Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Co jaki czas, czy to na icewm, czy na xfce robi mi się coś takiego. Nie mam zbytnio pojęcia, co z tym zrobić. Jak się to pojawi, to musze ubijać x'sy i ponownie je odpalać. Dział tylko przez jakiś czas.
http://img288.imageshack.us/my.php?image=200512282014341024x768scrot7uw.png
Problem sprzętowy jestem w stanie wykluczyć. bo na windzie takich cudów nie mam. może pomogłaby instalacja sterów nvidii?
Jeśli masz kartę nvidii to spróbuj zainstalować stery, to mogą być problemy z obsługą karty graficznej przez X.
Spróbuj:
dpkg-reconfigure console-tools console-common console-data
A mam jeszcze pytanie w sprawie tych sterów nvidii. Ściągnąłem gdzieś z netu je i próbuje je teraz skompilować. Zatrzymuje się na
make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/lszk/debian/nvidia-graphics-drivers-1.0.8174.orig' signfile nvidia-graphics-drivers_1.0.8174-1.dsc gpg: skipped "Randall Donald <rdonald@debian.org>": brak klucza prywatnego gpg: [stdin]: clearsign failed: brak klucza prywatnego
Skąd mam wziąć ten klucz prywatny? Tam, skąd ściągałem te pliki nie pamiętam, aby były jakieś klucze do ściągnięcie.
Ściągnij sobie stery z nvidia.com i zainstaluj.
FF:
O co chodzi z pakietami do konsoli, jaki to może mieć związek z tymi błędami wyświetlania?
jak to rekonfiguruje to pojawia mi sie zapytanie czy chce cos tam zrestartowaci jak wybiore ze tak, to ekran przełacza sie pare razy (tak jakby zmieniał rodzielczosc) i miedzy tymi przełaczeniami widac własnie podobne zakłucenia. Sory za takie niescisłosci ale dawno to robiłem i juz dokładnie nie pamietam.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00003 | SET NAMES latin2 |
0.00088 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.145.89.89' WHERE u.id=1 |
0.00066 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.145.89.89', 1732592851) |
0.00041 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732592551 |
0.00063 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.223.125.236' |
0.00064 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=21091 |
0.00008 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=2645 ORDER BY posted |
0.00070 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=2645 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00104 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=2645 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00077 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=2645 |
Total query time: 0.00599 s |