Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Siemka, lubię gdy na skrzynkę przychodzą mi chciane wiadomości.
Zapisany jestem na kilka takich autoresponderow ale zazwyczaj był to zapis przez jakąś tam stronę.
Tak się zastanawiam czy istnieje jakaś strona/wyszukiwarka takich autoresponderów ?
Gdy próbuję coś znaleźć to wyskakują mi same strony z e-biznesem, marketingiem itd... Pewnie źle szukam ?
Nie rozumiem pytania.
Na pewno masz na myśli autorespondery a nie newslettery?
Właśnie nie wiem czy to są dokładnie newslettery ale w tę stronę nie próbowałem szukać - spróbuję i dam znać (jutro wieczorem).
Wygląda to tak, że dany materiał jest przez kogoś przygotowany(nawet kilka lat wcześniej, dlatego nie szukałem pod hasłem newsletter) a później powiedzmy raz na jakiś czas jest wysyłany do zapisanej osoby.
Opisz dokładniej w jaki sposób to działa.
A najlepiej podaj odnośnik do miejsca, gdzie można się zapisać i samemu zobaczyć, o co chodzi.
Ja nadal nie rozumiem, czego dokładnie szukasz. Przypuszczalnie nie jestem jedyny. Siłą rzeczy zmniejszasz w ten sposób swoją szansę na uzyskanie sensownej odpowiedzi.
Jak ktoś lubi tony spamu, to mogą być newslettery ;)
Nawet z najlepszych i najbardziej profesjonallnych serwisów prędzej czy później adres mailowy trafia do spamerów.
Dlatego na takie newslettery lepiej mieć osobne konto, którego nie szkoda usunąć w razie czego.
W dodatku modne to było jakiś czas temu, ostatnio newslettery zastąpił RSS - niezwykle skutecznie.
Pozdrawiam
;-)
[quote=Minio]Opisz dokładniej w jaki sposób to działa.
A najlepiej podaj odnośnik do miejsca, gdzie można się zapisać i samemu zobaczyć, o co chodzi.
Ja nadal nie rozumiem, czego dokładnie szukasz. Przypuszczalnie nie jestem jedyny. Siłą rzeczy zmniejszasz w ten sposób swoją szansę na uzyskanie sensownej odpowiedzi.[/quote]
http://www.tomhess.net/FREEGuitarPlayingTips.aspx
Tutaj troszkę więcej trzeba podać oprócz e-maila, zazwyczaj wystarcza Name i e-mail.
O RSS wiem i używam ale to tyczy się głównie stron internetowych i zamieszczanych na nich treściach (głównie newsy).
To co podałem troszkę wyżej, nie jest żadnych newsem lecz wcześniej przygotowanym przez kogoś materiałem który regularnie (w powyższym przypadku 15 dni po jednym e-mailu na dzień) rozsyłany do każdego kto się zapisał.
Właśnie takie coś chciałbym jakoś znaleźć. Często takim (stwierdziłbym nawet tylko takim) sposobem idzie się dokopać do bardzo cennych informacji które zazwyczaj są perfekcyjnie zasłaniane przez internetowy chłam spowodowany różnego rodzaju forami czy blogami.
Ostatnio edytowany przez k4misiek (2012-06-03 20:32:55)
Bardziej bym to nazwał subskrypcją :) Ja bym poszukał na stronach dedykowanych danemu tematowi, który Ciebie interesuje. Osobiście nigdy nie spotkałem strony na której był spis wielu zapisów na treść. Poszczególne strony z taką usługą owszem.
btw autoresponder ustawiasz na skrzynce i powiadamiasz piszących do Ciebie ludzi że np. przez dwa tygodnie plażujesz i chlejesz nad morzem, nie chce się Tobie sprawdzać maili, po powrocie na nie odpiszesz :)
[quote=bns]Bardziej bym to nazwał subskrypcją :) Ja bym poszukał na stronach dedykowanych danemu tematowi, który Ciebie interesuje. Osobiście nigdy nie spotkałem strony na której był spis wielu zapisów na treść. Poszczególne strony z taką usługą owszem.[/quote]
Dzięki. No trudno myślałem, że takie coś istnieje ;).
[quote=bns]btw autoresponder ustawiasz na skrzynce i powiadamiasz piszących do Ciebie ludzi że np. przez dwa tygodnie plażujesz i chlejesz nad morzem, nie chce się Tobie sprawdzać maili, po powrocie na nie odpiszesz :)[/quote]
Ja tam nie wiem. Wiem jednak, że impleBOT jest autoresponderem i kilka razy nawet miałem okazje subskrybować i działało to tak jak napisałem wyżej ;P
Gdyby ktoś kiedyś natknął się na jakiś mechanizm ułatwiający wyszukiwanie tego czegoś to będę wdzięczny za informacje ;P
Time (s) | Query |
---|---|
0.00011 | SET CHARSET latin2 |
0.00006 | SET NAMES latin2 |
0.00097 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.144.101.75' WHERE u.id=1 |
0.00068 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.144.101.75', 1732488472) |
0.00052 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732488172 |
0.00082 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=203052 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=21365 ORDER BY posted |
0.00047 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=21365 AND t.moved_to IS NULL |
0.00019 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00148 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=21365 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00077 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=21365 |
Total query time: 0.00612 s |