Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Cześć,
Od dawna nie ściągałem nic przez p2p więc w zasadzie jestem nie na bieżąco.
Zainstalowałem Deluge, odwiedziłem TPB w poszukiwaniu torrenta i... widzę, że tylko co niektóre torrenty mają opcję pobrania, a zdecydowana większość to już dzisiaj linki magnetyczne [ czy jakoś tak ].
[img]http://pclosmag.com/html/Issues/201203/images/page14_02.png[/img]
Oczywiście w klikając w Debianie w [b]GET THIS TORRENT[/b] nic się nie dzieje i chciałbym się poradzić co zrobić, aby Firefox od razu przekierował URL do Deluge.
Oczywiście klikając prawym myszy i kopiując URL linku, po czym wklejając do URL w Deluge pobieranie się zaczyna ale... to niezbyt wygodne.
Wygooglowałem, że jest na to kilka sposobów ale "jeśli masz GNOME". Ja natomiast ja, mam LXDE i... nie mogę tego poustawiać. Już dodawałem nowe wartości logiczne w ustawieniach ffox'a ale nie pomogło.
Ogólnie ffox siedzi u mnie w /opt/firefox jeśli ma to jakieś znaczenie.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez BlackEvo (2012-11-01 22:34:06)
zainstaluj transmission robi to samo z palca.
Preferences -> Applications
Content type : magnet
Action: ustaw sobie deluge
W Deluge w pregferencjach --Inne --> Jest opcja: " Połącz linki Magnet z Deluge ". Klikam, nic się w zasadzie nie zmienia. Po restarcie programu/firefoxa nie pobiera automatycznie. Transmission też nie działa.
Podejrzewam, że to by trzeba było ustawić jakoś w przeglądarce, chociaż w Ffoxie w Preferencjach --> Aplikacje --> BitTorrent client ustawiłem sobie /usr/bin/deluge-gtk i nie działa ( to samo próbowałem z Transmission ).
about:config → dodaj ustawienie typu → wartość logiczna (boolean)
wprowadź nazwę nowego ustawienia → network.protocol-handler.expose.magnet
wartość → false[/quote]
Przy następnym kliknięciu w magnet linka spyta jakiej aplikacji chcesz użyć i wyklikasz sobie deluge.
[img]http://svn.debianart.org/themes/generic/spinner/spinner48px-moreblue.png[/img]
[quote=ArnVaker]
about:config → dodaj ustawienie typu → wartość logiczna (boolean)
wprowadź nazwę nowego ustawienia → network.protocol-handler.expose.magnet
wartość → false[/quote]
Przy następnym kliknięciu w magnet linka spyta jakiej aplikacji chcesz użyć i wyklikasz sobie deluge.[/quote]
Właśnie tak robiłem na samym początku ( gdzieś znalazłem jakieś howto ) i nic się nie dzieje...Ostatnio edytowany przez BlackEvo (2012-11-01 21:50:05)
[img]http://blackevo.kewlnet.tk/userbar/ThinkPad_userbar.jpg[/img]
[img]http://blackevo.kewlnet.tk/userbar/Archlinux_userbar.jpg[/img]
SOA#1, może jakąś literówkę zrobiłeś.
Nie, nie zrobiłem ;)
U Ciebie działa... ale na LXDE? ;> bo już przekopałem google i niby na gnome/xfce działa.
Na Openboxie, nie wiem czy środowisko graficzne ma tu znaczenie w ogóle.
Już tworzę różne teorie :P chociaż wiem, że to mało prawdopodobne :)
Przesuń może na chwilę konfig Firefoxa z katalogu domowego i sprawdź na czystym profilu.
[b]EDIT:[/b] Gdybyś przypadkiem dał wartość true zamiast false, to też nie będzie działać. Wystarczy wtedy przestawić na false.
[b]EDIT2:[/b] A gdyby była zła aplikacja wybrana, to potem można przestawić tak jak Carnophage pisał.
Nawet nie drgnie. Totalnie nic się nie dzieje - mogę sobie klikać w magnet link ile wlezie... Chyba pozostaje kopiować jego url i wklejać w program :/
Nie wiem czy ma to związek z tym, że firefox leży w /opt a nie tam gdzie np. Iceweasel [ którego nie mam już ]
[b]EDIT:[/b]
Wiem, przestawiałem ją i lipa. Jak mówiłem, znalazłem to gdzieś na jakimś forum ubuntu. Wpis dokładnie ten sam + dodatkowe dwa wpisy:
network.protocol-handler.app.magnet -> /usr/bin/deluge network.protocol-handler.external.magnet -> true
i też bez rezultatu
Ostatnio edytowany przez BlackEvo (2012-11-01 22:15:45)
Też mam FF w /opt. ;)
[quote=ArnVaker]Też mam FF w /opt. ;)[/quote]
Nie "Nerwuj" mnie... :)
Nic mi więcej nie przychodzi na myśl niestety. Sprawdziłem jeszcze raz wklejając to co wyżej pisałem na czystym profilu i działa od strzała.
SOA #Z
Tzn.. jeszcze raz przeniosłem configa z domowego i... się przelogowałem - dodałem wpis i pyta o aplikację 0.o
No to już wiem na czym stoję. Od nowa konfiguruję ffoxa ;)
ArnVaker: thx za czas i SOA #2048 ;)
Może wystarczy wywalić te wszystkie wpisy z magnet w nazwie i dodać na nowo?
Usunąć tych wpisów to raczej nie idzie, jak już to zmienić nazwę, przełączyć opcje itp...
Przynajmniej wiem na czym już stoję i że działa.
Jak się je zresetuje to chyba znikają po restarcie przeglądarki.
[quote=ArnVaker]Jak się je zresetuje to chyba znikają po restarcie przeglądarki.[/quote]
Dokładnie tak jak mówisz ;)
Dzięki wielkie po raz n'ty ;)
Pozdrawiam
Time (s) | Query |
---|---|
0.00012 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00093 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.118.126.44' WHERE u.id=1 |
0.00076 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.118.126.44', 1732660099) |
0.00034 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732659799 |
0.00197 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.144.244.244' |
0.00055 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='85.208.96.212' |
0.00025 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=213872 |
0.00025 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=22226 ORDER BY posted |
0.00025 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=22226 AND t.moved_to IS NULL |
0.00026 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00093 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=22226 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00085 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=22226 |
Total query time: 0.00751 s |