Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
[quote=szkitoniarz]elektrownia by się z BackTracka ucieszyła, jakbym łamał hasło metodą siłową, a nie słownikową :D[/quote]
Życzę powodzenia. :)
Np hasło WPA mojej domowej sieci składa się z liter i liczb związanych z moim osobistym życiem i nie sa to daty urodzin ,imienin czy ślubu. :)
Atak słownikowy jest formą ataku siłowego, pomiędzy generowaniem wszystkich kombinacji hasła a atakiem słownikowym pod tym względem nie ma różnicy, zwłaszcza, jak hasła mają duże i małe litery, cyfry i znaki specjalne.
Wtedy słownik może się przydać, jak łysemu grzebień.
Za każdym razem system musi próbować do skutku, czasem nawet pól miliona prób.
Jedyna twoja szansa polega na tym, że tą sieć konfigurował w imieniu ministerstwa pan admin:admin1 albo inna dupa wołowa.
Jak chcesz zachwalać metody słownikowe, to polecam lekturę wyniku:
man pam_cracklib
Bilblioteka pam_cracklib jest w każdym Linuxie.
Albo lepiej pokaż mi słownik, w którym znajduje się taki string:
lMsTC9xICk3+rxdjWppxHevXzNpONbqx
bo gdybym ja ustawiał tą sieć na hasła, to właśnie takie bym wygenerował (to hasło wygenerowane losowo) i ustawił oraz zapisał we wszystkich urządzeniach.
Przyjemnej zabawy :D
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-12-14 16:13:48)
[quote=Jacekalex]Backtrack natomiast jest dla hakieruf, co nie potrafią patcha na sterownik nałożyć, ani jajka skompilować. :D[/quote]
Albo nie widzą najmniejszego sensu w samodzielnej kompilacji, skoro równie dobrze (albo i lepiej) może to zrobić ktoś inny — a nawet zrobił.
Nie mam na myśli widzenia sensu, tylko elementarnego doświadczenia w takiej czy innej dziedzinie.
To, że bierzesz gotowe rozwiązanie zamiast rzeźbić samodzielnie, to jest twój wybór, pod warunkiem, że wiesz jak to ma działać, i widzisz, czy działa prawidłowo.
Kiedyś z niemałym zdumieniem zauważyłem, że żeby ocenić osiągnięcia developerów *buntu w dziedzinie kernela, trzeba najpierw skompilować kilka własnych, i poznać zasadę konfiguracji i kompilacji kernela.
Z wieloma innymi częściami systemu jest identyczna sytuacja. :D
PS.
Polecane przeze mnie Pentoo też działa jak LiveCD ;)
Pozdrawiam
:craz:
Jak chcesz zostać hakierem-klakierem lepiej się zapisz tu http://hack.pl/forum/forum.php
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00108 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.148.108.144' WHERE u.id=1 |
0.00071 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.148.108.144', 1732295954) |
0.00052 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732295654 |
0.00059 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=217246 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=22491 ORDER BY posted |
0.00062 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=22491 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00186 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=22491 ORDER BY p.id LIMIT 25,25 |
0.00074 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=22491 |
Total query time: 0.00635 s |