Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
[quote=neo386]A są jakieś akcelaratory pobierania plików na GNU/Linux-a ?[/quote]
Zadałeś już wcześniej to pytanie, nawet otrzymałeś odpowiedź… Nie odpowiedziałeś natomiast jakiego środowiska graficznego używasz. Jeżeli któregoś z tych cięższych (GNOME lub KDE), to zainstaluj jakieś lekkie (np. wspomniane LXDE) i sprawdź czy problem występuje również na nim.
[quote=neo386]A są jakieś akcelaratory pobierania plików na GNU/Linux-a ?[/quote]
[quote=torrentow]Witam,
Są np. axel.
Pozdrawiam,
Towarzysz Torrentow[/quote]
http://lmgtfy.com/?q=download+accelerator+linux
Maszynka Squeeza powinna uciągnąć, napisz jakie masz środowisko graficzne, i jakie programy ci się zacinają
Ja do pobierania plików używam UGETa
Ja bym na twoim miejscu spróbował wspomnianego LXDE
Jak na lapka to może Crunchbang? Taki Debian tyle że z fajnie zrobionym openboxem out of the box.
Pentium M + 1,5GB RAM + dedykowana grafika i coś się zacina?
Powinien chodzić Debian stable/testing itd...
Środowisko np. xfce [ testing ] lub gnome 2 [stable]
A jeśli coś tak "tnie" w taki sposób jak opisujesz to sprawdź kondycję dysku najpierw.
Pozdrawiam
Mam Dell Latitude C-540 - maszynka trochę słabsza od opisywanej. Debian Squeeze z xfce chodzi bez problemów. Wspomniany wyżej Crunchbang także bardzo dobrze się prezentuje. Gnome trochę się ślimaczy (mam 640 MB RAM).
Jedynym problemem jest grafika ATI. Coś zostało pozmieniane w pakiecie firmware-linux-nonfree (a może to nowszy xserver - mam z backportów) i zaczęła mulić. Na Lennym chodziła lepiej :)
[quote=BlackEvo](...)A jeśli coś tak "tnie" w taki sposób jak opisujesz to sprawdź kondycję dysku najpierw.(...)[/quote]
Również stawiam na dysk. Nie ma prawa czysty gnome2 na takim sprzęcie tak mulić.
no jak RAM zawali to każde może zamulić. jedno jest wiadome, że zmiana na Etch,Lenny jest w tym wypadku bez najmniejszego sensu (sam na Compaq Armada 7400 nie schodziłem poniżej squeeze) ; te zacinki to kwestia konfiguracji lub hw
Mam dokładnie takiego samego laptopa jak autor tematu, tylko z 512 MB ramu i nic się na debianie nie zacina, spróbuje odpalić crunchbang testing i sprawdzę czy coś się będzie zacinać.
Wget, Kget, Getleft - Na przykład
Fervi
JDownloader. Korzystam z niego. Chyba najlepszy tego typu program.
Pozdrawiam.
[quote=neo386]Przy starcie jakiegokolwiek programu się zacina. Czyli nie reaguje myszka, klawiatura... itp[/quote]
U mnie też muliło uruchamianie programów i pomogło [url=http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?id=21317]cofnięcie libcairo2[/url]. Może u Ciebie to samo jest.
Wydaje mi się, że z libcairo2 ze stable nie powinno być tego typu problemów.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00094 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.219.79.58' WHERE u.id=1 |
0.00067 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.219.79.58', 1734505424) |
0.00039 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1734505124 |
0.00039 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=202445 |
0.00006 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=21304 ORDER BY posted |
0.00052 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=21304 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00072 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=21304 ORDER BY p.id LIMIT 25,25 |
0.00224 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=21304 |
Total query time: 0.00611 s |