Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Mam problem z podmiana reklam wyswietlanych w programie gadu-gadu na swoje banery.
Utworzylem vhost na serwerze , pliki banerow i przekierowywuje (poki co testowo) jedna maszyne z lanu w sposob:
$IPT -t nat -A PREROUTING -d adserver.gadu-gadu.pl -s 172.23.4.18 -p tcp --dport 80 -j DNAT --to 172.23.0.1:84
To rozwiązanie działa tylko wtedy gdy bedac juz zalogowany w gg przepale regule - wtedy natychmiast wszystkie reklamy zostaja podmienione a program dziala poprawnie.
Jednak gdy regula jest uruchomiona a ja uruchomie ponownie komunikator to juz nie zaloguje sie do sieci gg - program zgłasza brak połączenia z serwerem gg.
Jakieś pomysły lub własne doświadczenie? Prosze o pomoc.
Jaka pomoc? w okradaniu gadu-gadu z kasy i łamaniu regulaminu usługi GG?
Pogięło Cię? ;)
Poza tym o reklamach w gadu dowiedziałem się od Ciebie, mam za słabe okulary, w związku z tym reklam nie widzę w ogóle.... :DDD
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-07-29 17:45:17)
@Jacekalex:
Widzę że nie tylko mi się to ze złodziejstwem kojarzy ;] IMHO temat do kosza bo jeszcze gdzie DUG dostanie potem ładne pisemko z kancelarii o zdjęcie tematu i pokrycie "utraconych" wpływów.
@quartist:
Jak chcesz swoje banery to możesz to "załatwić" tutaj:
http://reklama.gadu-gadu.pl/
Pozdro ;]
Ja bym chętnie pomógł jakbym wiedział z prostego powodu - ja za Gównogada muszę płacić, nawet jak nie używam. Nie ma jakiegoś naliczania, tylko płacisz miesięcznie chyba z 4zł (ofc. mobilnie) i jeszcze porąbani serwują reklamy i jeszcze muszę płacić za internet, żeby ten syf pod telefonem mieć.
Fervi
ja korzystam z samego protokołu. w domu (na Linuxie) pidgin a w komórce (symbian) Parlingo. zero reklam i płacenia
[quote=fervi]Ja bym chętnie pomógł jakbym wiedział z prostego powodu - ja za Gównogada muszę płacić, nawet jak nie używam. Nie ma jakiegoś naliczania, tylko płacisz miesięcznie chyba z 4zł (ofc. mobilnie) i jeszcze porąbani serwują reklamy i jeszcze muszę płacić za internet, żeby ten syf pod telefonem mieć.
Fervi[/quote]
Jeśli Cie zmuszają to zgłoś to odpowiednim służbom. Polecam Policję lub Prokuraturę ;)
A tak serio: bzdury piszesz.
A autor jak zamierza kraść, to niech się sam uczy "rzemiosła", a takie pytanie się na forum jest żałosne.
Ostatnio edytowany przez yossarian (2012-07-29 16:35:46)
A czemu kraść? Rozumiem, że używasz oryginalnego GG? Jak nie to zamilknij ...
GG ma swoje źródła dochodów, reklamy, portal, GG mobilne i zwykłe, oni sobie nieźle radzą - szczególnie, że mają chyba z 50 stacji radiowych (na których też reklamy), własne gry z reklamami i wszystko. To już nie komunikator.
Fervi
A padu-dziadu na Linux jak zwykle, już wkrótce..... :D
Od chyba roku to samo, ciekawe, co to u nich znaczy wkrótce. ;)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-07-29 20:00:40)
Aleście się przywalili. W wątkach na temat alternatywnych klientów GG jakoś nie widać świętego oburzenia, że one nie wyświetlają reklam...
Blokowanie reklam to nie to samo co nielegalna emisja własnych w ich miejsce.
Wtedy by się nie dało wyjść do kibelka podczas filmu w tv ;)
fervi, nie pasi płatne mobilne GG? to nie płacz nie używaj.
Chyba, że uważasz że jak ukradniesz komuś mercedesa to nic takiego bo on widocznie i tak dużo zarabia? :)
BTW ja używam tylko jabbera/maila/tel.
Ostatnio edytowany przez yossarian (2012-07-29 20:31:11)
Niestandardowy routing we własnej sieci to nie to samo co podstępne wykorzystywanie za frajer cudzej infrastruktury. ;)
[quote=azhag]Aleście się przywalili. W wątkach na temat alternatywnych klientów GG jakoś nie widać świętego oburzenia, że one nie wyświetlają reklam...[/quote]
Jeśli użyszkodnik używa komunikatora, który nie wyświetla reklam, to jest jego wybór i odpowiedzialność, jego małpa i jego cyrk.
Natomiast jeśli ja korzystam z jakiejś usługi, do której się loguję jak użyszkodnik, to nie chciałbym, aby do tej łączności miedzy mną a usługodawcą, ingerowały osoby trzecie, które to intencji ani zakresu swojej ingerencji nie ujawniają, i nie pytały mnie o zgodę, na ich ingerencję między mnie, a usługodawcę.
Tak samo, jak nie lubię, kiedy pracownicy poczty otwierają listy, które wysyłam.
I tu jest sedno problemu.
Natomiast w tej chwili znam tylko jeden sposób, żeby na Linuxie zobaczyć reklamę GG.
Jak się odpali ekg2 w terminalu, to u mnie pokazuje kod js służący do wyświetlenia reklamy "powitalnej". :D
Pozdrawiam
;-)
[quote=fervi]A czemu kraść? Rozumiem, że używasz oryginalnego GG? Jak nie to zamilknij ...
GG ma swoje źródła dochodów, reklamy, portal, GG mobilne i zwykłe, oni sobie nieźle radzą - szczególnie, że mają chyba z 50 stacji radiowych (na których też reklamy), własne gry z reklamami i wszystko. To już nie komunikator.[/quote]
Chcesz powiedzieć, że bogatego można okraść, bo przecież nie zbiednieje?
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00003 | SET NAMES latin2 |
0.00093 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.141.198.13' WHERE u.id=1 |
0.00073 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.141.198.13', 1732614799) |
0.00039 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732614499 |
0.00078 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.12.154.133' |
0.00068 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.137.190.6' |
0.00043 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=207616 |
0.00007 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=21697 ORDER BY posted |
0.00055 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=21697 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00087 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=21697 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00078 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=21697 |
Total query time: 0.0064 s |