Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Miałem tak, jak używałem stable. Przejście na testinga wsio rozwiązało, niestety nie wiem, gdzie pies był pogrzebany.
[b]EDIT:[/b] Hmm... A jakiego używasz środowiska graficznego? I jaki Debian? Coś mi się przypomniało, że problem ten występował chyba przy zapisywaniu sesji w XFCE. Pewien nie jestem, ale coś mi się tak obija. Po wyłączeniu zapisywania i usunięciu zapisanych sesji wszystko wróciło do normy.
Ostatnio edytowany przez caro_cenzura (2012-11-07 22:43:10)
No to chyba trafiłem ;)
Zapisujesz sesje? Jeśli tak to spróbuj zrobić tak jak opisałem. Zapisane sesje masz w:
~/.session
albo
~/.config/autostart/
No chyba, że sesje chcesz zapisywać... W takim wypadku nie jestem Ci w stanie pomóc niestety.
Jeśli zapiszesz sesję to programy otwarte w danym momencie: przeglądarka, program graficzny itp. otworzą się przy następnym uruchomieniu komputera.
Wyczyść zapisane sesje, jeśli są jakieś. U mnie dopiero wyczyszczenie pomogło. Jeśli nie masz żadnej zapisanej to nie wiem co może Ci pomóc.
używałem kiedyś epdf dopóki nie dostrzegłem, że wielkie pliki bardzo ale to bardzo wolno wczytuje. Wywaliłem go , aktualnie używam evince lub adobereadera.
Dopóki nie będzie tak szybki jak jego koledzy nie mam zamiaru go używać.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00016 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00112 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.218.76.193' WHERE u.id=1 |
0.00079 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.218.76.193', 1732288987) |
0.00062 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732288687 |
0.00074 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.226.222.132' |
0.00288 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.16.51.237' |
0.00062 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=214300 |
0.00007 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=22250 ORDER BY posted |
0.00080 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=22250 AND t.moved_to IS NULL |
0.00008 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00142 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=22250 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00114 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=22250 |
Total query time: 0.01049 s |