Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
Potrzebuję uruchomić program na debianie 7 32 bity. Nazwa programu to zoom uploader strona programu: http://z-o-o-m.eu/ owy program nie chce poprawnie działać na najnowszym wine. Zawiesza się przy "EULA" i trzeba killować proces przez htopa i to jeszcze używając ulepszonego killa -9 bop zwykłym nie chce się ubić.
Z tego względu potrzebuję jakiegoś sposobu aby przymusić ten program do współpracy na obecnej wersji lub pójść prostszą drogą i zainstalować wine 1.2.3 bo a nim program działa bez błędów. Tylko, że nigdzie nie znalazłem informacji jak na debiana wgrać starszą wersję wine bo nigdy nie potrzebowałem tego. apt-get install wine=1.2.3 daje rezultat, że nie ma takiej wersji dostępnej w repo :( Próbowałem dodawać repo nawet od debiana stable ale kończyło się tym samym.
Bardzo bym prosił o jakąś pomoc bo już nie wiem co zrobić.
Pozdrawiam
Na 1.5.19 Działa bez problemu, możesz podać komunikat błędu?
Jak coś lepszy jest JDownloader do pobierania z hostingów
Fervi
Ostatnio edytowany przez fervi (2012-12-21 17:08:37)
Nie chodzi o pobieranie tylko o upload :/
A jak zainstalować akurat tą wersję? Bo dodałem repo sida i zainstalowałem unstable lecz tam jest tylko 1.5.6 :(
Na wine 1.5.6 ten program odpala bez problemu.
Specjalnie sprawdziłem.
Nie wiem czy poprawnie uploaduje ale uruchamia się bez żadnego błędu.
A mnie wywala się przy sprawdzaniu EULA Zawiesza się i nie da się wyłaczyć w żaden sposób. Co instalowałeś że ci działa?
Wywala się takim błędem.
err:seh:setup_exception_record stack overflow 2476 bytes in thread 0009 eip 00405a9a esp 00230984 stack 0x230000-0x231000-0x330000
Nic nie instalowałem.Z buta poszlo.
Wykasuj katalog ~/.wine potem spróbuj na czysto.
Najpierw
winecfg
potem instaluj.
Tak to wygląda u mnie.
adam@debian:~$ rm -Rf ~/.wine adam@debian:~$ winecfg wine: created the configuration directory '/home/adam/.wine' err:dc:CreateDCW no driver found for L"wineps.drv" fixme:winspool:AddPrinterW DocumentPropertiesW on printer L"i3" fails err:dc:CreateDCW no driver found for L"wineps.drv" fixme:storage:create_storagefile Storage share mode not implemented. err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot Could not load wine-gecko. HTML rendering will be disabled. wine: configuration in '/home/adam/.wine' has been updated. adam@debian:~$ wine /home/adam/Kompilacja/FileUploader.exe fixme:keyboard:X11DRV_LoadKeyboardLayout L"00000409", 0080: stub! fixme:systray:wine_notify_icon unhandled tray message: 4 fixme:win:LockWindowUpdate (0x20022), partial stub! fixme:win:LockWindowUpdate ((nil)), partial stub! fixme:win:LockWindowUpdate (0x20022), partial stub! fixme:win:LockWindowUpdate ((nil)), partial stub! fixme:keyboard:X11DRV_UnloadKeyboardLayout (nil): stub!
Program działa.
A co do tytułowego problemu:
deb http://snapshot.debian.org/archive/debian/20120603T161200Z/ testing main
wine: Zainstalowana: (brak) Kandydująca: 1.4.1-4 Tabela wersji: 1.4.1-4 0 990 http://ftp.pl.debian.org/debian/ testing/main amd64 Packages 500 http://ftp.pl.debian.org/debian/ unstable/main amd64 Packages 1.2.3-0.3 0 990 http://snapshot.debian.org/archive/debian/20120603T161200Z/ testing/main amd64 Packages 1.0.1-3.1 0 500 http://ftp.pl.debian.org/debian/ stable/main amd64 Packages
A u mnie pomimo wykonanych czynności nadal wywala:
black@ks3283973:~/uploader$ winecfg fixme:storage:create_storagefile Storage share mode not implemented. err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot fixme:storage:create_storagefile Storage share mode not implemented. Could not load wine-gecko. HTML rendering will be disabled. wine: configuration in '/home/black/.wine' has been updated. black@ks3283973:~/uploader$ wine FileUploader.exe fixme:keyboard:X11DRV_LoadKeyboardLayout L"00000409", 0080: stub! fixme:systray:wine_notify_icon unhandled tray message: 4 err:seh:setup_exception_record stack overflow 2476 bytes in thread 0009 eip 00405a9a esp 00230984 stack 0x230000-0x231000-0x330000
Aplikacja się włącza, zaptaszkuję aby nie wyświetlało się info ponownie po czym klikam na krzyżyk w następnym oknie i jako trzecia włącza się "EUA" postanowienia licencyjne i na tym się zawiesza tak jak to widać na logu :/
Ty masz system 32bit czy 64bit ?
Mam 32 bitowy system
Sprobuj moze zainstalować jakis inny program przez wine dla testu.
Np winrara.
Coś mi się zdaje ,ze tu nie wine jest problem.
winRAR dziala, na wine 1.2.3 wszystko działało :/
Za pomocą playonlinux wykorzystasz tę wersje wine.
Tam sobie lokalnie instalujesz jakie chcesz.
Próbowałem i nie chce pójśc przez to z tego względu, że tamten program uruchamia tylko instalatory a takich gotowych plików exe nie chce odpalać :(
Odpala. :)
Tylko trzeba trochę podłubać w nim aby to ręcznie ustawić.
Could not load wine-gecko. HTML rendering will be disabled.
Może tu jest problem?
Z ciekawości jeszcze pytanie. Jaką masz kartę graficzną?
Ostatnio edytowany przez krasnij (2012-12-21 23:23:56)
Nie jest to wina karty graficznej. Bo na wersji wine 1.2.3 odpala. I na tym playonlinux rownież odpala i niby działa na wersji wine 1.2.3 lecz na dłuższą metę nie jest to rozwiązaniem z tego względu, żę nie chce program dodać się na listę i dodaje się w nieskończoność działając jednocześnie w tle...
Bardziej by mnie satysfakcjonowało wgranie na sztywne wine 1.2.3
[quote=debi@n]Bardziej by mnie satysfakcjonowało wgranie na sztywne wine 1.2.3[/quote]
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?pid=218045#p218045
[quote=debi@n]Nie jest to wina karty graficznej. Bo na wersji wine 1.2.3 odpala. I na tym playonlinux rownież odpala i niby działa na wersji wine 1.2.3 lecz na dłuższą metę nie jest to rozwiązaniem z tego względu, żę nie chce program dodać się na listę i dodaje się w nieskończoność działając jednocześnie w tle...
Bardziej by mnie satysfakcjonowało wgranie na sztywne wine 1.2.3[/quote]
Bajdy opowiadasz.
Playonlinux bez problemu to ze swojego skrótu odpala.
Wystarczy trochę pomyśleć.
Robisz sobie w playonlinux "dysk wirtualny" np test.
Na nim instalujesz chociażby winrara używając wine w wersji 1.2.3.
Potem kopiujesz tego uploadera do tego Program Files gdzie jest winrar zainstalowany.
W playonlinux zaznaczasz skrót winrara -> Konfiguruj -> Utwórz skrót do tego wirtualnego dysku twardego.
Wskazujesz na tego uploadera
Skrót ładnie się tworzy i działa.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00013 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00136 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.145.196.150' WHERE u.id=1 |
0.00067 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.145.196.150', 1732937378) |
0.00050 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732937078 |
0.00064 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='185.191.171.17' |
0.00047 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=218078 |
0.00008 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=22553 ORDER BY posted |
0.00069 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=22553 AND t.moved_to IS NULL |
0.00007 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00132 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=22553 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00096 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=22553 |
Total query time: 0.00694 s |