Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Od wczoraj moja strona na 000webhost.com nie działa. Pokazuje errror 404 i przekierowanie na stronę główną 000webhost.com. Loguję się do panelu a tam informacja bardzo lakoniczna:
Suspended (Suspended for violating 20%+ CPU usage limit for more than 1000 times. Please upgrade to our premium UNLIMITED hosting at www.hosting24.com to get your account reactivated.)[/quote]
Oczywiście nie dostałem wcześniej żadnego maila ani ostrzeżenia kompletnie nic. Najgorsze jest to że jak się zaloguję na ftp to na moim koncie nie ma żadnych plików. Nie jest jeszcze tak źle bo mam sprzed tygodnia kopię bazy danych u siebie, no ale na serwerze mam wszystkie pliki zdjęcia konfigurację itp, a tak nie mam nic totalnie. Napisałem do nich ostro, że żądam dostępu do swoich danych. Znalazłem na necie że komuś się to udało:
http://www.marcinmichno.com/jak-stracilem-strone-na-000webhost-com/
Ale czy mi się uda, nie wiem. Tak czy inaczej za takie chamskie zachowanie na pewno nie zamierzam z nimi kontynuować współpracy. Chciałbym teraz spytać co z moja domeną, jest ona na chwilę obecną przypięta pod ten serwer a jęśli założę sobie stronkę na nowym serwerze to czy tam bez problemu będę mógł podpiąć moją domenę? pytam bo nigdy czegoś takiego nie robiłem a nie chcę stracić mojej domeny i czy to się nie będzie gryzło z serwerem 000webhost jeśli stronka będzie już gdzie indziej?
Pytanie 2 jestem teraz na etapie szukania nowego hostingu. Czy możecie polecić jakiś dobry bezpłatny hosting? A jeśli już nic takiego nie pozostaje, to jakiś najtańszy bez jakiś mega ficzerów, żeby tylko wordpress działał i nie było takich kwiatków, że nagle bez ostrzeżenia ktoś kasuje nam stronę.
[quote=vnu007dl]Chciałbym teraz spytać co z moja domeną, jest ona na chwilę obecną przypięta pod ten serwer a jęśli założę sobie stronkę na nowym serwerze to czy tam bez problemu będę mógł podpiąć moją domenę? pytam bo nigdy czegoś takiego nie robiłem a nie chcę stracić mojej domeny i czy to się nie będzie gryzło z serwerem 000webhost jeśli stronka będzie już gdzie indziej?[/quote]
U rejestratora zmieniasz główne DNS-y, co 000webhost.com ma u siebie (o ile jeszcze ma) nic Cię, ani żadnego innego DNS-u, nie obchodzi w stopniu najmniejszym.
Ok no to fajnie. Teraz mnie czeka wybór serwera. Znalazłem coś takiego:
http://hostinghouse.com.pl/
albo
http://hostowo.eu/
Czy wiecie coś może o tych hostingach? przede wszystkim czy nie ma tam jakiś kruczków, że tylko 1 rok jest tanio a później będzie 2 razy drożej.
Mam nowy hosting, w ustawieniach mojej domeny wpisałem adresy:
ns1.it-joan.pl ns2.it-joan.pl
Zrobiłem to wczoraj około 22giej a dziś jest 9.00 rano i dalej moja strona jest przekierowana na stary hosting. Co jest nie tak? Czy może trzeba dłużej czekać?
Do 24 godzin może to potrwać na niektórych DNS-ach. Sprawdź np. OpenDNS.
działa działa ok, koło 12stej byłą już aktywna
Serwery DNS trzymają poszczególne wpisy w cache zależnie od wartości TTL rekordu.
No to się nacieszyłem. Niby działało, ale teraz jak znów otwiera mi się poprzednia strona na poprzednim hostingu. Jak to możliwe? To wina serwera czy czego? Domenę mam zarejestrowaną na OVH.
[quote=vnu007dl]No to się nacieszyłem. Niby działało, ale teraz jak znów otwiera mi się poprzednia strona na poprzednim hostingu. Jak to możliwe? To wina serwera czy czego? Domenę mam zarejestrowaną na OVH.[/quote]
Niebawem będzie działało normalnie.
No ale czemu to się tak dzieje, czy to normalne? Czy mam szukać innego hostingu?
Normalne. I chwilowe.
No nie wiem, dalej mam problem ze stroną, powoli udało mi się przywrócić blog, ale raz strona działa a raz nie i mam przekierowanie na jakąś stronę hostinger. Czy ktoś mógłby to sprawdzić?
Moja strona www.dariusz-lskosz.pl a jeśli domena nie działa to powinna być widoczna na: http://176.31.236.123/~dariusz1 ale też raz działa cały blog a drugi raz mam błąd serwera, a co to chodzi?
[quote=vnu007dl]Moja strona www.dariusz-lskosz.pl a jeśli domena nie działa to powinna być widoczna na: http://176.31.236.123/~dariusz1 ale też raz działa cały blog a drugi raz mam błąd serwera, a co to chodzi?[/quote]
www.dariusz-lskosz.pl nie działa, www.dariusz-laskosz.pl działa. Jak pisałem przez 24 godziny mogą być zawirowania.
Raczej powinny być przez 14400 sekund (4 godziny) - taki jest ttl rekordu A.
Dowód rzeczowy:
dig dariusz-laskosz.pl @208.67.220.220
.....
dariusz-laskosz.pl. [b]14400[/b] IN A 176.31.236.123
......[/quote]
I chyba każdy prawidłowo skonfigurowany DNS ma zegarek :Ddig dariusz-laskosz.pl @127.0.0.1
......
;; ANSWER SECTION:
dariusz-laskosz.pl. [b]14096[/b] IN A 176.31.236.123
......[/quote]
Pozdrawiam
;-)Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-11-15 15:40:03)
W demokracji każdy naród ma taką władzę, na jaką zasługuje ;)
Si vis pacem para bellum ;) | Pozdrawiam :)Offline
Taki jest teraz. Wcześniej mógł być dłuższy.
Zawirowania niekiedy mogą trwać nawet 48h.
Dlatego zmieniając serwer, najpierw kilka dni wcześniej daję TTLe 600, żeby potem nie pieprzyć się z tym czekaniem, kiedy zadziała.
W każdym razie wszystkie serwery jakie widziałem w życiu kasują rekord z wyczerpanym TTL.
A miałem też niedawno serwerek jabbera na dynamicznym DNS, i działał, choć po każdym włączeniu kompa było inne IP.
TTL na 600, taki skrypt i wio:
#!/bin/bash MOJEIP=$(wget -q -O - checkip.dyndns.org|sed -e 's/.*Current IP Address: //' -e 's/<.*$//'); echo $MOJEIP; echo "robię /usr/local/bin/freedns --newaddress $MOJEIP" /usr/local/bin/freedns --newaddress $MOJEIP && echo "@ zrobione" || echo "BŁĄD!!!"; /usr/local/bin/freedns --recordname mail --newaddress $MOJEIP && echo " mail zrobione" || echo "BŁĄD!!!"; /usr/local/bin/freedns --recordname xmpp --newaddress $MOJEIP && echo "xmpp zrobione" || echo "BŁĄD!!!";
Pozdrawiam
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-11-15 16:16:31)
@Jacekalex
Jak to czytam to widzę, że w ogóle tego nie rozumiem. Dzwoniłem do tego mojego hostingodawcy i on twierdzi, że jest ok i strona działa poprawnie. Twierdzi że mam w kompie cache wpisy DNS ze starego hostingu i dlatego to pewnie u mnie na kompie źle się strona wyświetla. Dlatego wyczyściłem cache systemu. Wywaliłem folder .opera z home , restat i cieszę się, że już ok. Ale jednak nie. Zaczynam edycję wpisów i niby działa a jak odwieżam albo zapisuje to znów strona nie działa i mam przekierowanie na stronę hostinger, albo dostaję komunikat:
Forbidden You don't have permission to access /index.php on this server. Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Co jest nie tak bo już mnie coś trafia, czy z tym serwerem jest coś nie tak? Gość z tej firmy twierdzi, że wszystko jest ok i domena jest prawidłowo przekierowana na ten serwer. Czy wam moje strona działa prawidłowo jak ją odświeżacie i klikacie w jakiś link?
U mnie działa prawidłowo. Korzystam z OpenDNS.
Na czas zawirowań możesz w /etc/hosts wrzucić
176.31.236.123 dariusz-laskosz.pl
(i analogicznie dla www.)
A może pokaż ten plik strefy jeśli możesz.
Gdzie masz tą domenę ustawioną?
Bo bez zawartości strefy w ogóle gadamy o pogodzie.
Zwłaszcza, jak masz ją ustawioną w jakimś kretyńskim panelu do zarządzania, jak ja ostatnio miałem domenę w ovh, to w tym ich panelu nie działał ani import strefy, ani nie dało się jej sensownie ustawić, wyniosłem się z domeną na Freedsn42 i tam wszystko ruszyło z kopa.
OVH ma totalnie spieprzone zarządzanie zawartością strefy.
Coś tam przedobrzyli, i stało się to zupełnie dysfunkcjonalne.
PS
U mnie też strona się otwiera.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-11-15 21:08:59)
Nie mam w /etc katalogu hosts. Mam go utworzyć i w środku zrobić po prostu plik tekstowy hosts z powyższą zawartością?
Czyli, że co jednak to dalej u mnie na kompie coś pamieta a z serwerem ok?
[quote=Jacekalex]A może pokaż ten plik strefy jeśli możesz.
Gdzie masz tą domenę ustawioną?
Bo bez zawartości strefy w ogóle gadamy o pogodzie.[/quote]
No mogę pokazać tylko gdzie i skąd wziąć ten plik?
Jak możesz nie mieć pliku /etc/hosts? przecież to jeden z najważniejszych plików konfiguracyjnych.
Pokaż lepiej wynik
ls -l /etc/hosts
Edyta:
Co to za hostingodawca?
I gdzie masz tą domenę zaparkowaną?
Jak zrobić transfer domeny - wyświetlić całą zawartość?
dig domena axfr -b serwer-dns
Jak nie działa, to do pomocy technicznej lub admina DNSa
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-11-15 21:21:09)
A ok mam, nie doczytałem, myślałem że chodzi o katalog nie o plik
127.0.0.1 localhost 127.0.1.1 notebook # The following lines are desirable for IPv6 capable hosts ::1 ip6-localhost ip6-loopback fe00::0 ip6-localnet ff00::0 ip6-mcastprefix ff02::1 ip6-allnodes ff02::2 ip6-allrouters
Stronę mam na serwerze hostowo.eu
ns1.it-joan.pl.
ns2.it-joan.pl.
Strona na serwerze ma adres:
176.31.236.123
Muszę przynać, że totalnie się na tym nie znam i nie wiem jak prawidłowo zbudować tą składnię:
dig domena axfr -b serwer-dns
To czyja to jest w końcu wina? Hostingu czy domeny?
Jak nie masz nawet pojęcia, co tam siedzi w strefie DNS, jak nie masz pojęcia, jak jest skonfigurowany hosting, i w ogóle się na tym nie znasz, to widzisz tu jakąś wróżkę?
U mnie strona się otwiera, u Ciebie nie?
Może spróbuj odpalić przeglądarkę w trybie prywatnym, wtedy odpadną wszystkie cache i podobne humory Firefoxa czy Chrome.
A może zmień sobie DNsy w kompie?
Strony: 1
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00003 | SET NAMES latin2 |
0.00102 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.145.102.18' WHERE u.id=1 |
0.00100 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.145.102.18', 1732478664) |
0.00044 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732478364 |
0.00086 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.147.89.50' |
0.00047 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=214843 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=22267 ORDER BY posted |
0.00055 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=22267 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00145 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=22267 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00093 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=22267 |
Total query time: 0.00695 s |