Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
spotkał się ktoś z błedami pamięci DDR3 /ew szybkim ciągiem krótkich sygnałów bios wskazującym na błąd pamięci chyba Award... Na płytach pod i5 P55...?
Czy błędy procesora ,cachu ,istrukcjii mogą być zygnalizowane jednolitym ciągiem takiego sygnału?
. Lista sygnałów Award wskazuje na błąd pamięci. Niestety mam teraz tylko jedną pamiątkę Corsair XMS DDR3 z tripple channel . Płyta obsługuje dual ,może to się okazać prawdą gdy sprawdzę z inną pamięcią
[...]Niestety mam teraz tylko jedną pamiątkę Corsair XMS DDR3 z tripple channel . Płyta obsługuje dual ,może to się okazać prawdą gdy sprawdzę z inną pamięcią[/quote]
Może się nie znam, jednak wydaje mi się, że pojedyncza kość obsługuje max 'single' channel, może przy ddr 3 coś się zmieniło w budowie kości?
Na pewno powinieneś sprawdzić na innej kości - zasilaczu też ;).
na dwóch zasiłkach Chieftec 550W i Tagan 600 Corsair zwracał błąd. Następna pamięć geil 1600 ddr3 tak samo 4x1GB. Płyta obsługuje na ok 1.5 V pamięci . A te Geil mają przykładowo 1.8V . Nie tracę nadziejii że to wina pamięci.
co mówi specyfikacja płyty głównej na temat obsługiwanych pamięci?
dla mnie niewiele poza listą jaka na każdej stronie płyty . Trzeca pamiątka Adata 2GB DDR3 --ten sam błąd
tą metodą oznaczysz wszystkie pamięci w okolicy jako uszkodzone ;)
a masz lepszy pomysł ?
Co miałeś na myśli pytając o specyfikacjje ? Napis z nazwą firmy ?
Będę niedługo sprawdzał sprzęt u osoby która sprzedała mi tą płytę . Pytałem wcześcniej czy to mogą być błędy Cachu cpu . Nie będę powtarzał pytań ,wątku również bo poprostu nie mam zdrowia . Kolejny temat bez rozwiązania.
Może przywróć ustawienia fabryczne w biosie, kość swoją dla pewności sprawdź u znajomego ewentualnie swoją kość wpinaj po kolei do każdego slotu pamięci bo możliwe że płyta gł. jest trefna
Powinno być quad channel lub dual channel jak masz 4x1GB. Odpal kompa z 2 kościami w dwóch takich samych portach(kolory).
Co miałeś na myśli pytając o specyfikacjje ?[/quote]
Większość producentów dołącza dokumentację do swoich produktów. W specyfikacji możesz się dowiedzieć jaki to typ pamięci jest przez nią obsługiwany.
Do tego są często podane modele pamięci różnych producentów współpracujące z płytą.
temat zamknięty .Uwalony był socket - kilka ząbków ,jeden chyba urwany.
Teraz pozostaje się rozejżeć za płytą na Lga1156 - dość przyszłościowe to chyba nie jest z tego co słyszałem nie wspiera się już tego socketu
Strony: 1
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00167 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.135.247.17' WHERE u.id=1 |
0.00091 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.135.247.17', 1732319269) |
0.00026 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732318969 |
0.00053 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=207331 |
0.00033 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=21658 ORDER BY posted |
0.00034 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=21658 AND t.moved_to IS NULL |
0.00027 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00189 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=21658 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00089 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=21658 |
Total query time: 0.00723 s |