -l | grep gnome-shell ii gnome-shell 3.2.2.1-2 graphical shell for the GNOME desktop ii gnome-shell-common 3.2.2.1-2 common files for the GNOME graphical shell ii gnome-shell-extensions 3.2.3-1 Extensions to extend functionality of GNOME Shell enether@harbinger:~$ dpkg -l | grep pidgin ii pidgin 2.10.2-1 graphical multi-protocol instant messaging client for X ii pidgin-awayonlock 0.5.2-1 pidgin plugin to set as away on screensaver activation ii pidgin-data 2.10.2-1 multi-protocol instant messaging client - data files ii pidgin-otr 3.2.0-5 Off-the-Record Messaging plugin for pidgin
Wersja G3 to 3.2.1 jak podaje gnome-system-monitor.
Próbowałeś dociągnąć na chwilę openboxa (nie ma dużo zależności) i pod nim zobaczyć czy pidżyn też odmawia posłuszeństwa?
Jedyny problem jaki ja mam z Pidgin (Wheezy), to taki, że przy starcie muszę wyłączyć konto (bo nie łączy się) i włączyć (i zaczyna działać)
Fervi
[quote=enether]Próbowałeś dociągnąć na chwilę openboxa (nie ma dużo zależności) i pod nim zobaczyć czy pidżyn też odmawia posłuszeństwa?[/quote]
Na Wheezy'm ze środowiskiem MATE działa normalnie.
EDIT: Gnome 3 cos w ogóle szaleje... musiałam odpalić sesję Gnome Classic, bo inaczej to wygląda, jakbym oglądała wszystko na lupie.. nie wiem jak to opisać, przy logowaniu rozdzielczość jest ok, po logowaniu pokazuje sie na chwile normalny pulpit gnome-shell i nagle bum, rozdzielczosc spada do dramatycznej i nie widze nawet naraz calego ekranu.
No ładnie...
Ostatnio edytowany przez olx (2012-05-01 17:13:44)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00003 | SET NAMES latin2 |
0.00138 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.217.132.107' WHERE u.id=1 |
0.00097 | UPDATE punbb_online SET logged=1732434339 WHERE ident='18.217.132.107' |
0.00023 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732434039 |
0.00035 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=201128 |
0.00021 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=21184 ORDER BY posted |
0.00028 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=21184 AND t.moved_to IS NULL |
0.00018 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00069 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=21184 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00077 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=21184 |
Total query time: 0.00518 s |